Elveszett mód iOS-hez: hogyan használható az iPad vagy iPhone megkeresésére

Az iOS 6 és újabb iOS verziók egy új iCloud-funkciót kínálnak Lost Mode néven. Ha iOS-eszköze (iPhone, iPad vagy iPod touch) elveszik vagy ellopják, akkor az Elveszett mód használatával távolról lezárhatja azt egy jelszóval, megjelenítheti egyedi képernyőn megjelenő üzenetét, és nyomon követheti annak fizikai helyét. Ha a telefonja valaki más birtokában van, ez a funkció lehetővé teszi, hogy aki az iPhone-ját (vagy iPadjét) tartja, tudnia kell, hogy felhívnia kell egy megadott számot, amelyet Ön választott. Valójában ennek a számnak az iPhone-ról történő hívása lesz az egyetlen lehetőség, amely elveszett módban elérhető a telefonon, kivéve a feloldást a kód megadásával. Így használhatja az Elveszett módot:

Az Elveszett mód engedélyezése és letiltása iPhone és iPad készülékeken

1. Engedélyezze az iPhone / iPad keresést iOS-eszközén a Beállítások> iCloud> iPhone / iPad keresése menüpont megnyitásával:

2. Látogasson el az iCloud.com webhelyre PC-n vagy Mac-en, és jelentkezzen be Apple ID-jével és jelszavával (ha ezt iOS-eszközén szeretné megtenni, olvassa el ezt a cikket)

3. Válassza a „Find my iPhone / iPad” lehetőséget

4. A felső menüből válassza ki azt az eszközt, amelyet Elveszett módba szeretne helyezni.

5. Kattintson a Lost Mode ikonra.

6. Ha korábban nem állította be a kódrögzítést a készüléken, akkor a rendszer megkéri, hogy zárolja a készüléket egy kód megadásával. Ha már engedélyezte a kódkód-zárolási funkciót, akkor a rendszer kéri a telefonszám megadását (a következő lépés). A készülékén Önnek (vagy annak, aki megtalálja az eszközét) meg kell adnia ezt a jelszót az elveszett módból való kilépéshez.

7. Megadhat egy telefonszámot. Ennek a számnak a hívása lesz az egyetlen lehetőség a telefonon elveszett módban. Ha elveszett módban helyez iPad-et, akkor meg kell adnia egy telefonszámot, ahol elérhető.

8. Írjon be egy üzenetet, és válassza a Kész lehetőséget.

Az iOS-eszköz mostantól elveszett módba kerül. Ha valaki megtalálja a telefont, két lehetőség áll rendelkezésre: (a) az 5. lépésben megadott szám hívása vagy (b) a készülék feloldása a jelszó (az eredetileg beállított vagy az Elveszett mód engedélyezésénél létrehozott kód) megadásával. . Mivel az a személy, aki megtalálja a telefonját, nem fogja tudni a jelszót, az egyetlen lehetőség a telefonszám felhívása. Ha azonban elveszítette telefonját, elveszett módba helyezte, majd később megtalálta, akkor a jelszó megadásával csak elkezdheti használni.

Ha elveszett módban helyezett iPad-et, akkor nyilvánvalóan annak, akinek van iPadje, nem tud hívást kezdeményezni az iPad használatával, de látni fogja a telefonszámot, amellyel kapcsolatba léphet Önnel.

A jelszó megadása iPhone vagy iPad eszközön kikapcsolja az elveszett módot.

Amíg készüléke elveszett módban van, figyelheti annak helyét az iCloud.com oldalon

Az Elveszett mód letiltása

Kétféleképpen állíthatja le az elveszett módot. Az első az, hogy a telefon kilép az Elveszett módból, amikor a jelszót megadják, a második pedig az iCloud.com oldalra lépve válassza az Elveszett mód, majd az Elveszett mód leállítás opciót.

E-mailes frissítéseket fog kapni az Apple-től, ha az Elveszett mód engedélyezve van, és amikor a telefonja megtalálható.

Összefüggő:

  • Az iPhone keresése konfigurálása: iCloud
  • A készülékemet (Mac, iPhone, iPad vagy iPod) ellopták vagy elveszett; mit kellene tennem?

Legutóbbi hozzászólások