Törött, elveszett vagy ellopott iPhone? Így megtudhatja, hogy van-e biztonsági másolata

A készülékek folyamatos biztonsági másolata minden iPhone-felhasználónak tennie kell. De ha a legrosszabb történik, hogyan ellenőrizheti, hogy valóban van-e biztonsági másolata?

A folyamat valójában meglehetősen egyszerű, bár attól függően változik, hogy iCloudot vagy számítógépet használ-e a készülék biztonsági mentésére. Sajnos, ha elveszíti vagy ellopják iPhone-ját, akkor ez egy kicsit bonyolultabbá válik.

Mindenesetre az alábbiakban megtudhatja, hogy készül-e biztonsági másolatot eszközéről az iCloudra, valamint hogyan találja meg ezeket a biztonsági másolatokat.

Hogyan lehet megtudni, hogy iPhone-járól készült-e biztonsági másolat az iCloudon

Ha rendelkezik iOS-eszközzel, könnyen megtekintheti az iCloudban tárolt összes biztonsági másolatot, valamint azok dátumát és méretét.

Megtudni, hogy az eszköz támogatja-e az iCloud-ot, valójában meglehetősen egyszerű, ha még mindig hozzáfér hozzá.

 • Nyissa meg iPhone-ján a Beállítások alkalmazást.
 • Érintse meg az Apple személyi igazolványát a tetején. Meg fogja mondani a nevét.
 • Érintse meg az iCloud elemet.
 • A Tárolás részben válassza a Tárolás kezelése lehetőséget.
 • Érintse meg a Biztonsági mentések elemet.

Ebben a menüben minden, az iCloudban tárolt biztonsági másolatot meg fog jelenni, beleértve a jelenlegi és az iCloud biztonsági másolatok használatára beállított egyéb eszközöket is.

Innen megérintheti az egyes eszközöket, hogy konkrétabb információkat láthasson. Ez magában foglalja az utolsó biztonsági másolatot, a biztonsági másolatok méretét és a következő lehetséges biztonsági másolat becsült méretét.

Itt vannak más lehetőségek is, amelyek kiválasztják, hogy mely adatokról készüljenek biztonsági másolatok az iCloudra, valamint egy gomb az iCloud biztonsági mentéseinek törléséhez, de ebben a cikkben nem részletezzük ezeket a lehetőségeket.

Hogyan lehet megtalálni az iCloud biztonsági másolatait, ha a telefonja meghibásodott

Ha nincs hozzáférése egyetlen Apple eszközhöz sem, akkor az iCloud.com oldalon legalább megnézheti, hogy létezik-e biztonsági másolat az iCloud-ban.

A biztonsági másolatok erősen ajánlottak az adatok biztonságának megőrzéséhez, ha az elsődleges elveszik, eltörik vagy ellopják. Tehát mi történik, ha a fenti forgatókönyvek bármelyike ​​fennáll?

Remélhetőleg lesznek iCloud biztonsági mentései, amelyekre vissza lehet térni.

Mint már említettük, az eszköz biztonsági mentéseinél valamivel nehezebb információt találni, ha nincs hozzáférése hozzájuk. De lehetséges.

Ott végigvezetünk néhány lehetséges lehetőséget.

 • Ha van másik iOS vagy iPadOS eszköze, akkor képesnek kell lennie arra, hogy a Beállítások -> (Az Apple azonosítója) -> iCloud -> Tárolás kezelése -> Biztonsági másolatok menüpontra lépjen. Innen megtekintheti a különböző biztonsági másolatairól szóló információkat.
 • Nincs más Apple mobileszköz? Ellenőrizheti, hogy van-e iCloud biztonsági mentése Mac-en. Csak menjen a Rendszerbeállítások -> iCloud -> Tárolás kezelése lehetőségre. Megtekintheti a legutóbbi biztonsági másolatok idejét és dátumát az iCloudban.
 • Ha nem Ön rendelkezik Mac-szel, de egy barátja vagy családtagja rendelkezik, megpróbálhat új felhasználói fiókot létrehozni a Mac-en Apple azonosítójával és jelszavával. Ezután használhatja a fenti lépést.
 • Nincs hozzáférés a következőhöz: Bármi más Apple eszközök? Lehet, hogy az iCloud.com webhelyet kell használnia. Csak irány az iCloud.com, és kattintson a nevére a jobb felső sarokban. Kattintson a Fiókbeállítások elemre. Nem fogja tudni, hogy milyen adatokból készülnek a biztonsági mentései, de legalább meg kell tudnia nézni, hogy vannak-e biztonsági mentések, ha megnézi a tárolóban lévő lila Biztonsági sávot.

Helyi biztonsági másolatok keresése az iTunes vagy a Finder alkalmazásban

Nincsenek iCloud biztonsági mentések? Lehet, hogy van egy helyi. Csak ellenőrizze a Findert vagy az iTunes-ot.

Ha nem használ iCloud biztonsági másolatot, de helyileg készít biztonsági másolatot eszközéről, akkor képesnek kell lennie a számítógépén tárolt biztonsági másolatok listájának megtekintésére - még akkor is, ha az eszköz meghibásodott vagy nem válaszol.

Így teheti meg a macOS Mojave és korábbi verzióit.

 • Nyissa meg az iTunes alkalmazást.
 • Kattintson a iTunes menüre a felső menüsorban, és válassza a Beállítások lehetőséget. (Windows PC-n az Edit -> Preferences.)
 • Kattintson az Eszközök fülre.
 • Itt láthatja a biztonsági másolatok listáját, az azokhoz társított eszközöket és a mentés dátumát.

A macOS Catalina és későbbi verzióiban a folyamat kissé eltér, de alapvetően ugyanaz.

 • Nyissa meg a Finder ablakot.
 • Kattintson az Általános fülre.
 • Kattintson a Biztonsági mentések kezelése elemre.
 • Itt az iTuneshoz hasonló ablak jelenik meg, amely megadja a dátummal készült biztonsági másolatok listáját.

Mi a teendő most?

Miután kiderült, hogy van biztonsági másolata, megnyugodhat, hogy a régi iPhone-on lévő adatok többségét új eszközre helyezheti át.

Ha készülékét elveszíti vagy ellopják, akkor is elmehet a Saját keresés oldalra, és távolról törölheti az eszközt. Így az adataid kevésbé képesek rossz kezekbe kerülni.

Legutóbbi hozzászólások