A MacBook Sleep funkció nem működik, javítás

Több felhasználó úgy találta, hogy a MacBook nem alszik, amikor megpróbálja az > Sleep parancsot. A felhasználók azt is kifogásolják, hogy gépük nem megy készenléti állapotba a fedél becsukásakor.

MacOS frissítés után?

Ez a helyzet gyakran a macOS frissítése után következik be. Bár ez a probléma a MacBook bármelyik modelljében előfordulhat, láttuk, hogy ez a probléma általában gyakrabban fordul elő régebbi (2013-as és régebbi) MacBook-oknál.

Számos oka lehet annak, hogy ez a funkció nem működik az Ön számára. Ebben a cikkben rövid tippet adunk Önnek, amely segíthet a probléma kijavításában.

SMC és PRAM (NVRAM) visszaállítása

Ha már kipróbálta az SMC visszaállítást és a PRAM alaphelyzetbe állítást az Apple irányelveinek betartásával, és továbbra is szembesül a probléma elolvasásával, különben azt javasoljuk, hogy hajtsa végre a visszaállítási funkciókat, mielőtt a terminál útvonalán haladna, amint ezt a cikk elmagyarázza.

Ismét aludni a terminállal

Furcsa okokból az alvás és a készenlét beállításai megváltoznak a frissítés során. A beállításokat a Terminal alkalmazás megnyitásával tudja ellenőrizni a MacBookon.

1. lépés Nyisson meg egy terminál munkamenetet, és írja be pmset –g szokás

2. lépés Ez a hasznos, de kevésbé ismert parancssúg az energiagazdálkodási beállítások kezelésére szolgál, mint például az üresjárati alvásidõzítés, az ébresztés a rendszergazdai hozzáférésnél, az automatikus újraindítás az áramkimaradáskor stb. Hibernálás és készenlétben lévő

3. lépés A hibernált állapot alapértelmezett beállítása 3, a készenléti állapot pedig 1. Néha a készenléti beállítás 0-ra változik, és ezen kell változtatnia.

4. lépés A beállítási érték módosításához írja be sudo pmset készenlét 1 és nyomja meg az Enter billentyűt.

- 5. lépés Indítsa újra a MacBook-ot

Remélhetőleg ez megoldja a problémát. A MacBook most készenléti állapotba kerül, amikor becsukja a fedelet, és amikor kinyitja, felébred. A pmset parancs használata közben ellenőrizheti a lidwake. Ez a beállítás segít felébreszteni a gépet, amikor a laptop fedelét (vagy kagylóját) kinyitják (értéke = 0/1), és 1-nél kell lennie.

Kérjük, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, ha ez megoldotta a problémát a MacBook-tal. Vagy ha valami más működött!

Legutóbbi hozzászólások