HomeKit hibaelhárítás: Ha a Philips Hue lámpák nem működnek

Az Apple HomeKit 2014-ben érkezett a színre az iOS 8 mellett. Azóta a HomeKit-kompatibilis termékek listája folyamatosan bővült. Ez a bővülés leginkább olyan cégek intelligens világítási termékeivel volt szembetűnő, mint a Philips Hue. Ha az Apple HomeKit keretrendszerével használja, akkor az otthoni fényeket az iPhone és iPad Home alkalmazásával vezérelheti. Amikor ez működik, gyönyörű látvány. Sajnos, ha a HomeKitről van szó, akkor problémák merülnek fel.

Ebben a cikkben megismerheti a HomeKit és a Philips Hue világításával kapcsolatos leggyakoribb problémákat, és mit tehet ezek megoldása érdekében.

Mi az Apple HomeKit?

A HomeKit segítségével az iOS-eszközök felhasználói konfigurálhatják az intelligens háztartási készülékeket, kommunikálhatnak velük és vezérelhetik őket, például termosztátokat, kapcsolókat és kimeneteket, hangszórókat és még sok minden mást. A Home alkalmazás automatizálási funkciójával együtt ez az integráció tovább testreszabható, hogy a kiegészítők reagáljanak az otthoni változásokra.

Például az automatizálásnak köszönhetően a jelenlegi helyzetétől függően be- és kikapcsolhatja a lámpákat vagy a fűtési rendszert. Vagy aktiválhatja az ajtózárakat, amikor elmegy otthonról.

Nem minden intelligens otthoni termék működik azonban a HomeKittel. Olyan termékek, amelyek tartalmazzák a HomeKit címkét a dobozon és magát az eszközt. A telepítéshez ezen a címkén egyedi szám szükséges. A kód kinyitja az iOS-eszköz kulcsait, hogy beszélhessen a tartozékkal és megvalósítsa varázsát.

Ajánlott cikkek:

 • A legjobb Apple HomeKit kompatibilis ajándékok az Apple rajongók számára
 • 15 módszer a Siri lehető legjobb kihasználására az Apple Watch-on
 • Külső GPU használata alkalmazásokkal a Mac számítógépen

Piszkos kis titok

Az intelligens otthoni termékek, függetlenül attól, hogy kompatibilisek-e a HomeKit-tel, mindegyikben van egy közös vonás; külön alkalmazások vezérlik őket. Többnyire ezek az eszközgyártók mindent tartalmazó alkalmazásai. A Philips Hue esetében ott van az ingyenes Hue alkalmazás.

Ezt szem előtt tartva, technikailag nem kell az Apple Home alkalmazását használni a HomeKit-kompatibilis termékek vezérléséhez. Ennek oka azonban elég egyszerű ahhoz, hogy megértsük. Lehetővé teszi az összes HomeKit-kompatibilis tartozék megfigyelését és kezelését egy helyről, és szükség esetén automatizálást. Ellenkező esetben különféle alkalmazásokat használna több termékhez, amelyek zavarónak bizonyulhatnak, a tulajdonában lévő termékek számától függően.

Hibaelhárítás: Mi történhet

A Philips Hue világítórendszerével (vagy bármely más HomeKit-rel kapcsolatos termékkel) szemben a legnyilvánvalóbb probléma az, hogy leáll a Home alkalmazásból. Maguk a lámpák szinte biztosan manuálisan működnek; ha nem, akkor valószínűleg ki kell cserélni az izzót. Próbálja ki a következő hibaelhárítási tippeket a probléma megoldásához.

Ellenőrizze a kapcsolót

A Philips Hue világítástechnikai termékek (és a szükséges Hue Bridge) segítségével a világítás bármely pontjáról beállíthatja és vezérelheti a fényeket. Ha azonban nincsenek csatlakoztatva a hálózathoz, vagy ha a villanykapcsoló ki van kapcsolva, akkor nem működnek. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy áramlik-e a fényein.

Igen, ez nem gond, de ez az okos fényt érintő problémák legnagyobb oka. Hibáztathatja azt a háztartásában élőt, aki nem hajlandó egy alkalmazást használni a fények irányítására.

Szerencsére a Home alkalmazás ennek megfelelően jelöli a leválasztott lámpákat, így első kézből láthatja, ha ez a probléma merül fel.

Ellenőrizze a firmware-t és az iOS-verziót

Arra is ügyelnie kell, hogy a legújabb szoftver verziót használja a használt termékekhez. A Hue lámpák esetében ez azt jelenti, hogy ellenőrizni kell az egyes izzók firmware-ét. Ellenőrizze azt is, hogy melyik iOS verziót használja iPhone-ján vagy iPadjén, és ellenőrizze, hogy naprakész-e.

 1. A Hue alkalmazás Beállítások lapján koppintson a Szoftverfrissítés elemre. Alapértelmezés szerint ezeket a frissítéseket automatikusan telepíteni kell, de mint minden technológia, semmi sem működik megfelelően az esetek 100 százalékában.
 2. A készülék iOS-verziójának ellenőrzéséhez lépjen a Beállítások alkalmazásba az Általános> Szoftverfrissítés részben.
 3. Szükség szerint futtassa a frissítéseket.

Bejelentkezett az iCloud-fiókjába?

A HomeKit és a Home alkalmazás használatához iOS-eszközét be kell jelentkeznie az iCloud-fiókjába.

 1. Lépjen be eszközén a Beállítások alkalmazásba, és érintse meg a fiókot a képernyő tetején.
 2. Ezután ellenőrizze, hogy bejelentkezett-e az iCloud-fiókjába. Ha igen, akkor az oldal második szakaszában látnia kell egy iCloud-hivatkozást. Ha még nem, akkor koppintson a bejelentkezéshez.
 3. Megerősítheti, hogy a Home alkalmazás működik-e az iCloud-fiókjával, ha megérinti az iCloudot ezen az oldalon, és megkeresi a Home alkalmazás kapcsolót.

Mi a helyzet a többi HomeKit kiegészítővel?

Továbbra is vezérelhet egyéb kiegészítőket a Home alkalmazásból? Ha teheti, valami nincs rendben a Philips Hue beállításával. Ellenkező esetben nagyobb problémája lehet, és lehet, hogy vissza kell állítania a HomeKit programot.

Ezen a ponton először a Philips Hue Bridge újraindítását ajánlom. Ehhez húzza ki az eszközt, és hagyjon néhány percet az újraindításra. Miután a Bridge újra online állapotban van, ellenőrizze, hogy a Hue alkalmazáson keresztül működtetheti-e a fényeket. Ezután próbálja meg ugyanezt a Home alkalmazásban.

A Wi-Fi újraindítása otthonában egy másik javaslat. Ez a folyamat a saját útválasztó típusától függően eltérő. Ha a készüléket legalább egy percre kihúzza a konnektorból, a legtöbb termékkel együtt kell működnie.

A fények a Hue alkalmazáson keresztül működnek?

Ha a Hue alkalmazásból tudja használni a Philips Hue lámpákat, de nem a Home alkalmazáson keresztül, akkor a probléma a HomeKit programmal kapcsolatos. Ha nem, itt az ideje, hogy visszaállítsa a Philips Hue Bridge telepítését. Ehhez gyári visszaállítás szükséges.

 1. Lépjen a Philips Hue Bridge-hez és győződjön meg róla, hogy nem húzta le. Ehelyett keresse meg az eszköz alján található gombot, a „gyári beállítások visszaállítása” felirattal.
 2. Egy kis bottal vagy tollal nyomja meg a gombot öt másodpercig.
 3. A Bridge most visszaállt a gyári beállításokra. Miután az eszköz újraindult, lépjen be a Hue alkalmazásba, és kövesse az utasításokat a lámpák újbóli csatlakoztatásához.

Még mindig nem működik?

A lámpák még mindig nem működnek a Home alkalmazáson keresztül? Itt az ideje a HomeKit visszaállításának. Az utolsó lépés elvégzése után rekonstruálnia kell a HomeKit telepítését, amely magában foglalja minden HomeKit-kompatibilis eszköz újbóli hozzáadását a rendszeréhez. Mivel ez a folyamat hosszú ideig tarthat, a tulajdonában lévő eszközök számától függően, ezért feltétlenül győződjön meg róla, hogy minden hibaelhárítási lépést már előtte kipróbált.

Jó ökölszabály: Ha nem tudja vezérelni a fényeket a Home alkalmazáson keresztül, de más HomeKit-kompatibilis eszközök valóban működnek ezen a helyen, akkor a probléma szinte biztosan a Philips Hue oldalán áll. Ebben az esetben ne állítsa alaphelyzetbe a HomeKit alkalmazást.

A HomeKit alaphelyzetbe állítása előtt próbálja ki ezt az utolsó hibaelhárítási technikát:

 1. Menjen a Beállítások alkalmazásba az Adatvédelem> HomeKit menüpont alatt.
 2. Váltás a Hue kikapcsolt helyzetbe.
 3. Indítsa újra az iOS-eszközt.
 4. Miután az eszköz újra csatlakozik az internethez, menjen vissza a fent említett oldalra, és kapcsolja a Hue funkciót a bekapcsolt helyzetbe.
 5. Nézze meg, hogy ez megoldotta-e a problémát.

Ha eljött az idő, és nincs más választása, mint a HomeKit alaphelyzetbe állítása, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. A Home alkalmazásban kattintson a jobb felső sarokban található Home ikonra.
 2. Görgessen addig, amíg meg nem jelenik az Otthon eltávolítása elem. Érintse meg és erősítse meg, hogy törölni kívánja otthonát.
 3. Ha ezt megtette, akkor a Home alkalmazásból újra létre kell hoznia a tartózkodási helyére vonatkozó HomeKit-beállításokat.

Ha kétségei vannak

Ezek a HomeKit hibaelhárítási tippek segíthetnek a Philips Hue világítástechnikai termékekkel kapcsolatos problémák megoldásában. Ha továbbra is problémái vannak, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval. Az alábbiakban hagyja meg észrevételeit, és tudassa velünk, hogyan készítette el.

Legutóbbi hozzászólások