Az üzenetek nem működnek? Gyakori Apple üzenetküldési problémák és megoldásaik

Az Apple rajongói szerte a világon szeretik a technológiai óriás termékeit és alkalmazásait, könnyű használatuk és korszerűsített hozzáférésük miatt. Az Apple SMS szolgáltatása, az iMessage, különösen népszerű, mivel a program képes platformokon keresztül használni. Azonban szinte minden technikai felhasználó - nemcsak az Apple rajongói - most és újra egy rettegett problémával küzd.

Nincs annál rosszabb, mint ha az üzenetküldő szolgáltatása leállna - tehát készüljön fel és végezze el a házi feladatait. Ha elkeserítő hibát tapasztal, készen áll arra, hogy megoldja a problémát, mielőtt az ellenőrzése alá kerülne. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb üzenetküldési hibákat, azok jelentését és megoldásaikat.

Probléma: Az iMessages nem megfelelően küld

Mit jelent: Ez a gyakori probléma akkor fordul elő, amikor SMS-t vagy szöveges üzenetet nem küldenek - előfordulhat, hogy egy hosszú sor jelzi az üzenet elküldését, amely soha nem ér véget. Általában ennek a problémának az oka az alapvető kapcsolódási problémák, bár néha az iMessage rendszer kimaradásokat tapasztal. Nem kell pánikba esni, mivel ez meglehetősen könnyű megoldás.

Megoldás:Először is ellenőrizze az Apple System Status webhelyét, hogy vannak-e leállások. Ha nem ez a helyzet, kapcsolja be és ki a telefon AirPlane módját a WiFi és az adatkapcsolatok alaphelyzetbe állításához. MenjBeállítások> AirPlane módvagy használja a vezérlőközpont kapcsolóját.

Ez általában megoldja a csatlakozási problémákat, de ha nem, ugorjon a következőre: Beállítások> Üzenetek elemre és ellenőrizze, hogy az iMessage be van-e kapcsolva. Ha továbbra is fennállnak a problémák, vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával és / vagy a vezeték nélküli szolgáltatóval annak megállapításához, hogy vannak-e hardveres vagy hálózati problémák, amelyekre figyelmet kell fordítani.

Probléma: Az iMessages „nincs kézbesítve”

Mit jelent: A felhasználók gyakran találnak piros felkiáltójelet és a „nem kézbesített” szavakat az iMessage alatt. Ugyanakkor előfordulhat, hogy az üzenetek elküldve jelennek meg, de a címzett azt állítja, hogy nem kapta meg őket. Ez sok zavart okozhat a kapcsolatok között, amikor megpróbálnak kommunikálni.

Megoldás: Ismételje meg a fent felsorolt ​​lépéseket, hogy megbizonyosodjon az iMessage rendszer működéséről és arról, hogy készüléke megfelelően csatlakozik az adatokhoz és / vagy a Wi-Fi-hez. Ezután próbáljon rákattintani a piros felkiáltójelre, hogy „újra elküldje”. Ehelyett szöveges üzenetként is elküldheti. Ha a probléma felmerül, akkor hiba lehet a címzett végén - küldjön tesztüzenetet, hogy lássa. Még egyszer, ha probléma merül fel, keresse fel az Apple áruházat vagy a vezeték nélküli szolgáltató irodáját.

Probléma: Az iMessage nincs megfelelően szinkronizálva az eszközök között

Mit jelent: Azt tapasztaltad már, hogy bizonyos iMessages érkezik a MacBookodra, de az iPhone-ra nem? A szinkronizálási problémák itt-ott felbukkannak, vagyis telefonja, laptopja és táblagépe nem megfelelően kommunikál. Ez irritáló és talán veszélyes is lehet, ha egy eszközt úgy adnak el, hogy az előző tulajdonos nem jelentkezik ki először az összes alkalmazásból és programból.

Megoldás:Az első lépés annak biztosítása, hogy az iMessage minden eszközön megfelelően legyen beállítva. Ez a praktikus útmutató az Apple-n keresztül óriási segítséget nyújt. Ha minden már megfelelően van beállítva, akkor a beállítások segítségével próbálja be- és kikapcsolni az iMessage alkalmazást az összes eszközén. Győződjön meg arról, hogy az eszközök frissítésekor mindig jelentkezzen ki, hogy az üzenetek eljussanak az új célhoz.

Probléma: Valamennyi eszköze „ding”, amikor üzenetet kap

Mit jelent: Négy különböző pingzajt hall, ha SMS-t kap? Valószínűleg azt jelenti, hogy a „Handoff” funkció be van kapcsolva. Bár az Apple úgy tervezte, hogy hasznos legyen, az is bosszantó lehet, ha az összes eszköz elérhető kéznél van.

Megoldás: Az Apple egy ideje visszavezette „Handoff” funkcióját, amely egyfajta hívásátirányítási rendszerként működik.

Az átadás csak akkor működik, ha eszközei egymás közelében vannak ÉS:

 • Minden eszköz ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve
  • Az Apple Watch ellenőrzéséhez nyissa meg a Watch alkalmazást iPhone-ján, majd válassza az Általános> Apple ID lehetőséget
 • A Bluetooth és a WIFI be van kapcsolva
 • Minden eszköz be van kapcsolva
  • Mac rendszeren a Rendszerbeállítások> Általános> Kézi átadás engedélyezése ezen Mac és az iCloud-eszközök között
  • Az iDevice alkalmazásban válassza a Beállítások> Általános> Átadás menüpontot
  • Nyissa meg az Apple Watch alkalmazásban a Watch alkalmazást> Általános> Az átadás engedélyezése lehetőséget

Vagy kikapcsolhatja a Handoff funkciót kiválasztott eszközökön, vagy ha nem szeretné, hogy iPhone, iPad és MacBook megszólaltassa a riasztásokat, lépjen a Beállítások> FaceTime elemre az iPhone készülékén, és kapcsolja ki az „iPhone Cellular Calls” lehetőséget. Ez akkor is segít, ha a FaceTime hívások először a telefonjára, majd egy fél másodperccel később a számítógépre kerülnek. Viszlát zajos eszközök!

Probléma: Az iMessage nem aktiválódik

Mit jelent: Amikor az iMessage vagy a FaceTime nem hajlandó aktiválni, azt általában hálózati hiba vagy helytelen időzóna-beállítás okozza. A felhasználók gyakran kapnak hibákat, amelyek szerint az aktiválás sikertelen vagy hiányos volt.

Megoldás:Először ellenőrizze, hogy az iMessage vagy a FaceTime nem működik-e az Apple webhelyén. Ezután ellenőrizze készüléke mobil adatait és / vagy a Wi-Fi kapcsolatát, és szükség esetén csatlakoztassa újra. Ezt követően ellenőrizze, hogy az időzóna beállításai helyesek-e Beállítások> Általános> Dátum és idő. Ennek lehetővé kell tennie az alkalmazások sikeres aktiválását. Ha tartós problémák vannak, vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a készülékkel nincs probléma.

Probléma: Az SMS-üzenetek másképp jelennek meg, mint eredetileg

Mit jelent: Ha SMS-üzeneteket küld különböző eszközök és hálózati szolgáltatók között, előfordulhat, hogy nem úgy jelennek meg, ahogyan azt rendelték. Ez magában foglalhatja azokat az eseteket, amikor a beérkezett SMS-ek furcsa karaktereket tartalmaznak, a hosszabb üzenetek több részre vannak bontva, és fejjel lefelé kérdőjelek jelennek meg. Ne hagyja, hogy ezek a szövegek elveszjenek a fordításban - vannak megoldások.

Megoldás:Ezen problémák némelyike ​​elkerülhetetlen a különféle vezeték nélküli szolgáltatók működési módja miatt. Vannak azonban módszerek a probléma elkerülésére, még mielőtt ez bekövetkezne. Ez magában foglalhatja a „teszt” üzenetek küldését az Ön nevétől eltérő hordozóval vagy eszközökkel rendelkező kapcsolattartóknak, elkerülve az emojik vagy gifek használatát, és olyan szövegek küldését, amelyek nem olyan hosszúak, mint egy regény. Jelenítse meg az iMessage-ben a karakterek számát a következővel: Beállítások> Üzenetek> Karakterszám. Ez segít abban, hogy üzenetei rövidek, tömörek és elküldhetőbbek legyenek.

Probléma: Képtelenség üzeneteket fogadni mobileszköz váltásakor

Mit jelent:Amikor az emberek iPhone készülékről Android vagy Windows telefonra váltanak, problémákba ütközhetnek üzeneteik fogadása során. Ez ahhoz vezet, hogy sok SMS üzenet elvész az űrben, vagy egy olyan eszköz felé tart, amely már nincs a címzett birtokában. A fenti szinkronizálási problémához hasonlóan ez a probléma is súlyos lehet, ha egy eszközt eladnak vagy ellopnak, miközben a felhasználó még mindig be van jelentkezve.

forrás: imessageonandroid.com

Megoldás:Ha nem Apple termékre vált, elengedhetetlen az iMessage-ból való kijelentkezés, hogy megakadályozza a szövegek eltűnését. Lépjen az Apple támogatási profil oldalára az eladott vagy kereskedett eszközök kikapcsolásához. Fontos, hogy vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, ha olyan eszközt adott el, amely érzékeny információkat tartalmazhat az iMessage platformon. Képesek lesznek elvezetni a felhasználókat a biztonsághoz.

Probléma: Látja, hogy egy névjegy gépel, de soha nem kap üzenetet

Mit jelent:Az iMessage-ben megjelenő ellipszisek - vagy három pont - általában azt jelentik, hogy az a személy gépel. Azonban néha ezek a pontok megjelennek, de SMS-üzenet soha nem érkezik meg. Hová lett a sms?

Megoldás:Ez a „probléma” valójában nem kérdés, és inkább szorongást okozó jelenség. A legtöbb esetben ez azt jelenti, hogy a személy egy bizonyos pillanatban abbahagyta a gépelést, és valószínűleg nyitva hagyta az alkalmazást. A pontok akkor is megjelenhetnek, ha hálózati probléma vagy adatkésés van. Az ellipszisek látása nem jelenti azt, hogy az SMS üzenete már úton van - hagyd ellazulni a várakozást.

Legutóbbi hozzászólások