Szabadítson fel iPhone tárhelyet az iOS eszközök, ajánlások és iCloud segítségével

Az egyik dolog, amit a Mac-felhasználók szeretnek a macOS-ban, az összes tárhelykezelési javaslat, amelyek segítenek a Mac-embereknek csökkenteni a rendetlenséget és értékes ingatlanokat megtakarítani a merevlemezeken. Tehát, amikor egy Mac-rajongónak kezd lemerülni a lemezterület, a macOS automatikusan feltölti a régebbi és nagyobb fájlokat a csatlakoztatott iCloud-fiókra.

Ezután törli őket a Mac-ről, így egy álnév marad, amely kérésre vagy szükség esetén letölti a fájlokat az iCloud-ból. Eléggé megdöbbentő! De valljuk be, hogy a Mac gépeinknek sokkal nagyobb tárhelye van, mint az iPhone-jainknak vagy az iPadjeinknek. Az iPadOS és az iOS (11+) rendszereken pedig az Apple ezeket a tárhelykezelő eszközöket hozza az iDevices szolgáltatásunkba. Tehát most mindannyian optimalizálhatjuk az iPhone tárhelyét (vagy bármely más iDevice-t)!

Az iCloud-kapcsolatod - bonyolult!

Kényes egyensúly van az iCloud és az iDevices között. Ahogy növekszik a helyigényünk, az iDeviceink natív tárhelye gyakran nem csökkenti azt! És itt lép az iCloud a színpadra. Nagyszerű hely olyan dolgok tárolására, amelyek általában sok adatot foglalnak el, például fényképeket, videókat, sőt prezentációkat és dokumentumokat is.

Hátránya, hogy valószínűleg fizetnie kell egy iCloud-tervért, mivel az ingyenes fiók jelenleg csekély 5 GB-os tárhelyet kínál. A legolcsóbb iCloud-csomag jelenleg 50 GB tárhelyet kínál, 0,99 USD / hó áron - a legtöbb esetben ez az összeg elegendő. De ha sok videót és fotót készít, akkor lehet, hogy frissítenie kell egy nagyobb tervre, amelyet jelenleg 200 GB-os és 2 TB-os szinten kínálnak, az árak pedig helyenként változnak.

Régebbi modell iPhone, semmi gond!

Ezek a tárolási funkciók segítenek az embereknek jobban kezelni iPhone tárhelyét, és különösen hasznosak az olyan régebbi iPhone-okkal rendelkező iFolks számára, mint az 5S, 6 és 6S modellek, amelyeknek nagyon kicsi a 16 GB-os belső terük. Az ilyen kisebb eszközökkel rendelkező iFolks esetében mindannyian láthattuk a rettegett „Tárolás majdnem megtelt” üzenetet.

Rendelkezésre álló tárhely nélkül minden, ami az iPhone-t különlegessé teszi, kimegy az ablakon! Nem készíthet fényképeket vagy filmezhet videókat, nem tölthet le új alkalmazásokat vagy alkalmazásfrissítéseket, és még a legújabb iOS-t sem telepítheti. Ha nincs tárhelye, nem szórakoztató! Tehát ez az iOS és iPadOS funkció valóban hasznos abban, hogy mindannyiunk számára helyet szabadítsunk fel az iOS személyre szabott ajánlásai révén.

És azoknak a nagyobb telefonokkal rendelkező embereknek, akik szeretnek memóriaigényes tevékenységeket használni, például játékalkalmazásokkal, élő fényképek készítésével vagy nagyfelbontású (legfeljebb 4K) videók készítésével, ezek az új eszközök az Ön számára. Segítenie kell abban, hogy kezelje az összes kedvenc dolgát, miközben szabadon marad minden más hely, például a frissítések és hasonlók.

Forrás: Twitter, Jacob Suchorabski

És ez személyes…

Az iOS és az iPadOS nagyszerű tulajdonsága, hogy tárhely-megtakarítási javaslatokat tesz Önnek, egyedülállóan a saját iPhone, iPad vagy iPod Touch alapján. Az iOS általános tanácsok helyett személyre szabja és személyre szabja javaslatait, hogy a lehető legjobban befolyásolja saját iPhone tárolási hatékonyságát.

Ide tartoznak például a képek áthelyezése az iCloud fotókönyvtárába, a Fotók optimalizálása, a fel nem használt alkalmazások kitöltése, az üzenetek mentése az iCloudba, a nagy mellékletek és beszélgetések áttekintése és mások. Ez mindenkinek más.

Tehát, ha az iPhone ajánlásai nem ugyanazok, mint a barátja, ez azért van, mert az iOS határozza meg, hogy mi a legjobb az Ön számára, és nem egyszerűen mindenki számára.

Optimalizálja az iPhone tárolási ajánlásait

Töltse le a nem használt alkalmazásokat

Ha engedélyezve van, ez az ajánlás eltávolítja az alkalmazásokat, ha kevés a tárhely. Bár törli az alkalmazásokat, az összes alkalmazásdokumentumot és adatot az iCloudba menti, így a helyreállítás egyszerű. Alapvetően az alkalmazások kitöltése az alkalmazás adatait az iCloudba menti, majd magát az alkalmazást eltávolítja az iPhone vagy az iDevice eszközről. Amikor újratelepíti ezeket az alkalmazásokat, az iOS automatikusan szinkronizálja adatait, így ott folytathatja, ahol abbahagyta. Az egyetlen figyelmeztetés az, hogy ha az alkalmazás már nem érhető el az App Store-ban, a helyreállítás nem lehetséges, mivel nem tudja újratelepíteni az adatokat vezérlő alkalmazást.

Minden olyan alkalmazás esetében, ahol az adatok elvesztése jelent valamit, például játékokat, a kirakodás nagyszerű lehetőség a tárolási problémákkal küzdő iFolks számára. Nem minden alkalmazását kell kirakni, például a Google Drive-ot és más alkalmazásokat, amelyek már tárolják az adatokat a felhőben. Minden más szempontból a kirakodás jó lehetőség a helytakarékosságra, kényelmes annak tudatában, hogy adatairól biztonsági másolatot készítenek. És készen áll a későbbi újratelepítésre, minden érintetlenül.

A kirakodási funkció engedélyezéséhez lépjen a következőre: Beállítások> Általános> iPhone (vagy egy másik iDevice) tárhely> elemet, és érintse meg az Engedélyezés lehetőséget a Fel nem használt alkalmazások kitöltése mellett. Vagy menj ide Beállítások> iTunes és alkalmazásboltok és onnan kapcsolja be vagy ki. Miután aktiválta a Nem használt alkalmazások kitöltését, a háttérben működik, és felismeri az összes fel nem használt alkalmazást. Tehát, amikor megállapítja, hogy kevés a hely, gond nélkül eltávolítja azokat a keveset használt alkalmazásokat az iDevice készülékéből. Szerintünk ez a funkció teljesen fantasztikus!

Vagy Töltse le manuálisan az alkalmazásokat a hely felszabadításához

Van egy mód arra is, hogy kiválaszthassa, milyen alkalmazásokat tölt le az iDevice. Ne felejtse el, hogy az Offload App alkalmazással törölhet egy alkalmazást, DE őrizze meg az alkalmazás összes dokumentumát és adatait. És ezt könnyű elvégezni egyedül, egy auto-bot segítsége nélkül. És miután úgy döntött, hogy vissza akarja kérni az alkalmazást, mindössze annyit kell tennie, hogy megérinti a törölt alkalmazás ikonját (a felhő ikont mutat a neve mellett), és iPhone-ja visszaállítja az összes adatait érintetlenül! Tehát azoknál az alkalmazásoknál, ahol adatokat kell tárolni, például játékok, ez a lehetőség valóban örvendetes! Használja még olyan nehéz ütőknél is, mint az iMovie és a GarageBand, amelyek általában sok helyet foglalnak el csak az App Data számára. Szinte minden alkalmazáshoz elérhető, de a Photos vagy a Safari nem.

Alkalmazások kézi kitöltése iOS és iPadOS rendszeren

  1. Nyissa meg a Beállítások> Általános> iPhone tárhely elemet, és görgessen le az alkalmazások listájáig
    1. Érintse meg az alkalmazást, és válassza az Alkalmazás kitöltése lehetőséget
    2. A letöltés után az alkalmazás a helyén marad, de a neve mellett felhő ikon található
    3. Telepítse újra az alkalmazás ikonjának megérintésével, vagy válassza a Beállítások> Általános> iPhone tároló> App> Újratelepítés lehetőséget

Üzenetek az iCloudban

Az iCloudban engedélyezett Üzenetek segítségével az összes Üzenet-beszélgetést az iCloudon keresztül tárolhatja és szinkronizálhatja. Az iCloud üzenetei elérhetőek az iOS 11+, iPadOS és macOS High Sierra vagy újabb verziókat használó emberek számára.

Ha eszközein nincsenek ilyen verziók, akkor az iPhone, iPad vagy Mac továbbra is belsőleg fogadja és tárolja az üzeneteket. És az összes üzenete (SMS és iMessage) továbbra is biztonsági másolatot készít és visszaállít az iCloud biztonsági mentéssel.

De az iCloud üzeneteivel, ha egy eszközről töröl, akkor minden eszközről töröl!

Törlés iPhone-on, törlés iPad-en, Mac-en, bármi

Ez egyike azoknak a funkcióknak, amelyeket sokan szeretnének és kértek az évek során!

Ha az eszközén elérhető, az iCloud Üzenetek szinkronizálja az összes üzenetet az összes eszközén és Mac-en, csak bejelentkezik az iCloud-ba ezeken a többi eszközön (és számítógépen)! Tehát, ha töröl egy üzenetet egy eszközről, például az iPhone-ról, mostantól az összes iDevice és Mac számítógépén is törlődik.

Igen, ha töröl egy üzenetet egy eszközről, az mindet törli!

Ez azt jelenti, hogy már nem kell eszközönként manuálisan törölnünk az üzeneteket, VAGY értesítéseket kell kapnunk ugyanarról az Üzenetről, csak különböző eszközökön.

Tehát nincs több harmadik féltől származó alkalmazás vagy segédprogram az üzeneteink mentéséhez és letöltéséhez. Az iCloud mindezt megteszi helyettünk, beleértve a teljes csevegési archívum szinkronizálását is.

Nincs szükség a régi Messages helyben történő tárolására, így ez sok helyet nyit meg iPhone-ján.

És az Üzenetek új iPhone-ra vagy iDevice-re való átvitele már nem fájdalmas és nehéz - az iCloud megtartja az összes régi Üzenet-beszélgetést, hogy teljes visszakereshető legyen, ha szükséges vagy kívánatos.

Azok számára, akiket érdekel a magánélet és a biztonság, az Üzenetek a felhőben továbbra is titkosítva vannak, így Ön és a címzettjei kívül senki sem olvassa el ezeket az üzeneteket.

Keresse meg az Üzeneteket a Cloud szolgáltatásban Beállítások> Apple ID> iCloud> Üzenetek

Amikor az Üzeneteket az iCloudban tárolja, eszközének csak a legfrissebb beszélgetéseket kell gyorsítótárba tennie. Ez felszabadítja a telefon tárhelyét! Bónuszként az iPhone biztonsági mentései is kisebbek, ezért kevesebb időbe telik az iDevice biztonsági mentése.

A nagy dolgok áttekintése

Ezek az ajánlások valóban az édes pontok az iPhone tárolási tömegének csökkentéséhez. Ha személyes ajánlásai között szerepel a Nagy beszélgetések vagy a Nagy mellékletek áttekintése, akkor ide térjen először. Ehhez csak a Vissza nyílra kell koppintania, hogy megtekinthesse a legnagyobb mellékletek vagy beszélgetések listáját.

Innen választhatja ki, hogy mi marad és mi megy. Ez olyan egyszerű! Gyakran előfordul, hogy a felbukkanó mellékletek vagy beszélgetések, amelyeket egyszerűen elfelejtettünk, még mindig megmaradnak. Ezek törléséhez csak csúsztassa ujját az elemen, és válassza a Törlés lehetőséget. Ez az!

Ha eltávolít egy beszélgetést, de archiválni szeretné, a törlés előtt feltétlenül kapcsolja be az Üzeneteket az iCloudban. Az ilyen nagy mellékleteknél pedig törlés előtt mentse őket az iCloudba vagy a Dropboxba, a Google Drive-ba stb. Így minden beszélgetésed és mellékleted valahol el lesz mentve, hátha szükséged van rájuk. Ha nem, csak csúsztassa ujját, válassza a Törlés lehetőséget, és kész.

Egyéb ajánlások

iCloud Photo Library és a Fotók optimalizálása

Oké, mindannyian tudjuk, hogy ezek a képek és videók sok helyet foglalnak el az iDevice-nkben. De tudta, hogy alapértelmezés szerint az összes fényképét eredeti, nagy felbontású változatában tárolja? Következésképpen rengeteg helyet foglalnak el (mármint EGY SOKT) az iPhone, iPad és iPod Touch készülékeken. De két Fotóbeállítás van, amely segít kezelni a dolgokat.

Először is, engedélyezve az iCloud Photo Library-t, helyet szabadít fel eszközén, és a teljes gyűjteménye bármilyen eszközről vagy számítógépről elérhető. Amikor egy eszközön módosítja a fotóit, az összes többi eszköz automatikusan frissül.

Az iCloud Photo Library nem csak az iDevices programhoz használható, hanem Mac, Windows PC és Apple TV készülékeivel is. Tehát a fotók megosztása egyszerű.

Ezután van egy nagyszerű beállítás az iPhone (vagy egy másik iDevice) tárhely optimalizálása néven a Fotókon belül. A Tárolás optimalizálása BE funkcióval kisebb és helytakarékos fotókat és videókat tárol az eszközén, míg az összes eredeti és teljes felbontású verziót az iCloud-fiókjában tárolja. Amíg van hely az iCloud-ban, annyi fotót és videót tárolhat, amennyit csak akar.

A Fotók optimalizálása pedig akkor működik, amikor szüksége van rá, és nem akkor, amikor nem. Amíg elegendő iDevice-tárhelye van, a legutóbbi fotók és videók teljes felbontásban maradnak a készüléken. Ha pedig egy képet optimalizálunk, akkor az eredeti fotók és videók letöltése Wi-Fi-n vagy mobilon keresztül egyszerű, amikor arra szükség van.

Az iCloud fotókönyvtár beállítása és a Fotók optimalizálása

  1. Kapcsolja be az iCloud funkciót, ha még nincs engedélyezve
  2. Választ Beállítások> Fotók> és kapcsolja be az iCloud Photo Library elemet
  3. Koppintson a Optimalizálja az iPhone tárolást engedélyezéséhez (a pipa jobbra jelenik meg)

Nemrégiben törölt album

Az iOS másik tárhely-ajánlása az, hogy véglegesen eltávolít minden olyan fényképet vagy videót, amely szerepel a Fotók nemrégiben törölt albumában. A Fotók egyik alapértelmezett funkciója, a Nemrégiben törölt összes olyan képet és videót tárol, amelyet manuálisan törölt a Fotók alkalmazásban. További részrehajlás nélkül 30-40 nap után egy váróteremben eltávolítják a képeket és videókat erről az albumról.

A hely gyors felszabadításához az iOS vagy az iPadOS az album összes képének törlését javasolja, nem pedig a törlés utáni 30 napos várakozást. Megteheti ezt egy csapásra vagy képenként.

Nyissa meg a Fotók alkalmazást, és érintse meg a gombotAlbumok a képernyő alján. Válassza a lehetőségetMostanábanTörölve az albumlistáról. A Fotók kinyomtatja az összes fénykép-indexképet a törlésig hátralévő napok számával.

Az összes eltávolításához koppintson a Kiválasztás és a elemre Mindet törölni. Ha nem látja az Összes törlése lehetőséget, akkor valahol kiválasztott egy képet. Nyomja meg a Mégse gombot, és próbálkozzon újra. Ha csak néhány fényképtől szeretne megszabadulni, akkor kézzel koppintson az egyes képekre, majd érintse meg a elemet

Ha csak néhány fényképtől szeretne megszabadulni, akkor kézzel koppintson az egyes képekre, majd érintse meg a elemetTöröl a bal alsó sarokban.

Csomagolás

Az iPhone tárolási ajánlásai rengeteg helyet takaríthat meg azzal, ha tartalmát az iCloud-fiókjában tárolja. Tehát ha tárhelyre van szükség, az iOS automatikusan tárolja a fényképeket, filmeket, szöveges üzeneteket, e-mail mellékleteket és egyéb fájlokat a felhőben. Ezek az ajánlások sok munkát igényelnek, hogy helyet találjanak, és tudják, hol vágják le az iDevice zsírját!

Azonban, ha úgy találja, hogy az ajánlások ellenére még mindig szüksége van helyre, nézze meg cikkünket az űrsertések kézi tisztításának lépéseiről!

Legutóbbi hozzászólások