A macOS Mojave sok Safari kiterjesztés megöléséhez: Itt van, amit tudnia kell

A Safari a macOS Mojave-on pusztítást okoz a harmadik féltől származó kiterjesztéseken?

Sok felhasználó arról számol be, hogy a Safari már nem futtatja harmadik féltől származó kiterjesztéseit, sőt figyelmeztető üzeneteket is megjelenít, amelyek szerint a kiterjesztés „nem biztonságos”.

Ennek valójában oka van. Itt van, amit tudnia kell.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • A Dark Screen és a Dynamic Display Mode használata a macOS Mojave programmal
  • Hogyan lehet leminősíteni a macOS Mojave programról
  • A MacOS Mojave és az iOS 12 új adatvédelmi és biztonsági funkcióinak használata

Miért nem támogatják a kiterjesztéseket?

A macOS Mojave programtól kezdve az Apple támogatja a harmadik féltől származó kiterjesztések támogatását a Safariban.

Lényegében ez egy biztonsági intézkedés. A harmadik féltől származó, nem ellenőrzött kiterjesztések veszélyesek lehetnek rosszindulatú programok vagy akár adatkivonási eszközök tárolásával - amelyek a rosszindulatú szervezetek számára hozzáférést biztosíthatnak az összes jelszavához és egyéb érzékeny információkhoz.

Továbblépve csak az Apple által ellenőrzött kiterjesztéseket használhatja.

Ez magában foglalhatja a Safari Extension Gallery vagy a MacOS App Store Safari alkalmazásbővítmények kínálatát.

Valójában a jövőben egy meg nem határozott időpontban az Apple egyáltalán nem támogatja a Safari Extension Gallery-t.

Más szavakkal, a Safari kiterjesztés megszerzésének egyetlen módja az lesz, hogy letölti azt a MacOS App Store alkalmazáshoz csatolt kiterjesztésként.

Jó? Rossz?

Azok az emberek, akik cinikusak az Apple-vel kapcsolatban, azt mondhatják, hogy ez egy pénzszerzés.

A fejlesztő fiókot igénylő 99 dolláros bővítmény befogadása meglehetősen több, mint a versengő alkalmazáspiacok. Ez a kisebb felhasználói bázissal rendelkező ingyenes kiterjesztéseket eleve hátrányos helyzetbe hozhatja. Vagy visszatarthatja őket a Safari teljes fejlesztésétől.

Hasonlóképpen, a Bővítmény Galéria megölését egyesek újabb rossznak tekinthetik. Sok felhasználó rámutat, hogy az alkalmazásbővítmények egyszerűen nem képesek olyan mértékben, mint a böngészőalapú bővítmények.

A spektrum másik végén az a tény, hogy az Apple törődik felhasználói biztonságával, jó dolog.

Gondoljon csak arra, hogy hány rosszindulatú böngészőbővítmény terjed át más ökoszisztémákon, például a Google Chrome-on. Rövid válasz: ez sok.

Az egyes bővítmények ellenőrzése olyan lépés, amelyet az Apple-nek nem kell tennie. De azért, mert a biztonság és a magánélet alapvető szempontok a vállalat jövőképében.

Harmadik féltől származó Safari kiterjesztések beszerzése

Még a biztonsági ütközés ellenére is, ha van egy harmadik féltől származó, Ön számára fontos kiterjesztés, ez még mindig egy rossz hír.

Számos dolgot azonban megpróbálhat, ha a Safari megöli kedvenc böngészőbővítményét a macOS Mojave alkalmazásban.

Használjon hivatalos Apple-Vetted kiterjesztéseket

A kedvenc bővítmények használatának legegyszerűbb módja az Apple által ellenőrzött verziók megkeresése.

Ide tartoznak a Safari Extension Gallery kiterjesztései vagy a macOS App Store Safari alkalmazásbővítményei. Természetesen nem minden kiterjesztés, amelyet használ, az Extension Gallery-ben vagy az App Store-ban lesz.

Találhat ellenőrzött alternatívát. Ellenkező esetben próbálkozhat a következő lépéssel, ha nincs más lehetőség.

Lépjen kapcsolatba a fejlesztővel

A legtöbb alkalmazásfejlesztő mindent megtesz annak érdekében, hogy alkalmazásai zavartalanul működjenek a szoftverváltások során.

Attól függően, hogy ki fejlesztette ki a kedvenc kiterjesztését, érdemes lehet kapcsolatba lépni velük. Google a harmadik féltől származó alkalmazásbővítmény vagy fejlesztő. Könnyen meg kell találnia a fejlesztő webhelyét.

Csak keresse meg az elérhetőségeket és vegye fel velük a kapcsolatot. Kérdezze meg tőlük, hogy lehetséges-e a kiterjesztésüket a Galériában vagy a macOS App Store-ban beszerezni.

Hogy tisztázzuk, lehet, hogy nem minden fejlesztőtől érkezik visszajelzés. Ez különösen igaz, ha kisebb kiterjesztésről van szó, vagy olyanról, amelynek nincs erős felhasználói bázisa.

De ha van egy fontos kiterjesztés, amelyre támaszkodik, akkor megér egy lövést.

Próbáljon megkerülni

Ha valóban elkötelezte magát egy nem ellenőrzött harmadik fél kiterjesztése mellett, akkor jelenleg rendelkezésre áll néhány megkerülő út.

A cikk jövőbiztosítása érdekében kihagytuk a módszerek pontos részleteit vagy lépéseit.

Ez részben annak köszönhető, hogy az Apple hihetetlenül leállítja ezeket a megoldásokat, amikor felfedezik őket. A vállalat megduplázza biztonsági intézkedéseit, és ennek egy része a kemény bemutatás a bemutatott alkalmazásbővítmények miatt.

George Garside web- és iOS-fejlesztő a közelmúltban egy blogbejegyzésben részletezte az egyik jelenleg működő módszert. Kicsit részt vesz egy folyamatban, de lehetővé teszi a harmadik féltől származó Safari kiterjesztések futtatását.

2018 júliusától ennek az elkerülésnek továbbra is működőképesnek kell lennie. De frissítjük ezt a cikket, ha ez már nem így van.

Legutóbbi hozzászólások