iTunes 12.4, Gyakori problémák és javaslatok

Az Apple májusban jelentette meg frissített iTunes 12.4 verzióját. Ezt gyorsan követte az iTunes 12.4.1 frissítése júniusban, hogy megpróbálja kijavítani a hibák egy részét. Ha frissítette iTunes-ját 12.4-re vagy 12.4.1-re, áttekintjük a bejegyzés néhány funkcióját, és megválaszolunk néhány gyakori kérdést és választ.

A Starterek számára a navigációs funkciók némelyike ​​megváltozott az iTunes alkalmazásban. Minden új változással járnak a kezdeti kellemetlenségek, de ha egyszer rájössz a dologra, ez jól sikerül.

Az egyik fejlesztés az Oldalsáv. Alapértelmezés szerint ez most nyitva marad minden nézetben. A Nézet opciók most a tetején vannak, és testreszabhatja a beállítások alapján.

Hasonlóképpen, a Szerkesztés menü lehetővé teszi, hogy kiválassza, melyik médiatípusok szerepelnek az iTunes felületén.

Ha soha nem böngészi a zenét műfaj szerint, vezérlés + kattintás rajta, és válassza aTávolítsa el az oldalsávról”Eltávolításához az iTunes oldalsávról. A nemrégiben hozzáadott elemek már nem jelennek meg a könyvtár minden egyes nézetének tetején. Most már elérhetők az oldalsáv tetején.

Az iTunes könyvtár bármelyik dalához most könnyedén nyomon követheti az albumot vagy az előadót, ha jobb gombbal kattint a dalra, és kiválasztja a „Go To ..” lehetőséget. Ez megkönnyíti a szám megfelelő albumának megismerését. Nézze meg ezt az új „Ugrás” menüt további lehetőségekért.

Lista nézet vs rács nézet az iTunes 12.4 alkalmazásban 

Több felhasználónak nehézségei voltak a változáshoz való alkalmazkodás terén. Az iTunes megnyitása után hatalmas albumlistát találtak, és nem találták meg a megszokott listanézetet. Viszonylag könnyű a kezelőfelületet tetszés szerint beállítani. Az iTunes lehetővé teszi a nézetek testreszabását az oldalsávon keresztül. Fontos, hogy ellenőrizze, hogy az oldalsáv engedélyezve van-e az iTunes alkalmazásban.

Kattintson a Nézet gombra a tetején, és ellenőrizze, hogy a legördülő menüben engedélyezve van-e az „Oldalsáv megjelenítése” lehetőség. Innen gyorsan rákattinthat a „Dalok” elemre, és a képernyő jobb oldala beállítja a dalok megjelenítését. A Command + J együttes megnyomásával az iTunes megjelenít egy párbeszédpanelt, amelynek segítségével kiválaszthatja, hogy az elemeket listaként vagy rácsként szeretné-e látni, és ez lehetővé teszi az albumokkal kapcsolatos műalkotások méretének testreszabását is.

Nem lehet régi lejátszási listákat VAGY hiányzó régi dalokat importálni az iTunes alkalmazásból 

A lejátszási listákat áthelyezték az új iTunes alkalmazásba. Ezeket most a Fájl> Új menüpont alatt érheti el. Számos felhasználó észrevette, hogy amikor a régi (nem megvásárolt) lejátszási listáikat a fájl> könyvtár> Lejátszási lista importálása segítségével próbálja importálni, a „könyvtár nem érvényes iTunes könyvtár” hibával találkozik. Ha a régi lejátszási listák importálásakor kapja ezt a hibaüzenetet, a következő lépések végrehajtásával javíthatja:

Először meg kell próbálnia kikapcsolni az iTunes szolgáltatást a Cloud szolgáltatásban, amihez szerintem a Store> Fiókadatok menüpontra van szükség, és válassza a „A számítógép visszavonása” lehetőséget

Most lépjen ki az iTunes alkalmazásból. Keresse meg a Zene> iTunes> Korábbi iTunes könyvtárak mappát. Remélhetőleg van legalább egy dokumentum az .itl fájlkiterjesztéssel és egy dátum * megelőző *, amikor frissítettél 12.4-re. Miután megtalálta a fájlt, kövesse ezeket a lépéseket.

  1. Keresse meg az iTunes Library.itl fájlt az iTunes mappában
  2. Húzza ezt a fájlt a mappából az asztalra
  3. Használja a Timemachine-t, és keresse meg a korábbi Library.itl fájlt, amely az iTunes frissítése előtt volt.
  4. Húzza ezt a fájlt az új iTunes mappába, és nevezze át a Library.itl fájlra
  5. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és most képesnek kell lennie a lejátszási listák importálására.

Apple Music az iTunes alkalmazásban 12.4

Ha előfizet az Apple Music-ra, akkor ismeri a kihívásokat a dolgok keverésével kapcsolatban. Az Apple Music zeneszámainak összekeverése személyes gyűjteményével gyakran sok felhasználó számára sok szívfájdalmat okozott. Ha nem szeretné, hogy a cím bekeveredjen a privát zenegyűjteményébe, amikor felveszi egy lejátszási listára, akkor ezt könnyedén szabályozhatja az iTunes Általános beállításai menüben, majd kapcsolja ki az „Dalok hozzáadása a zenémhez, amikor hozzáadom a lejátszási listához” lehetőséget.

Az Apple Music oldalakat egyszerűen eltávolíthatja az iTunes alkalmazásból is, ha megérinti az iTunes beállításai> Korlátozások elemet, és testreszabja az Apple Music és a Connect szakaszokat.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket. Szeretnénk visszajelezni tőled. Melyek azok a funkciók az új iTunesban, amelyeket szeretsz, és melyek azok, amelyek arra késztetik, hogy azt mondd: „Komolyan, mi voltál [e-mailben védett]”

Legutóbbi hozzászólások