'A frissítés nem érhető el ezzel az Apple ID-vel'? Így javíthatja

Az alkalmazásfrissítések fontos részét képezik a Mac és az alkalmazások zavartalan működésének. De néha az alkalmazásfrissítések elromolhatnak.

Pontosabban előfordulhat, hogy nem tudja frissíteni az alkalmazást. Amikor megpróbálja, a „Frissítés nem érhető el ezzel az Apple ID-vel” hibaüzenet jelenik meg.

Az üzenet folytatja, hogy a frissítés nem érhető el, mert az alkalmazást „egy másik felhasználó vásárolta meg, vagy az elemet visszatérítették vagy lemondták”.

De néha ez nem így van. Szerencsére, bár bosszantó, a hibaüzenet elég könnyen megszüntethető. Itt van, hogyan.

Miért történik ez?

Alapvetően, amikor egy alkalmazást letölt a Mac App Store-ból, az alkalmazás adott példánya az Apple azonosítójához - vagy a vásárláshoz - kapcsolódik.

Ezt az alkalmazást ezután csak az eredeti Apple ID-vel lehet frissíteni. Ez vonatkozik mind az ingyenes, mind a pénzbe kerülő alkalmazásokra.

Ez problémákat okozhat, ha több felhasználó használ különböző Apple ID-ket egy számítógépen. Hasonlóképpen a használt vagy harmadik felektől felújított számítógépekkel rendelkező emberek is összefoghatnak ezzel a problémával (mivel az Apple azonosítójuk eltér az eredeti tulajdonosétól).

Vannak olyan esetek, amikor egyes alkalmazások, különösen az iWork vagy az iLife alkalmazások mutatják ezt a hibát, még akkor is, ha a felhasználó csak egyetlen Apple ID-t használt (olyan számítógépen, amelynek soha nem volt másik tulajdonosa). Ez a furcsa viselkedés hibának tulajdonítható.

Kapcsolódó olvasmány:

  A szokásos esetek

  Az alábbi módszer többnyire kijavítja azokat az esetleges hibákat, amelyek az alkalmazásfrissítésekhez nem érhetők el.

  Ez magában foglalja azokat az alkalmazásokat is, amelyeket egy másik Apple ID töltött le, vagy azokat az alkalmazásokat, amelyeket maga töltött le, és amelyek (valahogy) tartalmazzák a „frissítés nem érhető el” hibát.

  A saját futásteljesítmény változhat a Mac-jétől és természetesen attól függően, hogy milyen egyéb Apple ID-k vannak bejelentkezve (vagy be vannak-e jelentkezve).

  Mindenesetre még mindig érdemes egy lövést.

  • Az Alkalmazások mappában keresse meg azt az alkalmazást, amelyet nem tud frissíteni. Töröld.
  • Ürítse ki Szemét.
  • Nyissa meg a Mac App Store.
  • Győződjön meg róla, hogy be van jelentkezve elsődleges Apple ID, vagy az Apple ID-t, amelyet az adott Mac-en fog használni. Ha még nem, akkor jelentkezzen be e-mail címével és jelszavával.
  • Keresse meg és töltse le újra az alkalmazást ez okozta a frissítési hibát.

  Ez természetesen azt jelenti, hogy ki kell fizetnie a pénzt, ha fizetős alkalmazásról van szó. Ez sajnálatos mellékhatás, de nincs mit tenni.

  Másrészt érdemes megjegyezni, hogy az Apple alkalmazáscsomagja - például a Pages, a Number, a Keynote és a GarageBand - minden felhasználó számára ingyenes. Így gond nélkül újra letöltheti őket.

  Mi a teendő más körülmények között

  Míg a fenti módszer a legtöbb esetben kijavítja a „frissítés nem érhető el” hibaüzenetet, néhány egyéb szempontot figyelembe kell venni.

  • Lehet, hogy nem fogadta el a kérdéses alkalmazás megvásárlását. Nyissa meg a Mac App Store-t, lépjen a Vásárlások oldalra. Ha van egy Elfogadás gomb kattintson a problémákat okozó alkalmazások mellé.
  • Előfordul, hogy Apple ID-t vált. Ha egy régi Apple ID-vel töltötte le az alkalmazást, amelyet már nem használ, akkor a frissítéshez be kell jelentkeznie a fiókba. Megpróbálhatja hozzáférni az Apple fiók-helyreállítási csomagjával vagy jelszó-visszaállító eszközökkel.
  • Ha saját gyártmányú Apple alkalmazásokat telepített DVD-n keresztül, vagy közvetlenül a vállalattól vásárolt egy Apple tanúsított felújított számítógépet, vegye fel a kapcsolatot az Apple-lel a beváltási kódért. Szüksége lehet a DVD cikkszámára.
  • Ha használt vagy harmadik fél által felújított Mac-je van, az alkalmazások az eredeti tulajdonos Apple ID-jéhez vannak kapcsolva. Technikailag nem adhatók át neked. De érdemes lehet kapcsolatba lépni az Apple ügyfélszolgálatával, hogy megnézzék, adnak-e kivételt.

  Reméljük, hogy ezt a cikket informatívnak és hasznosnak találta. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

  Legutóbbi hozzászólások