Hogyan oszthatja meg iPhone helyét Android barátaival és családjával (és fordítva)

A legtöbb modern okostelefon-platform rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megosszák aktuális tartózkodási helyüket másokkal.

Az Apple rendelkezik a natív Find My Friends alkalmazással. De bár ez az alkalmazás kiválóan működik az iOS-felhasználók körében, nem használható helymeghatározásra vagy Android-eszközökre történő küldésre.

Szerencsére, ha meg szeretné osztani tartózkodási helyét ismerőseivel Android-on (vagy fordítva), jó néhány harmadik fél által elérhető lehetőség áll rendelkezésre.

Az iPhone helyének megosztása

Először is, ott tudnia kell vannak natív lehetőségek a tartózkodási hely másoknak történő elküldéséhez.

Például az iOS Messages alkalmazásának lehetősége van a Saját tartózkodási hely elküldésére. (Egy üzenetszálon belül érintse meg a ikont „I” ikonra hogy megtalálja.)

De ez a módszer zavaros lehet a platformok között. Bár statikus helyeket küldhet iPhone-ról Androidra, a folyamatos helymegosztás nem támogatott.

ÖSSZEFÜGGŐ:

Miért van mindig bekapcsolva az iPhone helyszolgáltatásaim?

Az iOS helyszolgáltatások nem működnek, javítás

Hogyan lehet törölni a helykövető szolgáltatásokat a MacBookról

Az Android saját megoldással rendelkezik a natív Messenger alkalmazásban. Természetesen a koordinátákat a Google koordinátáin keresztül küldik el. Ez bonyolíthatja a dolgokat, ha iPhone-ra küldi.

Ezt szem előtt tartva, íme néhány más platformon átívelő alkalmazás és platform.

A Google Maps használata

A Google Maps egyszerű módot kínál jelenlegi tartózkodási helyének megosztására iOS és Android eszközökön. Különösen hasznos, mert ez egy alkalmazás, amelyet a legtöbb ember már használ. Android-ba sütik, és sok iOS-felhasználó inkább az Apple Maps helyett (a darab írója is).

Hihetetlenül egyszerű módot kínál arra, hogy az üzenet címzettje útbaigazítást kapjon a pontos tartózkodási helyére.

A Google Maps helymegosztási funkciójának lépései

 • Nyissa meg a Google Maps és a Bejelentkezés Google-fiókjába (ha még nem az).
 • Koppintson a Menü ikonra a bal felső sarokban.
 • Koppintson a Helymegosztás.
 • Érintse meg Fogj neki.
 • Válasszon időkeretet.

Jegyzet:Ha már megosztja másokkal a tartózkodási helyét, koppintson a ikonra Adja hozzá a People + elemet ikon helyett az Első lépések.

Amikor ténylegesen elküldi a tartózkodási helyét egy partnernek, van néhány lehetősége. Ha az adott személy rendelkezik Google-fiókkal, és szerepel a Google névjegyeinek listáján, hajtsa végre ezeket a lépéseket.

 • Koppintson a Válassza az Emberek lehetőséget (szükség esetén adjon hozzáférést névjegyeihez).
 • Válassza ki a személyt.
 • Koppintson a Részvény.

Ha az aktuális tartózkodási helyét az eszköz szöveges üzenetküldő alkalmazásán keresztül szeretné megkapni, hajtsa végre ezeket a lépéseket.

 • Koppintson a Üzenet (szükség esetén adjon hozzáférést).
 • Szükség szerint szerkessze a szöveg tartalmát.
 • Írja be a címzett telefonszámát.
 • TalálatKüld.

A fenti lépések némelyikében a Google Maps valóban létrehoz egy linket az Ön tartózkodási helyével, és belefoglalja az üzenet tartalmába. De kézzel is létrehozhatja ezt a linket, hogy manuálisan elküldje másoknak.

 • Koppintson a Több.
 • IOS rendszeren koppintson a ikonra Másolat majd érintse meg a linket. Android rendszeren koppintson a ikonra Másolja a vágólapra. Emberek ezzel link böngészőben láthatja tartózkodási helyét.
 • Küldje el a linket az Ön által választott kommunikációs platformon keresztül.
 • Alternatív megoldásként koppintás után Több, választhatja a link megosztását közvetlenül a választott kommunikációs platformon keresztül.

Google Megbízható névjegyek

A Google egy másik helymegosztó platformot is kínál, bár kicsit másképp működik.

Megbízható névjegyeknek hívják. Inkább sürgősségi kapcsolattartó és biztonsági alkalmazás, amely jó közeli barátok, párok és családok számára. De egy csipetnyi módon felhasználható az aktuális helyek küldésére vagy fogadására a mindennapi esetekben.

Mielőtt elkezdené, az alkalmazást mindkét eszközre telepíteni kell. Ezenkívül mindkét felhasználónak szüksége lesz egy Google-fiókra. Ezután e-mailben vagy telefonszámon adja hozzá egymást.

 • letöltés és telepítés Megbízható névjegyek.
 • Nyissa meg az alkalmazást, és ellenőrizze, hogy be van-e jelentkezve Google-fiókjába.
 • A rendszer kéri, hogy adjon hozzá névjegyeket. Írja be őket e-mail vagy telefonszám.

Ha meghívót küldött e-mailben, erről értesítést kapunk az alkalmazáson belüli kapcsolattartón vagy e-mailben. Ha felvett egy névjegyet telefonszám alapján, akkor kap egy linket tartalmazó szöveget a meghívás elfogadásához.

Miután beállította, a tartózkodási hely megosztása ugyanolyan egyszerű, mint a névjegy megérintése és a megérintés Helyi figyelmeztetés küldéseMost. Te isKérés a kapcsolattartó helyét ugyanabban a panelen.

A Facebook Messenger használata a helymegosztáshoz

Nem csak a Google szolgáltatásaira korlátozódik, ha a platformokon keresztüli helymegosztásról van szó. A Facebooknak is van lehetősége.

Az Élő hely be van építve a Facebook Messenger platformba. Ez meglehetősen egyszerű módja a jelenlegi tartózkodási hely megosztásának. Ismét hasznos, mert jó néhány embernek már telepítve van az alkalmazás.

Természetesen ez feltételezi, hogy Önnek és barátjának is van Facebook-fiókja. Ezenkívül mindkettőnek telepítenie kell a Facebook Messengert az eszközeire.

A helymegosztás lépései a Facebook Messenger használatával

 • Nyissa meg a Facebook Messengert.
 • Keresse meg azt a kapcsolattartót, akivel meg szeretné osztani tartózkodási helyét.
 • Koppintson a Több ikonra (kis + jelnek kell lennie).
 • Koppintson a Elhelyezkedés.
 • Koppintson a Élő hely megosztása.

Ezután a kapcsolattartó értesítést kap, ha a Messenger alkalmazás bezárul, és az Ön tartózkodási helyének térképét.

Alapértelmezés szerint csak egy órán keresztül osztja meg folyamatos tartózkodási helyét. A Facebook Messenger szálban egy visszaszámlálást lát a hátralévő idővel. A helymegosztást bármikor törölheti.

Élet360

Ha nem használja a Google-t vagy a Facebook-ot, vagy kevésbé ideiglenes megoldást szeretne, akkor más lehetőségei is vannak.

Egy másik út az olyan alkalmazás használata, amely lehetővé teszi a folyamatos helyfigyelést egy embercsoport között. Magától értetődik, hogy ez különösen hasznos a szülők vagy a családok számára.

Az egyik legjobb (és legszélesebb körben áttekintett) ilyen típusú alkalmazást Life360-nak hívják. Ez elérhető az App Store-ban és a Google Playen.

Így állíthat be fiókot.

 • Nyitott élet360.
 • Hozzon létre egy új fiókot a következővel: kapcsolattartási adatokat és jelszót.
 • Végezze el a többi telepítési lépést.
 • Végül meglátja a lehetőséget Hozz létre egy új kört. Koppintson erre.
 • Miután ezt megtette, kérni fogja, hogy ossza meg egy meghatározott meghívó kódját szeretteivel.

Minden eszköznek, amellyel meg szeretné osztani a helyeket, le kell töltenie és telepítenie kell a Life360-at. Létre kell hoznia egyedi fiókokat a rizs minden tagjának.

Érdemes megjegyezni, hogy a Life360 különösen a családok számára készült. Miután beállított egy új térképet, amelyben különféle névjegyek találhatók, mindannyian bármikor láthatják egymás helyét és helyelőzményeit.

Az alkalmazás további hasznos funkciókat kínál a szülők számára. Beállíthat meghatározott helyeket és „geokerítéseket”. Ha ezt megtette, értesítéseket kaphat, amikor a körébe tartozó emberek megérkeznek vagy elhagyják ezeket a helyeket.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a részletes cikket a mobileszköz helyének megosztásáról. Kérjük, ossza meg bátran a cikket, és használja az alábbi megjegyzéseket, hogy tudassa velünk, ha bármilyen kérdése van, vagy meg szeretné adni kedvenc tippjét!

Legutóbbi hozzászólások