Az iPhone 11 és 11 Pro támogatja a Wi-Fi 6-ot - ezért van ez nagy probléma

Az Apple új iPhone készülékei a Wi-Fi hálózati szabvány jelentősen továbbfejlesztett verzióját támogatják. De valószínűleg még nem hallott róla.

Ez az Apple valójában meglehetősen csendben volt a frissítéssel kapcsolatban. Az Apple tulajdonképpen szeptember 10-i főértekezletén jelentette be, de nem részletezte, hogy mi ez vagy milyen előnyökkel jár. Ezt szem előtt tartva, itt kell tudnia a Wi-Fi 6-ról, és mit jelent az Ön számára.

Összefüggő:

  Mi az a Wi-Fi 6?

  A Wi-Fi 6 nagy dolog a vezeték nélküli hálózati szabvány szempontjából.

  A Wi-Fi 6 a Wi-Fi szabvány következő generációja, amely irányítja az eszközeinkbe beépített rádiótechnológiákat. Csakúgy, mint a 4G a 3G-hez képest, a Wi-Fi 6 számos előnnyel jár elődjéhez képest.

  Ha még soha nem hallott olyan Wi-Fi szabványokról, mint a Wi-Fi 6, ez tökéletesen érthető. A Wi-Fi 6 valójában egy egyszerűsített moniker-változást jelent a Wi-Fi Szövetség részéről.

  Látja, a Wi-Fi szabvány előző generációjának a neve „802.11ac” volt, ami nem éppen gördül le a nyelvről. A Wi-Fi 6-ot valójában 802.11ax-nak hívják, de egyszerűen hívhatja Wi-Fi 6-nak. Visszamenőlegesen hívhatja a 802.11ac-ot „Wi-Fi 5” -nek stb.

  A Wi-Fi 5-ről szólva a vezeték nélküli hálózati szabvány utolsó generációja még 2014-ben megjelent. Ez azt jelenti, hogy a Wi-Fi 6 valójában hatalmas változás, alig öt év alatt.

  Mit jelent a Wi-Fi 6 az Ön számára

  Az Apple bejelentése a Wi-Fi 6-ról az iPhone 11 felsorolásában meglehetősen halk volt.

  Mint korábban említettük, a Wi-Fi 6 nagy előrelépés az előző generációhoz képest (amelyet valószínűleg évek óta használ, anélkül, hogy észrevenné).

  A Wi-Fi előnyei 6

  Sajnos a Wi-Fi 6 által biztosított néhány nagyobb frissítés megértése kissé bonyolult. Több felhasználót, több bemenetet, több kimenetet (MU-MIMO) és ortogonális frekvenciaosztásos többszörös hozzáférést (OFDMA) tartalmaznak.

  Mivel ezek a kifejezések nem túl hasznosak az átlagfelhasználók számára, lebontjuk azokat a lehetséges előnyöket, amelyeket a Wi-Fi 6 jelent az iPhone számára.

  • A Wi-Fi 6 támogatja a gyorsabb adatátviteli sebességet. Bár nyilvánvalóan változik, a sebesség javulására körülbelül 30–40 százalékra számíthat.
  • Gyorsabb és megbízhatóbb teljesítményt nyújt zsúfolt vagy sűrűn lakott környezetben. Gondolj egy zenei fesztiválra vagy egy repülőtérre.
  • A Wi-Fi 6 több eszközt támogat egyetlen Wi-Fi csatornán, ami javítja a jel hatékonyságát és a késési időket.
  • A számítási intelligencia lehetővé teszi a Wi-Fi 6 útválasztók számára, hogy növeljék a távolabb lévő eszközök jelerősségét. Más szavakkal, hatótávolsága növekedni fog, anélkül, hogy káros hatással lenne a kapcsolatára.
  • „Ütemezési” mechanizmus, amely biztosítja, hogy a hálózat összes eszköze erős Wi-Fi jelet tartson fenn, akkor is, ha több eszköz van a hálózaton.
  • A Wi-Fi 6 támogatja a WPA3-at, egy új biztonsági szabványt, amely kézzelfogható adattitkosítási előnyöket és további lehetőségeket kínál a felhasználók számára.

  Melyik új iPhone-ban van Wi-Fi 6?

  Mindhárom 2019-es iPhone támogatja a Wi-Fi 6-ot. Ez magában foglalja az iPhone 11-et, az iPhone 11 Pro-t és az iPhone 11 Pro Max-ot is.

  Noha az Apple nem töltött sok időt rá, a vállalat bejelentette, hogy az idei mindhárom iPhone támogatja a Wi-Fi 6-ot.

  Ez valójában meglehetősen jelentős, mert a Wi-Fi 6, mint szabvány, viszonylag új. A Wi-Fi Now szerint csak körülbelül 11 olyan okostelefon-modell volt, amely támogatja az új rádiós szabványt.

  Ha szeretne egy kis ellátási lánc érdekességet, a kiadvány azt is megjegyzi, hogy a Broadcom gyártotta a Wi-Fi 6 chipsetet az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro készülékekben. Ezenkívül elkészítette a chipsetet a Samsung Galaxy S10 és a Samsung Galaxy Note 10 modellekben.

  Figyelmeztetés

  Annak ellenére, hogy a Wi-Fi 6 számos izgalmas és kézzelfogható előnnyel jár az előző generációhoz képest, ez nem jelenti azt, hogy az internet varázslatosan gyorsabb lesz.

  Először is, valóban szükséged lesz egy Wi-Fi 6 útválasztóra vagy hozzáférési pontra, hogy kihasználhasd a fejlesztéseket. A Wi-Fi 6 eszközök visszafelé kompatibilisek a Wi-Fi 6 útválasztókkal, de semmilyen előnye nem lesz.

  Hasonlóképpen, otthonában az internet sebessége függ az internetszolgáltatótól (ISP) vásárolt szolgáltatástól. Ha a sebességkorlát mondjuk 100 Mbps, akkor a Wi-Fi 6 nem teszi lehetővé, hogy átlépje ezt a küszöböt.

  iPhone-kapcsolat

  Az Apple általában lassan alkalmazza az új vezeték nélküli technológiákat, de a Wi-Fi 6 elég nagy frissítés ahhoz, hogy a felhasználókat jövőre az 5G-ig tartsa.

  Noha a Wi-Fi 6-nak minden bizonnyal nem volt olyan elismerése vagy rajongása, mint az 5G-nek, mégis nagy előrelépést jelent a vezeték nélküli kapcsolat szempontjából.

  És valójában némileg meglepő, hogy az Apple már átvette a Wi-Fi 6-ot. A vállalat meglehetősen lassan vezeti be az új vezeték nélküli technológiákat.

  Például az Apple jövőre bemutatja az 5G-s iPhone-t - legalább egy évvel később, mint néhány androidos versenytársa. A 4 × 4 MIMO technológiát jó néhány riválisa után is jól kigördítette.

  Ennek ellenére a Wi-Fi 6 jót ígér az Apple-nek és ügyfeleinek. És még ez sem az egyetlen vezeték nélküli technológiai frissítés az új iPhone-okban. A Wi-Fi mellett az iPhone 11 felállás fokozatosan gyorsabb 4G LTE adatsebességet támogat. Az egyik tesztcég szerint a sebesség körülbelül 13 százalékkal jobb lesz.

  Előrendelte vagy iPhone 11 készülékét? Vagy kivárja ezt a frissítési ciklust? Szeretnénk hallani rólad.

  Legutóbbi hozzászólások