A Google Lens használata iPhone-on, tippek és trükkök

Amikor úgy gondolja, hogy okostelefonjaink nem tudnának több hasznot nyújtani, akkor megjelennek az új funkciók. Ez különösen igaz, ha megnézi az összes mesterséges intelligencia-fejlesztést, amelyek az elmúlt évben lezajlottak. Az iPhone-on található Google Lens csak a legfrissebb fejlesztés ezen okostelefonok felé vezető úton.

Mi a Google Lens?

A Google Lens eredetileg a Google tavaly májusi éves fejlesztői konferenciáján mutatkozott be a világban. Az alkalmazás kezdetben csak a Pixel 2 és a Pixel 2 XL tulajdonosok számára volt elérhető.

A lencse a Google AI képfelismerő technológiájának felhasználásával épül fel, ami azt jelenti, hogy képesnek kell lennie felismerni mindent, amit csak dobhat. Ez jól jöhet, ha először látogat új helyre, vagy csak általában szeretne többet megtudni valamiről.

A 2018-as MWC-n azonban a Google bejelentette, hogy a Lens több eszközön is elérhető lesz. Itt csatlakozhatnak az iOS felhasználók a szórakozáshoz.

A mai naptól kezdve és a következő héten kezdődően az iOS-en használók kipróbálhatják a Google Lens előnézetét, hogy gyorsan intézkedhessenek egy fotón, vagy többet tudjanak meg a körülötted lévő világról. Győződjön meg róla, hogy rendelkezik az alkalmazás legújabb verziójával (3.15) .//t.co/Ni6MwEh1bu pic.twitter.com/UyIkwAP3i9

- Google Fotók (@googlephotos), 2018. március 15

A Google kiadott egy szerveroldali frissítést a Google Fotókhoz, amely a Lens funkciót kínálja. A jogosultság érdekében győződjön meg arról, hogy a Photos legújabb verzióját telepítette (3.15 v.). Innentől kezdve ez csak egy várakozó játék.

Mit csinál a Google Lens?

Tehát felteszi magának a kérdést, hogy valójában mit tehet a Google Lens? Nos, ez egyszerûen egyszerû és összetett. A Google kijelenti, hogy egyszerűen irányíthatja a fényképezőgépet különböző tárgyakra, és a képernyőn megjelenik néhány információ.

Néhány legfontosabb példa erre a következő:

  • Címek, e-mailek és telefonszámok (névjegykártyák) azonosítása és mentése
  • Határozza meg a tereptárgyakat és tudjon meg további információkat
  • Vélemények és értékelések megjelenítése egy vállalkozásról

Néhány Google Lens trükk, amit tudni kell

Most, hogy a Lens megjelenik az iOS tulajdonosok előtt, most megtiszteltetés számunkra, hogy ezeket a funkciókat anélkül használjuk, hogy kiborulnánk. A Google Lens meghívásához át kell lépnie a Google Fotók alkalmazásba.

Innen meg kell nyitnia egy fényképet, amelyet már elmentett a könyvtárába. Egy új ikon jelenik meg a képernyő alján, és így aktiválja a Lens funkciót.

Vizsgálja meg a névjegykártyákat

Erre egyszerű példa azután, hogy lefotóz egy névjegykártyát, amelyet el kell mentenie. Nyissa meg a fotót a Google Fotókban, érintse meg a Lens ikont, majd a fénykép elemzésre kerül.

Miután a Google Lens működött varázslatában, az elérhetőségi adatok elemzésre kerülnek, és megjelenik egy felugró képernyő. Ez az előugró képernyő megmutatja az összes fontos információt, és lehetővé teszi a partnerek automatikus létrehozását.

Adjon eseményeket a naptárához

A Lens másik hasznos tulajdonsága, hogy gyorsan hozzáadhat eseményeket a naptárához. Tegyük fel, hogy az utcán jársz, és megnézed a közelgő Open Mic Night vagy koncert plakátját.

Egyszerűen készítsen képet a poszterről, nyissa meg a képet a Fotók alkalmazásban, és hagyja, hogy a Lens varázsolja el. Innentől a Lens lehetővé teszi, hogy felvegye az eseményt a naptárába, és akkor biztos lehet benne, hogy nem hagyja ki azt a koncertet, amelyet már nagyon várt. Ez a Google Lens egyik legmenőbb tulajdonsága !!

Nézze meg a legújabb könyvismertetőket

Ez a kint lévő könyvmolyokra vonatkozik, de a Lens lehetővé teszi, hogy útközben is több információt szerezzenek a könyvekről. Ha a helyi könyvesboltban tartózkodik, fényképet készíthet egy könyvről, amely felkeltette a figyelmét, de nem biztos abban, hogy valóban jó-e vagy sem.

Készíthet egy képet, megnyithatja a Google Fotókban, és hagyhatja, hogy a Google Lens működjön varázslatában. A kép elemzése után különböző információkat fognak bemutatni a könyvről. Ezek tartalmazzák a szerzőt, a címet és az ismertetőket, amelyek esetleg megjelentek a könyvről.

Törölje a Google Lens tevékenységét

Most fontos elmagyarázni, hogy a Google a Fotók által készített információkat saját céljaira használja fel. Szerencsére a Google megkönnyíti minden olyan tevékenység törlését, amelyet a Google Lens szolgáltatással végez (más információkkal együtt).

Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  1. Keresse meg a Saját tevékenység lehetőséget
  2. Keressen egy eseményt, amelyet el szeretne távolítani
  3. Koppintson a hárompontos túlcsordulás gombra
  4. Válassza a „Törlés” lehetőséget

Miután elkészült, ezeket az információkat az Ön Google-fiókjából távolítjuk el, és a továbbiakban nem jelennek meg a Google szerverein. Ez akkor hasznos, ha nem akarja, hogy mindent megosszanak a Google-lal.

A Google Lens for iPhone újdonságai 2020-ban

Korábban csak a Google Lens alkalmazást használhatta a Google Fotók alkalmazásban. Ez azonban már nem így van, mivel a funkciót közvetlenül hozzáadták a Google alkalmazáshoz.

A Lens használatának megkezdéséhez egyszerűen nyissa meg a Google alkalmazást iPhone-ján. Innen a tetején megjelenik a keresősáv. A jobb oldalon elérhető lesz a Google Lens ikon. Csak érintse meg azt az alkalmazást, amely megadja a szükséges engedélyeket, és egy új felületre kerül.

Innen van néhány lehetőség, amellyel kapcsolatba léphet. Alul a Keresés funkció automatikusan kiválasztásra kerül. Csak irányítsa a kameráját valami körülöttünk lévőre, érintse meg az ikont, és elemezni fogja. Ezzel a nagyító opcióval az objektumokat automatikusan elemzik, függetlenül attól, hogy termékek vagy szövegek-e.

A bal oldalon vannak lehetőségek a szöveg elemzésére és a fordítások rendelkezésre bocsátására. A fordításokkal megérintheti a tetején lévő felugró menüt, hogy kiválassza a lefordítandó fordításokat. A jobb oldalon vásárlási és étkezési lehetőségeket kínál.

De ami még fantasztikusabb, hogy importálhat képeket a Fotók alkalmazásból. Ezután a Google Lens elemzi őket, és kiköp különféle információkat.

Mennyire működik jól?

El kell ismerni, hogy néhány kérdésbe ütköztünk, amikor arra késztettük a Google Lens-t, hogy elemezze a különböző termékeket. Például, amikor a fényképezőgépet a Magic Trackpad 2 felé irányítja, Lens kiköpi az információkat a kötőanyagokról és egyéb hülyeségekről.

De amikor az MX Master 3-mal felsorakoztatta, Lens azonnal rájött, hogy mit nézünk. Inkább vidáman, amikor megpróbáltuk megkeresni az AirPods Pro készülékünket a Nomad Leather tokban, vásárlási javaslatokat kaptunk a bőr pénztárcákkal kapcsolatban.

Nincs garancia arra, hogy az első próbálkozáskor mindig működni fog. De ha megkísérli a termék áthelyezését vagy más szögből készít képet, jobb eredményeket érhet el. Azt is javasoljuk, hogy használja ki a vaku képességeit, amelyek megtalálhatók a keresőben. Ez segít abban, hogy a Lens a lehető legrészletesebben legyen megadva.

Próbáld meg

A Google Lens kezdi azokat az iPhone-tulajdonosokat alkalmazni, akik telepítették a Google Fotók legújabb verzióját. Ez egy szerveroldali frissítés, ami azt jelenti, hogy a Google szakaszosan adja ki a Lens szolgáltatást a felhasználók számára.

Ha még nincs meg a Lens ikon, ne izguljon. A Google már megerősítette, hogy mindenkinek, akinek a Photos telepítve van, látnia kell a funkciót a következő héten.

Miután megérkezett a Lens, feltétlenül adjon rá egy képet, és láthatja, hogy a Google miben dolgozik az AI osztályon. Mondja el nekünk, mit gondol a Google Lensről, és ha láthatja, hogy rendszeresen használja ezt.

Legutóbbi hozzászólások