Az iPad dokkoló eltűnik, hogyan javítható

Az iPad dokkolója folyamatosan eltűnik néhány iOS iPad felhasználó számára, és arra kényszeríti őket, hogy naponta többször indítsák újra eszközüket. Az Apple még nem ismeri fel a problémát, ezért információkat gyűjtöttünk a témáról, amelyek megmutatják, hogyan lehet saját maga megoldani.

Kapcsolódó hozzászólások:

  Az eltűnő iPad-dokkolóról:Hogy néz ki?

  Normál esetben a dokkoló az iPad képernyőjének alján ül, és ott tartja kedvenc és legutóbb használt alkalmazásait. Bármikor elérhetőnek kell lennie, ha felfelé csúsztat a kijelző aljáról, vagy meglátogatja a kezdőképernyőt.

  Amikor az iPad dokkoló eltűnik, egy üres hely marad a helyén. Az iPad álló helyzetből fekvő módba vagy fordítva történő forgatása a dokkoló furcsa helyen történő megjelenését okozhatja, akár a kijelző félig, akár félig az oldalától.

  Ezek a képernyőképek az Apple támogatási fórumairól készültek (bal és jobb)

  Mi okozza?

  A problémát tapasztaló emberek többsége azt állítja, hogy a teljes képernyős hirdetések váltják ki a mobiljátékokban, például a The Walking Dead: Senki földje. Miután megnézte a játékon belüli hirdetést, a dokk hiányzik, amikor a felhasználó meglátogatja a kezdőképernyőt.

  Lehetséges, hogy a fekvő és álló videók lejátszása közötti összetévesztés okozza ezt a problémát az iPad-en belül. Bármely modellen előfordulhat, az iPad Mini-től az iPad Pro-ig, és problémának tűnik. Bár az Apple nem ismerte el a problémát, valószínű, hogy a következő szoftverfrissítésben javítják.

  A megszűnő iPad-dokk javítása

  Változtassa meg a képernyő tájolását

  Egyes felhasználók úgy találják, hogy az iPad álló vagy fekvő módba állításával az iPad dokkoló visszatért a képernyőre. Tehát, ha fekvő módban használja iPadjét, váltson álló módra, és nézze meg, visszatér-e az iPad dokkoló. Csak ellenőrizze, hogy nem zárta-e le a képernyő tájolását - csúsztassa ujját a Vezérlőközponton, és ellenőrizze, hogy a tájolás ikon ki van-e emelve. Ha igen, koppintson rá a képernyő tájolásának zárolásának kikapcsolásához.

  Kapcsolja ki a Nagyítást

  Ha iPad készülékén használja a Zoom funkciót, ez lehet az oka annak, hogy nem látja a Dockot. Ellenőrizze, hogy megyBeállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyítás vagy régebbi iOS verziók esetén az Általános> Kisegítő lehetőségek> Nagyítás elemet, és nézze meg, hogy engedélyezte-e a Nagyítást. Ellenőrizze a Zoom Region beállítást, és állítsa Window Zoom-ra a Full-Screen Zoom helyett.

  Egy másik javaslat az is, hogy váltson le Kövesd a Fókuszt.

  A Fókusz követése nyomon követi a választásokat, a szövegbeillesztési pontokat és a beírás helyét.

  Kapcsolja ki az összes multitasking beállítást

  A többfeladatos funkció kikapcsolása egyesek számára nem, mások számára nem. De érdemes megpróbálni, hátha ez visszakapja a dokkját. MenjBeállítások> Általános> Multitasking & Dockés kapcsolja ki az összes olyan funkciót, mint például a Több alkalmazás engedélyezése. Ezután térjen vissza a kezdőképernyőre, és nézze meg, hogy visszatér-e a Dock.

  Indítsa újra a készüléket ideiglenes megoldáshoz

  Sok olvasó számára az iPad újraindításának következetes megoldása az eszköz újraindítása.

  Bár ez nem állandó javítás, átmenetileg vissza kell hoznia a dokkolót, és lehetővé kell tennie, hogy közben továbbra is használhassa iPadjét.

  Négy módon indíthatjuk újra az iPad készüléket:

  1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsológombot, majd csúsztassa a kikapcsoláshoz
  2. Menj Beállítások> Általános> Leállítás
  3. Végezzen el kényszerített újraindítást
   1. IPhone 6S vagy régebbi telefonon, valamint minden otthoni gombokkal és 6. generációs vagy annál régebbi iPod Touch készülékekkel rendelkező készülékeken nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
   2. IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus és 7. generációs iPod esetén: Tartsa lenyomva mind az Oldalsó, mind a Hangerő csökkentő gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó
   3. 2. generációs iPhone SE és otthoni gomb nélküli iPhone vagy iPad készüléken: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  4. Az iOS 11 és újabb verziók esetében az AssistiveTouch kisegítő lehetőségek újraindítási lehetőséget is kínálnak. MenjBeállítások> Kisegítő lehetőségek> Érintse meg(vagy régebbi iOS esetén Általános> Kisegítő lehetőségek) > Segítő érintés> A legfelső szintű menü testreszabásaés érintse meg az ikont, hogy a funkciót újraindítsa

  Frissítse az operációs szoftvert

  Amikor az Apple megoldást talált erre a problémára, kiadja azt egy szoftverfrissítésben. Az ilyen hibákat gyakran javítják az apró frissítésekben, amelyeket javításoknak hívnak, amelyeket az iOS verziót követő számok jelölnek.

  Az iPad-nek automatikusan ellenőriznie kell a frissítéseket, és értesítenie kell, ha talál ilyet. Felgyorsíthatja azonban a folyamatot azzal, hogy ellenőrzi magát, és biztosítja, hogy a legfrissebb iOS verziót használja.

  Frissítse az iOS rendszert

  1. Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés
  2. Ha elérhető egy új frissítés, koppintson a Letöltés és telepítés elemre

  Állítsa vissza az iPad beállításait

  Lehetséges, hogy az eltűnő iPad-dokkolót valami aktiválja az iPad beállításaiban. Ezért ha visszaállítja a beállításokat, az megoldhatja a problémát.

  Ezzel nem töröl semmilyen tartalmat az iPad készülékéről, de az összes beállítás visszaáll az alapértelmezett állapotra. Ez hatással van a háttérképre, az értesítési beállításokra, a kisegítő lehetőségekre, a csengőhangokra és egyebekre. Készítsen biztonsági másolatot az iPad-ről arra az esetre, ha valami baj történne.

  Miután mentett egy biztonsági másolatot, kövesse az alábbi lépéseket az iPad beállításainak visszaállításához:

  1. Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás
  2. Minden beállítás visszaállítása

  Végső intézkedések az iPad dokkoló visszaszerzéséhez

  Összegyűjtöttünk további javaslatokat azok számára, akik továbbra is küzdenek egy eltűnő iPad-dokkolóval. Bár nem megfelelő megoldások, segítenek abban, hogy találkozhassunk veled, amíg az Apple megoldja a problémát.

  Ne használja a problémás alkalmazásokat

  A legtöbb felhasználó, aki problémákat tapasztalt az iPad dokkolójával, összekapcsolhatja a problémát bizonyos alkalmazások használatával. Vegye figyelembe, hogy mit használt fel minden alkalommal, amikor a dokkja eltűnik, és próbálja szűkíteni a valószínű gyanúsítottak körét.

  Ha úgy találja, hogy ezeknek az alkalmazásoknak a használatával rendszeresen eltűnik a dokkolója, akkor egyelőre abbahagyhatja azok használatát.

  Bizony, ezt nem kell tennie, hogy az iPad megfelelően működjön, de lehet, hogy kevés lehetősége marad.

  Állítsa vissza iPad-jét a gyári beállításokra

  Mivel az iPad dokkolási problémája nem érintette az iPadek 100% -át, fennáll annak az esélye, hogy készülékének teljes helyreállítása megmenthet a további frusztrációtól.

  Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem garantálható. Ezért csak akkor ajánljuk, ha minden mást kipróbált, és már nem tud várni a javításra.

  Az iPad gyári beállításainak visszaállítása törli az eszköz összes tartalmát - ezért mielőtt készítené, készítsen biztonsági másolatot.

  Ha készen áll, kövesse az alábbi lépéseket az iPad visszaállításához:

  1. Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás
  2. Az összes tartalom és beállítás törlése

  Ez minden, amit tudni kell az eltűnő iPad-dokk rögzítéséről. Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy ezek a tippek beváltak-e az Ön számára, vagy sem, és tartson bennünket minden egyéb megtalált kérdésben!

  Olvasói tippek

  • Rebecca belépett az iPad Zoom-beállításaiba. A Zoomot nem kapcsolták be, de a Follow Focus-ot igen, így ezt kikapcsolta. A Follow Focus kikapcsolása azonnal kijavította iPad hiányzó dokkolóját. Szuper boldog most!

  Legutóbbi hozzászólások