A macOS Sierra nem működik, hogyan lehet megoldani a gyakori problémákat

végre megérkezett a macOS Sierra. Miután az elmúlt hónapokban dolgoztam ezzel az operációs rendszerrel béta verzióiban, el kell ismernem, hogy szórakoztató élmény volt. A macOS Sierra nagyon stabil volt a végső béta verzióiban. Az új funkciók, például a Siri, jól működnek, és úgy tűnik, hogy jól integrálódnak a többi operációs rendszerrel. Ha még nem ismeri a macOS Sierra programot, javasoljuk, hogy olvassa el a legfontosabb jellemzők áttekintését és a béta verziók felfedezésének legfontosabb elveit.

El Capitannal ellentétben, amely komoly fejfájást okozott a MacBooks kezdeti telepítése során, ez az új operációs rendszer szellő volt, és eddig nem okozott drámai teljesítményproblémákat. Bármely új Mac OS telepítés esetén mindig kevés csuklás van a kezdet kezdetén. E problémák többsége elsősorban a számítógépén meglévő, harmadik féltől származó szoftverekkel kapcsolatos. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a macOS Sierra gyakori problémáit, és javaslatokat fogunk nyújtani azok kijavítására.

A macOS Sierra telepítése előtt ellenőrizze, hogy kompatibilisek-e a gépek. Az iMac-ekhez 2009 végétől vagy későbbi modellekre lesz szükség. Az eredeti műanyag MacBookok nem fogják működtetni a Sierrát; csak a 2009 végi és későbbi alumínium modellek kompatibilisek. A Macbook Pro esetében 2010-es és későbbi modellekre lesz szükség. (Az olvasók azt javasolták, hogy a 2009 végi műanyag MacBookok frissíthetők a Sierra verzióra. Az alábbiakban csatoljuk az Apple eszközkompatibilitási linkjét.)

Frissítés: 2016.09.21. -Kérjük, ellenőrizze az Apple webhelyét itt a legfrissebb macOS Sierra kompatibilitásról.

Kérjük, ne feledje, hogy a MacOS telepítése előtt készítsen biztonsági másolatot a TimeMachine segítségével. Íme néhány a MacOS Sierra használatával kapcsolatos leggyakoribb problémák közül.

Safari-problémák a macOS 10.12.2-re történő frissítés után

A legfrissebb macOS-frissítés állítólag bizonyos problémákat okoz a Sierra felhasználók számára a Safari és a levelezés használatakor. A problémákkal küzdő legtöbb felhasználó két fő lépés segítségével oldhatja meg problémáit:

 • Kérjük, ellenőrizze, hogy a „Rapport” alkalmazást használja-e Mac gépén. Úgy tűnik, hogy ez problémákat okoz a macOS Sierra legújabb frissítése után. A Safari működéséhez kövesse a gyártó utasításait az alkalmazás eltávolításához, majd indítsa újra a Mac-et.
 • Meghatalmazottak száma. Úgy tűnik, hogy van egy ismert probléma a proxykkal, amely Safari problémákat okoz. Lépjen a Rendszerbeállítások> Hálózat> Speciális> Proxyk fülre. Győződjön meg arról, hogy nincsenek jelölőnégyzetei a „Protokoll kiválasztása” alatt. Ha itt be van jelölve négyzet, akkor törölje a jelölést, és kattintson az „Alkalmaz” gombra. Ha elkészült, indítsa újra a Macbookot.

A Mac nem indul el a macOS Sierra frissítés után

Ez általános probléma az új telepítésekkel, elsősorban a régi gépeken. Telepítheti a macOS Sierra szoftvert, de a gép szürke / fehér képernyőt mutat, amikor megpróbálja elindítani. Kérjük, kövesse az alábbi lépéseket a probléma megoldásához.

 1. Indítsa újra a Mac-et, és tartsa lenyomva a Command, Option, P és R gombokat az NVRAM visszaállításához
 2. Próbálkozzon a Rendszerkezelő vezérlő visszaállításával. Kapcsolja ki a Mac-et, húzza ki az összes kábelt a Mac-ből, várjon néhány percet, majd próbálja meg csatlakoztatni a kábeleket, és indítsa el a Mac-et
 3. Próbálja meg csökkentett módban indítani a Mac rendszert (nyomja meg a bekapcsológombot, és tartsa lenyomva a Shift billentyűt), és győződjön meg arról, hogy a Mac legalább 9 GB szabad területtel rendelkezik.
 4. Az El Capitanról a macOS Sierra frissítésével kapcsolatos problémák elkerülése érdekében távolítsa el az összes harmadik féltől származó Kexts fájlt és kiterjesztést
 5. Megszabadulhat az esetleg telepített víruskereső programoktól
 6. El kell távolítania minden PPTP VPN szoftvert a gépéről, mivel az Apple eltávolította a támogatást a macOS Sierra-ban
 7. Kérjük, tekintse meg a macOS Sierra programmal kapcsolatos indítási kérdésekről szóló részletes bejegyzésünket, ha továbbra is problémái vannak

Kérjük, ellenőrizze a lépésről-lépésre bemutatott videónkat a Mac fehér képernyő problémájának kijavításához.

A Duet Display-hez kapcsolódó indítási problémák

Ha kettős monitort és Duet Display-t használ, ez okozhatja az indítási problémát. Ez volt a macOS Sierra Beta verziók és az alkalmazások kompatibilitásának egyik fő problémája.

Ennek kijavításához keresse meg a DuetDisplay.kext fájlt, és helyezze át a kukába. Meg kell találnia ezt a fájlt a / Library / Extensions mappában. Ha nem találja a fájlt, megnyithat egy terminál munkamenetet és beírhatja

Sudo kextunload /System/Library/Extensions/DuetDisplay.kext VAGY

Sudo kextunload –b com.karios.driver.DuetDisplay

Miután eltávolította a Duetdisplay kapcsolódó kext fájljait, próbálja újraindítani a mac-ját, és indítania kell.

A Safari kiterjesztések nem működnek a macOS Sierrával

Egyes felhasználók azt tapasztalták, hogy az általános Safari kiterjesztések, például 1 jelszó és hirdetésblokkoló szoftver nem működtek megfelelően a macOS telepítését követően. Ha ezzel a problémával szembesül, előfordulhat, hogy egyesével újra kell telepítenie a Safari Extension-eket.

 1. Zárja be a Safari Session-eket Mac-jén
 2. Keresse meg a users / yourname / Library / Safari / Extensions mappát
 3. Kattintson duplán az egyes újratelepíteni kívánt fájlokra
 4. Amikor a Bővítmény oldal megtekintésére kérik, erősítse meg az igent a Safari-ban
 5. Kattintson a Telepítés most gombra a bővítmény oldalán

Ha más, a Safarival kapcsolatos problémákat tapasztal a macOS frissítés után, kérjük, olvassa el a Safari részletes hibaelhárítási útmutatónkat a frissítés utáni problémák kezeléséhez.

A Siri nem működik Mac-en

Ez valószínűleg a MacOS Sierra egyik legkívánatosabb funkciója sok felhasználó számára. Nem tapasztaltunk komolyabb problémát a Siri funkcionalitás Mac-en történő használatával kapcsolatban. Ha nem tudja elérni, hogy a Siri működjön a Mac számítógépén, előfordulhat, hogy újra ellenőriznie kell néhány kulcsbeállítást az alábbiak szerint.

 1. Nyilvánvaló, hogy ellenőrizze az internetbeállítást a Mac számítógépén, és győződjön meg arról, hogy megvan a kapcsolat. Ez különösen igaz azokra az emberekre, akik korábban az Enhanced Dictation funkciót használták Mac gépeiken, és nem igényeltek internetkapcsolatot.
 2. Győződjön meg arról, hogy a rendszerbeállításai megfelelően vannak-e beállítva a Sirihez. Kattintson a > Rendszerbeállítások> Siri elemre. Ezt ellenőrizze „Siri engedélyezése” az ellenőrzés engedélyezve van.
 3. Amikor ezt próbáltam az elején, hibásan állítottam be a mikrofont, mivel külső fülhallgató voltam, és ez problémákat okozott a Siriben. Kérjük, győződjön meg arról, hogy a mikrofon bemenetre állítja Belső mikrofon.
 4. Ellenőrizze a kijelölt billentyűparancsot, és erősítse meg, hogy ugyanazt használja a Siri meghívására. Ha problémája van a gyorsbillentyűvel, egyszerűen engedélyezze A Siri megjelenítése a menüsorban és kattintson a menüsoron található Siri ikonra, hogy ellenőrizze, működik-e az Ön számára.
 5. A Sisi aktiválásának alapértelmezett parancsikonja a Cmd + szóköz. Ezt korábban a Spotlight számára használták az operációs rendszer korábbi verzióiban. Ellenőrizze és módosítsa a Rendszerbeállítások menüpontot a kiválasztásával Testreszab a billentyűparancsokhoz

A Siri keresési eredményeinek rögzítése az értesítésekhez

A macOS Sierra egyik lehetősége az, hogy rögzítheti a Siri keresési eredményeit az Értesítési központban.

A Siri keresési találatok jobb felső sarkában található a „+” ikon. Erre kattintva a keresési eredmény hozzáadódik a mai nézethez az Értesítési központban, és az eredmények dinamikusan frissülnek.

Választhatja, hogy az értesítésekbe felveszi-e a fájlkereséseket, a Sportfrissítéseket, az Időjárás, a Tweetek és az internetes kereséseket a Siri eredményekből.

Nem használható szóköz a párhuzamosokban

Ez egy olyan kérdés volt, amelyet a macOS Sierrával végzett korai kísérleteink során megjegyeztünk. Ha a Parallels programot futtatta a macOS Sierrán, akkor a szóköz billentyű nem működött a virtuális gépben.

A vállalat erre egy megoldási megoldást tett közzé egy ideje, és a megoldás részleteit meglátogathatja az oldalon.

A kereső nem válaszol vagy nem fagyott

Ha úgy látja, hogy a keresőalkalmazása nem reagál, vagy úgy tűnik, hogy lefagyott a macOS frissítése után, próbálja meg elvégezni az SMC visszaállítását, és ezzel megoldania kell ezt a bosszantó problémát. Ezt a problémát egy régebbi MacBook esetében találtuk. Az újabb modelleknél eddig nem találkoztunk ezzel a kérdéssel.

Az alkalmazássorok mentén, ha a frissítést követően egy üres alkalmazásbolt-képernyővel van problémája, az könnyen megoldható, ha lépésről lépésre mozgatja az App Store-fájlok egy részét a Macbook / iMac-on, amint azt a ez a cikk.

Lassú e-mail tapasztalat

Többen panaszkodtak arra, hogy e-mail szolgáltatásuk nagyon lassú a macOS-ra történő frissítés után. Ha ezzel a problémával szembesül, az egyik lehetőség az lenne, hogy megpróbálja újra felépíteni a levelezési indexet. Az index újjáépítéséhez válasszon egy postafiókot az e-mail sávból, majd válassza a Postafiók> Újjáépítés lehetőséget. A postafiók méretétől függően ez a művelet eltarthat egy ideig. Az újjáépítés után sokkal gyorsabbnak kell lennie az e-mail használatának.

A MacOS Sierra frissítése után nem lehet nyomtatni

Sok felhasználó úgy találta, hogy nem tudta csatlakoztatni a Macbook / iMac-okat a nyomtatókhoz, és nem tudott nyomtatni a macOS Sierra frissítése után. Ha ezt a problémát tapasztalja, néhány tippet adtunk a probléma megoldására. Ezek a tippek hasznosak lehetnek a nyomtatási probléma megoldásában, de lehet, hogy nem képesek megoldani a beolvasási problémákat.

Vissza az El Capitan-re

Végül, ha bármilyen okból vissza akarja állítani a Mac-et El Capitanra, és várja meg a macOS Sierra újabb frissítését, akkor ezt könnyedén megteheti:

Ha laptopját El Capitan-nal szállította az Apple-től, az indításkor tartsa lenyomva a CMD + ALT / Option + R billentyűkombinációt, hogy elinduljon az Internet Recovery programba.

Letölti és újratelepíti a Mac-hez kapott eredeti operációs rendszert.

Ha régebbi Mac-je van, amely nem szállította az El Capitan szolgáltatást, akkor le kell töltenie egy El Cap képet, és újratelepítenie kell onnan.

 1. Hozzon létre wifi vagy Ethernet kapcsolatot, és indítsa újra az OS X helyreállítást (cmd + R)
 1. Törölje a Macintosh HD-t
 1. Indítsa újra az MBP-t az Internet Recovery programba (cmd + opció + R), és most már képesnek kell lennie az OS X eredeti verziójának telepítésére.

Folyamatosan frissítjük ezt a bejegyzést, ahogy haladunk előre, és minél több kérdést és megjegyzést kapunk.

Kérjük, ossza meg velünk, ha más problémák merülnek fel a macOS Sierra-élményben.

Legutóbbi hozzászólások