Ismétlődő fájlok megkeresése és törlése a Mac-en

A Mac fájlban található duplikált fájlok helyet foglalnak, lelassítják a teljesítményt és bonyolítják a fájlkezelést. De az összes duplikált fájl megtalálása és törlése több száz gigabájtnyi Mac-tárhelyen megoldhatatlan feladatnak tűnik.

Ezért ehelyett egy harmadik féltől származó alkalmazást kell használnia. Ebben a bejegyzésben elmagyaráztuk, hogyan használhatjuk a két legjobb alkalmazást a Mac duplikált fájlok megkereséséhez és törléséhez. Még azt is elmagyaráztuk, hogyan teheti meg önmaga a Finder használatával, ha inkább nehéz dolgokat szeretne csinálni.

Figyelmeztetés harmadik féltől származó alkalmazásokkal kapcsolatban

Van egy valódi klónhadsereg harmadik féltől származó alkalmazásokból, amelyek célja a duplikált Mac fájlok keresése és törlése. Csak annyit kell tennie, hogy végre kell hajtania egy gyors Google-keresést, hogy elárasztja magát az opciókkal.

De nem szabad gyorsan bízni egyikben sem.

A Mac helyesen figyelmeztet az internetes alkalmazások használatának veszélyeire.

Ahhoz, hogy egy alkalmazás megkereshesse és törölje a duplikált fájlokat a Mac számítógépén, hozzáférést kell kapnia a számítógép összes adatához. Ez sok személyes információt tartalmaz, amelyet a rossz alkalmazások eladhatnak vagy felhasználhatnak Ön ellen.

Mindig legyen óvatos, amikor harmadik féltől származó alkalmazásokat tölt le az internetről. Különösen, ha azt tervezi, hogy hozzáférést biztosít ezeknek az alkalmazásoknak a személyes adataihoz.

Végezze el saját kutatását annak biztosítása érdekében, hogy az alkalmazásokat még a telepítés előtt jól ellenőrizzék. Az alábbiakban kiválasztottuk a kedvenc két alkalmazásunkat - egy ingyenes és egy prémium lehetőséget -, de saját kutatásokat is végeznie kell.

A Finder használatával megkeresheti és törölheti a Mac fájlok duplikátumát

Ha inkább el szeretné kerülni egy harmadik féltől származó alkalmazás telepítését, akkor a Finder használatával keresse meg és törölje a Mac duplikált fájljait. Ez a módszer hihetetlenül időigényes és több hibához vezethet, de nem veszélyezteti a biztonságát.

A Finder segítségével manuálisan megkeresheti a Mac fájlok másolatát.

A Finder használata magában foglalja a Mac összes fájljának megnézését, hogy megismerje a másolatokat. Ennek legegyszerűbb módja egy intelligens mappa létrehozása, amely lehetővé teszi minden fájl név szerinti rendezését. Ezután nézze át a neveket, hogy megtalálja a pontos példányokat.

  1. Nyisd ki Kereső Mac-en, és menj a Fájl> Új intelligens mappa elemet.
  2. A megnyíló ablakban kattintson a gombra + (Plusz) ikonra a jobb felső sarokban keresőszűrő létrehozásához az intelligens mappához.
  3. Az első legördülő menüben válassza a lehetőséget Kedves, majd a második legördülő menüből válassza ki a keresett fájl típusát.
  4. Ezt követően a Finder ablaknak ki kell töltenie a Mac összes megfelelő fájlját.
  5. Kattintson a gombra Név az eredmények rendezéséhez, majd egyenként keresse meg a listát, megkeresve az ismétlődő fájlokat.
Válasszon duplikált fájlok keresését a fájltípus szerint.

Ha két fájlt talál duplikált névvel, jelölje ki mindegyiket, és nyomja meg a gombot Tér hogy megtekinthesse őket. Győződjön meg arról, hogy minden fájl tartalma megegyezik, mielőtt bármilyen másolatot a kukába helyezne.

dupeGuru: Ingyenes Mac fájlok megkeresése és törlése

Ez a platformon átívelő alkalmazás teljesen ingyenes és nyílt forráskódú. A dupeGuru segítségével perceken belül megkeresheti a fájlok, dalok és képek másolatát a Mac-en.

A dupeGuru telepítése Mac számítógépére

A dupeGuru Linux, Windows és macOS rendszereken működik. A Mac számítógépre történő telepítéséhez töltse le a OS X verzió közvetlenül a dupeGuru weboldaláról.

Letöltés: dupeGuru (ingyenes)

Amikor a letöltés befejeződött, húzza a dupeGuru-t a sajátjára Alkalmazások mappát a telepítés befejezéséhez. Ha egy figyelmeztető üzenet nem teszi lehetővé a dupeGuru megnyitását, kattintson a vezérlőgombbal az alkalmazásra, és válassza a lehetőséget Nyisd ki abból a menüből.

Telepítse a dupeGuru alkalmazást az internetről.

A dupeGuru használata a Mac fájlok másolatának megkereséséhez

A dupeGuru megnyitása után válasszon egy Alkalmazás mód, a remélhető fájlok típusától függően:

  • Alapértelmezett
  • Zene
  • Kép

Használat Alapértelmezett ha duplikált fájlokat vagy mappákat keres a Mac számítógépén.

Válassza ki a Beolvasás típusa az alábbi legördülő menüből. A menü egyes opciói az alkalmazás módjától függően változnak, de a legtöbb célra használja Tartalom.

Válassza ki a megfelelő szkennelési típust a keresett másolatokhoz.

Végül kattintson a gombra + (Plusz) gombot a bal alsó sarokban a duplikátumok után kutatni kívánt mappa vagy mappák hozzáadásához.

Javasoljuk, hogy válassza a itthon beolvasandó mappa, amelyet a parancsikon segítségével választhat ki Cmd + Shift + H. Bár lehet, hogy bármilyen mappát átvizsgál.

Óvatosan törölje a fájlokat a Rendszer vagy Könyvtár mappákat, mivel károsíthatja az operációs rendszert a Mac-en.

Miután kiválasztott egy mappát, rákattinthat Letapogatás.

Végül kattintson Letapogatás duplikált fájlok kereséséhez a kiválasztott mappákban. Szüksége lehet Lehetővé teszi dupeGuru hozzáférés különféle mappákhoz a vizsgálat befejezéséhez.

A dupeGuru használata a Mac fájlok másolatának törléséhez

Miután a dupeGuru befejezte a beolvasást, látnia kell a Mac összes duplikált fájljának listáját. A dupeGuru automatikusan kék színnel jelöli az újabb vagy jobb minőségű másolatokat. Ezeket referenciafájloknak nevezik, és nem törlik őket.

Mielőtt továbblépne, szánjon néhány percet az ismétlődő fájlok áttekintésére.

A dupeGuru egy listában mutatja be a duplikált Mac fájlokat.

Ellenőrizze az eredménylista minden másolatának fájlnevét, fájl elérési útját és fájlméretét. Érdemes kiemelni egy adott eredményt, és kattintson a gombra Szem ikonra - így biztos lehet benne, hogy a fájl törlése előtt valóban másolat.

Ha elégedetlen a dupeGuru választásával, akkor kattintson a vezérlőgombra, és kattintson Tedd a Selected to Reference-be a megtartani kívánt fájl megváltoztatásához.

Az eredmények áttekintése után kattintson a gombra Patkószeg ikonra kattintva megtekintheti az ismétlődő fájlok törlésének lehetőségeit. Ha örömmel távolítja el a dupeGuru kiválasztott példányait, válassza a lehetőséget Küldés megjelölve a kukába.

A dupeGuru rengeteg kezelési lehetőséget kínál az ismétlődő fájlokhoz.

Ikrek: Kis ár a karcsú felhasználói felületért

Ha csiszoltabb befejezést ért el, ne keresse tovább a Gemini 2: The Duplicate Finder címet. Ezt a prémium alkalmazást a MacPaw, más hasznos segédprogramok, például a CleanMyMac X készítői fejlesztették ki.

A Gemini 2 elegáns felületet kínál, amely megkönnyíti a duplikált fájlok, fényképek vagy dalok megkeresését és kezelését a Mac-en. 19,95 dollárba kerül egy éves előfizetés, de kihasználhatja a három napos ingyenes próbaverziót is.

Hogyan lehet letölteni a Gemini-et Mac-re

Használja a Gemini ingyenesen a háromnapos ingyenes próbaverzióval.

A Gemini letölthető közvetlenül a MacPaw webhelyéről vagy a Mac App Store-ból. Az alkalmazás letöltése és megnyitása után arra kéri, hogy iratkozzon fel előfizetésre vagy egyszeri díjra.

Ha elfogadja a díjat, akkor is kihasználhatja a három napos ingyenes próbaidőszakot. De egy nappal a próbaidő lejárta előtt meg kell győződnie arról, hogy lemondja-e előfizetését, ha nem akar terhelést kapni.

Letöltés: Gemini 2 (19,95 USD / év)

Hogyan használjuk a Gemini-t duplikált Mac-fájlok keresésére

A Gemini megnyitása után kattintson a nagyra + (Plusz) ikont az ablak közepén a duplikált fájlok keresésének megkezdéséhez a Mac-en. Választhat három alapértelmezett helyet - Otthon, Zene vagy Képek -, vagy választhat egyéni mappát.

Kattintson a plusz gombra, hogy megkezdje a Mac-ben duplikált fájlok keresését.

Miután kiválasztotta a mappát, kattintson a gombra Másolatok keresése és adja meg az Ikreknek az adataihoz való hozzáféréshez szükséges engedélyt. A keresés méretétől függően a beolvasás befejezése több percig is eltarthat.

Hogyan használjuk a Gemini alkalmazást a duplikált Mac fájlok törléséhez

Miután a Gemini befejezte a Mac beolvasását, megjelenik az ismétlődő fájlok áttekintése. Ez az áttekintés megmondja, hogy az Ikrek hány duplikátumot találtak, valamint hogy mennyi helyet foglalnak el.

Az Ikrek áttekinti az Ön duplikált fájljait a beolvasás után.

Válassza ki, hogy a duplikátumokat automatikusan eltávolítja a következővel: Intelligens tisztítás vagy kattintson Eredmények áttekintése hogy részletesen megnézze az összes duplikált fájlt.

Innen az oldalsáv segítségével szűrheti az eredményeket fájltípus vagy hasonlóság szerint. Ezután nézze meg a duplikált fájlokat a fő ablakban. Megtekintheti az egyes fájlokat, és megnézheti azok helyét, mielőtt kiválasztaná a törölni kívánt fájlokat.

Kattintson a gombra Eredmények áttekintése a duplikált Mac-fájlokról.

Ha elégedett a választással, kattintson a gombra Intelligens tisztítás vagy Eltávolítás a jobb alsó sarokban az ismétlődések törléséhez. Ne aggódjon, ha hibázik, mindig visszavonhatja ezt a műveletet.

Keresse meg a szabad tér létrehozásának egyéb módjait

Próbáljon meg rengeteg ingyenes tárhelyet tartani a Mac számítógépén.

Az ebben a bejegyzésben említett alkalmazások használatával nem okozhat problémát az összes duplikált fájl megkeresése és törlése a Mac-en. Remélhetőleg ez segített a gép gyorsításában és az ingyenes tárhely felszabadításában.

De ha a Mac már túl tele van, előfordulhat, hogy már nem is lehet fájlokat törölni. Ha ez történik veled, itt megtudhatja, hogyan javíthatja a Mac indítólemezét.

Legutóbbi hozzászólások