Ezért tartja meg az Apple az 326 PPI képernyő sűrűségét az iPhone 6 esetében

Az Apple, ellentétben a Google-val, mindig nagyon különleges volt a képernyőfelbontásokkal kapcsolatban. Bár az iPhone következő iterációja nagyobb képernyőt tartalmazhat, a kérdés megmarad, mi az Apple választása a képernyőfelbontással és természetesen a pixel sűrűséggel kapcsolatban.

Állandó pletykák állítólagos képekről azt mutatják, hogy az Apple sokkal nagyobb iPhone 6-ot dobhat piacra, mint bármelyik elődje. A KGI Securities legújabb jelentése szerint az iPhone 6-nak 4,7 hüvelykes képernyője lehet. Habár arról számoltak be, hogy az Apple egy másik, még nagyobb átvilágítású készüléket is fontolgat, amely 5.1 hüvelykes szinten beléphet a Phablet kategóriába, a Ming-Chi Kuo által bemutatott jelenlegi jelentés a képernyő méretének viszonylag szerény javulását jelzi. A 4,7 hüvelykes iPhone 6-nak van értelme, mert az egykezes működés, amelyről az Apple mindig is beszámolt, igaz marad az Apple készülékre is.

A képernyő méretétől eltekintve azonban az Apple figyelemre méltó konzisztenciát mutatott a képernyőfelbontással és a képernyősűrűséggel pixel per hüvelykben (PPI) mérve. Nyilvánvalóan az alkalmazások vizuális megjelenítéséhez és a fejlesztők tervezéséhez kapcsolódik. Az Apple első iPhone-jának nevetséges felbontása 320 × 480 volt, de az Apple gyorsan megduplázta 640 × 960-ra, ami akkoriban a kijelző felbontása volt. Amikor az Apple elindította az iPhone 5-öt, a kijelző mérete 3,5 hüvelykről 4 hüvelykre változott, de a vállalat csupán függőleges felbontást adott hozzá, miközben az oldalirányú felbontás változatlan maradt, így az iPhone 5 hosszúkásnak tűnt.

Ekkorra az Apple elkezdte a fejlesztőket az „Auto Layout” használatára irányítani, ami hatalmas előrelépés volt a pixel-duplázás megközelítéshez képest. A pixelsűrűség megkétszereződése, bár a megjelenés jelentős javulása nagy megterhelést okozott az alkalmazás fejlesztésének és az alkalmazkodóképességének. De amikor 4 hüvelyk lett a „legjobb” képernyőméret a 3,5 hüvelyk helyett, az Apple átmeneti megoldásként hagyta, hogy a meglévő alkalmazások letterbox formátumban fussanak, fekete sávokkal a képernyő tetején és alján.

Mivel az Auto Layout felszámolja ezeket a problémákat, valamint feleslegessé teszi a stop-gap megoldások szükségességét, az Apple mostantól állandó szabványokkal rendelkezik, amelyekkel az alkalmazásfejlesztők dolgozhatnak.

Ha az iPhone 6-nak van 4,7 hüvelykes képernyője, akkor azt mondják, hogy a képernyő felbontása 1334 × 750. Ez a két tényező tökéletesen megtartja a 326 PPI-sűrűséget, ami nagyban hozzájárul az alkalmazásfejlesztőknek a fejlődésük folytatásához anélkül, hogy aggódnának a megjelenést befolyásoló képernyőfelbontás vagy pixelsűrűség miatt. Ezért lehet, hogy a következő iPhone, vagyis az iPhone 6 4,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

Legutóbbi hozzászólások