Fel kell oldania iPhone vagy iPad készülékét, hogy feltöltsön? Itt van miért

A legtöbbünk naponta többször is csatlakoztatja az iPhone készüléket a töltéshez. Megbocsátanak neked, ha nem ellenőrizted, hogy valóban elkezdődött-e a töltés, de előfordulhat, hogy nem bocsátod meg magadnak, ha két órával később visszatérsz, hogy az akkumulátor lemerült.

Ez egy megszokott helyzet sok iPhone, iPad és iPod touch tulajdonos számára, akik nem tudják feltölteni az eszközüket anélkül, hogy először feloldanák azt. Meglepő módon a jelentős szoftverhibának tűnő tényleges értékes biztonsági funkció.

Ne aggódjon, de könnyű kikapcsolni ezt a funkciót, ha nem akarja.

Miért kell kinyitnom az iPhone-t a töltéshez?

Az iPhone készülékén lévő adatokat a jelszó védi.

Ha jelszót használ, akkor a készülékén lévő adatok már jól védettek. Az Apple titkosítja a tartalmadat, és eldobja a kulcsot; az egyetlen dolog, amely fel tudja oldani a jelszót.

Vannak azonban olyan speciális eszközök, amelyek a jelszó megkerüléséhez és az adatok kinyeréséhez egy lezárt iPhone-ból származnak. Ezek a modulok általában több mint 15 000 dollárba kerülnek, és csak a bűnüldöző szervek számára állnak rendelkezésre. De ez még mindig egy biztonsági hiba, amelyet a legtöbbünk kényelmetlenül érez.

Az Apple ezekre a technológiai fejlesztésekre az iOS 11.4.1 biztonsági frissítésével reagált. Ez a frissítés letiltja az USB-kiegészítőket, ha az elmúlt 60 percben nem oldotta fel az eszköz zárolását, ami lehetetlenné tette a jelszó megkerülését.

Természetesen ez nem befolyásolhatja a készülék töltését, mivel a töltőkábel nem USB kiegészítő. De néha az iPhone nem tud különbséget tenni.

Hogyan tölthetem fel iPhone -imat anélkül, hogy feloldanám?

Ezt a biztonsági funkciót kikapcsolhatja az eszköz beállításai között. De nem kellene veszélyeztetnie a magánéletét. Különösen akkor, amikor a legtöbb ember még mindig fel tudja tölteni az eszközeit anélkül, hogy feloldaná őket.

Kövesse az alábbi hibaelhárítási javaslatokat a probléma kijavításához a Beállítások módosítása nélkül. Gyakran egyértelmű oka van annak, hogy iPhone, iPad vagy iPod touch hibásan hibázza az USB-kiegészítők kábelét.

1. Használjon Apple által tanúsított töltő tartozékokat

Nem minden villámkábel egyenlő. Ha egy külső gyártótól származó villámkábelt vagy hálózati adaptert használ a készülék töltéséhez, akkor előfordulhat, hogy az nem felel meg az Apple szigorú kiegészítő szabványainak.

Ebben az esetben az iPhone nem ismeri fel ártatlan töltőkábelként, és a töltés megkezdéséhez ki kell oldania. Ez jellemző a hamis Apple kiegészítőkre, de néhány törvényes harmadik féltől származó kábelre is.

Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt kiegészítők Made for iPhone minősítéssel rendelkeznek.

Próbálja használni a készülékhez kapott hivatalos Apple kábelt és hálózati adaptert. Ha ez nem lehetséges, kísérletezzen különböző kábelekkel és hálózati adapterekkel. Ne felejtse el, hogy a fali aljzatból tölti, ne a számítógépet.

2. Távolítsa el a port vagy törmeléket a töltőportról

IPhone-jaink egyre jobban ellenállnak a víznek, a pornak és más külső tényezőknek. A vízzáró tömítések távol tartják ezeket a dolgokat a készülék belsejétől, de semmi sem akadályozza őket abban, hogy a Villám portba kerüljenek.

Zseblámpával ellenőrizze az iPhone, iPad vagy iPod touch alján található töltőportot. Ha por, törmelék vagy sérült fém csapok látszanak, ez megmagyarázhatja, miért nem ismeri fel készüléke a töltőkábelt.

Vizsgálja meg, hogy a villámcsatlakozóban nincsenek-e por vagy törmelék. Kép az Apple-től.

Távolítsa el az akadályokat a portból sűrített levegővel, vagy további segítségért látogasson el az Apple Store-ba.

3. Indítsa újra iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét

Mindenféle szoftveres problémát kijavíthat az eszköz újraindításával. Ez magában foglalja az iPhone, iPad vagy iPod touch zárolásának feloldását a töltéshez. Ha még nem tette meg, kövesse az alábbi lépéseket a biztonságos újraindításhoz.

 1. Kattintson duplán a Kezdőlap gombra, vagy csúsztassa felfelé az Alkalmazásváltó megjelenítését.
 2. Zárja be az alkalmazásokat a képernyő tetejéről a bezáráshoz.
 3. Érintse meg egy szabad helyen, hogy visszatérjen a kezdőképernyőre.
 4. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztő gombot és bármelyik Hangerő gombot.
 5. Amikor a rendszer kéri, csúsztassa a készülék kikapcsolásához. Ezután várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt újra bekapcsolná.
Csúsztassa a kikapcsoláshoz, amikor a képernyőn megjelenő üzenet kéri.

4. Frissítse a szoftvert a készüléken

Lehetséges, hogy egy szoftverhiba miatt fel kell oldania iPhone-ját a töltéshez. Az is lehetséges, hogy az idő múlásával az Apple javítja eszközének képességét a töltőkábel és az USB-tartozék közötti különbség felismerésére.

Annak érdekében, hogy biztosan élvezhesse a legújabb fejlesztések előnyeit, csak annyit kell tennie, hogy frissíti iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét a legújabb szoftverre.

 1. Csatlakoztassa iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét működő internetkapcsolathoz.
 2. Eszközén lépjen a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontra.
 3. Töltse le és telepítse az elérhető iOS vagy iPadOS frissítéseket.
Telepítse a legújabb szoftvert, hogy kihasználhassa a hibajavításokat.

5. További segítségért forduljon az Apple ügyfélszolgálatához

A villámcsatlakozó vagy a használni kívánt töltőkábel károsodása további problémákat okozhat. Gyakran előfordul, hogy a sérült alkatrészek miatt az iPhone hibát tölt fel USB-tartozékként.

Közvetlenül forduljon az Apple-hez az egy az egyhez technikai támogatásért. Ha megtudják, miért nem töltheti fel iPhone-ját anélkül, hogy feloldaná azt, kérjük, ossza meg tapasztalatait a jövő olvasói számára a megjegyzések részben.

További segítségért keresse fel az Apple Get Support webhelyét.

Hogyan kapcsolhatom ki az USB-kiegészítő biztonsági beállítását?

Ha kipróbálta az összes hibaelhárítási javaslatunkat, de még mindig nem tudja feltölteni iPhone-ját anélkül, hogy feloldaná azt, érdemes kikapcsolnia a biztonsági funkciót a Beállításokban.

Ne feledje, hogy ez veszélyezteti iPhone, iPad vagy iPod touch biztonságát. De hacsak egy bűnüldöző szerv nem költ sok pénzt a jelszó megkerülésére, az Ön adatai továbbra is elég biztonságosak.

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken.
 2. Érintse meg Arcazonosító és jelszó vagy Érintse meg az ID és jelszó elemet.
 3. Amikor a rendszer kéri, adja meg a készülék jelszavát.
 4. Alatt Hozzáférés engedélyezése zárolva, kapcsolja be USB kiegészítők.
Adja meg a jelszavát a Beállítások módosításához. Kapcsolja be ezt a beállítást a biztonsági funkció letiltásához.

Vezeték nélküli töltés nélkül oldja fel iPhone-ját

A biztonsági funkció letiltása a legtöbb ember számára nem könnyíti meg az adatokhoz való hozzáférést. Minden továbbra is védve van a jelszó alatt. Ennek ellenére van még egy lehetőség, ha nem akarja módosítani a Beállításokat.

IPhone 8 vagy újabb verzióval továbbra is használhat vezeték nélküli töltőpadot anélkül, hogy kinyitná iPhone készülékét. Ennek oka az, hogy nincs adatátvitel vezeték nélküli töltéssel, ezért az Apple-nek nem kell aggódnia a biztonsági megsértések miatt.

Olvassa el ezt a bejegyzést, ha többet szeretne megtudni az iPhone vezeték nélküli töltéséről.

Legutóbbi hozzászólások