Hogyan lehet meghatározni az iPad modelleket

A közelmúltban az Apple bejelentette az iPad újabb generációját. Ez azt jelenti, hogy sok iPad-modell létezik - a legelső iPad 1-től a későbbi iPad 2-ig, a 3., 4. és 5. generációs iPad (retina kijelzővel és anélkül), az iPad profik és az iPad Minis , és természetesen a most megszűnt iPad Air. A követés nehéz!

A kinézetüket tekintve mindegyik nagyon hasonló. Magának az eszköznek a dobozán nem jelenít meg olyan modellszámokat, mint az „iPad 5”; inkább csak az iPadet mondja. Tehát a kérdés az, hogyan lehet megmondani, hogy milyen iPad modellje van, anélkül, hogy sok kutatást végezne ennek kiderítése érdekében. Ez a cikk az egyes modellek különálló, látható jellemzőit vázolja fel, így gyorsan eldöntheti és megkülönböztetheti a tulajdonában lévő iPad-modelleket. Ez különösen hasznos azoknak az új iPad-felhasználóknak, akik meg akarják vásárolni, vagy már vásároltak egy új-neked iPad-et (valaki más használta előtted.) Ezek a tippek hasznosak az új iPad-tulajdonos számára, mivel még egy teljesen új eszköz nincs megjelölve a generációjával.

Határozza meg az iPad modelleket: iPad 1 és egyéb modellek

A legnagyobb különbség a legelső iPad és a többi iPad modell között az, hogy Az iPad 1 nem rendelkezik beépített kamerával míg az összes többi iPad modell igen. Tehát ellenőrizze, hogy van-e kamera; ha iPadednek nincs, akkor az iPad 1.

iPad 2 és egyéb iPad modellek

Ha iPad-jének vannak kamerái (elöl és hátul egyaránt), akkor vagy egy 2-es és annál magasabb iPad modellről, egy iPad Airről, iPad Pro-ról vagy egy Mini-ről van szó. Az iPad 1 kivételével az összes többi iPad modell is nagyon hasonlít egymásra. A legegyszerűbb módja, ha megnézi a Beállítások> Általános> Billentyűzet menüpontot; ha van ‘Diktálás’ opció, akkor ez iPad 3 vagy újabb, iPad Pro vagy iPad Mini. Ha az eszköz legalább iOS 6 rendszert futtat, akkor ellenőrizze a Beállítások> Általános elemet, és ha Siri opciót lát, akkor iPad 3 vagy újabb. Röviden, ha lát egy ‘Diktálás’ vagy ’Siri’ opciót, akkor az NEM iPad 2.

iPad 3 és egyéb iPad modellek

Tehát vásárolt egy iPad-et, amelyen vannak kamerák és Siri is. Ez azt jelenti, hogy leszűkítettük az iPad 3 vagy újabb verzióra. Tehát hogyan különböztethetjük meg tovább innen? Az iPad 4 és újabb verzióinak, az összes iPad profinak és az összes iPad Mininek az egyik leglátványosabb funkciója a „Lightning” kapcsolat. Minden régebbi (1-3. Generációs) iPad modell 30 tűs csatlakozással rendelkezik. Ha látja a „Lightning” kapcsolatot, akkor ez a Retina kijelzővel rendelkező iPad, amely egy kivételével a legújabb modell: az első generációs iPad Mini. Az első iPad Mini 1024 × 768 pixel felbontású, 163 ppi felbontással rendelkezik, hasonlóan a régebbi modellek iPadjeihez.

Modellszámok

Az iPad hátoldalán egy modellszám található. Ez minden iDevice-re vonatkozik. Távolítsa el a tokját, ha alkalmazható, fordítsa át az iPad készülékét, és keresse meg a Model kezdetű sort.

Nézze meg a Beállítások lehetőséget

Egy másik egyszerű módja annak, hogy kitaláljuk, hogy pontosan melyik iPad (vagy bármely iDevice) modell van, az, ha megnézzük a beállításokat. Válassza a Beállítások> Általános> Névjegy menüpontot, és keresse meg a modellt. Ez az információs panel részletesebb információkat is tartalmaz, például a sorozatszámot, az iOS verziót, az Elérhető tárhelyet, valamint a Teljes kapacitást.

Összegzés

Felhívjuk figyelmét, hogy az egyes iPad-modellek a technikai képességek tekintetében nagyon eltérőek. Nem soroltuk fel az összes olyan funkciót, amely megkülönbözteti az iPad-eket. Ez a cikk csak az iPad modellek megkülönböztetésének legegyszerűbb módjait vázolja fel (további információk hozzáadása csak tovább bonyolítja a folyamatot). Az összes iPad modellfunkció részletes ismertetéséhez olvassa el az Apple cikkeit az iPad modell funkcióiról.

Legutóbbi hozzászólások