Az iMessage nem működik - hogyan javítható

Szeretjük az iMessage használatát! Sokkal könnyebbé teszi a barátokkal és a családdal való kommunikációt, különösen azokban az esetekben, amikor a beszélgetés nem lehetséges vagy nem ajánlott (gondoljunk csak filmekre vagy munkahelyekre.) Tehát, amikor belebotlunk az iMessage-be, hogy nem működik, az nagyon frusztráló.

Több olvasónk olyan problémáról számolt be, amelyben az iMessage szolgáltatás nem működik megfelelően az iPhone, iPod Touch és / vagy iPad készülékeken. Például az iMessage nem küld és nem fogad üzeneteket.

Kapcsolódó cikkek:

 • Az iMessage nem működik az iOS 12 rendszerben? Fix Message App Problems
 • Az iMessage és a FaceTime letiltása vagy törlése
 • Az üzenetek és az iMessage problémák kijavítása az iOS 11 rendszerben
 • Az iMessage nem működik az Apple Watch-on
 • Az iMessage nem működik iOS 10-en
 • Az iMessage Storage kezelése
 • iMessage Windows rendszeren?

Igen, van különbség az SMS és az iMessage között!

Ezt mindannyian elfelejtjük - néha. Az iMessages csak az Apple termékek között működik - és KÉK szövegbuborékokban jelennek meg.

Az SMS vagy MMS üzenetek minden típusú mobil termékkel és gyártóval működnek, az Android-tól a Windows-ig, és ZÖLD szövegbuborékokban jelennek meg.

Ha SMS-t / MMS-t szeretne küldeni iPhone készülékéről, szüksége van egy szöveges üzenetküldési tervre egy mobil vezeték nélküli szolgáltatótól.

Újabb nagy különbség?

Az iMessages és az SMS üzenetek szövegeket, fényképeket vagy videókat tartalmaznak. DE Az iMessages mindig titkosítva van, míg az SMS és MMS üzenetek nincsenek titkosítva. Tehát, ha van választása, mindig ragaszkodjon a KÉKhez (titkosítva).

Az Apple aranyszabálya

Ha bármilyen problémával szembesül, például az iMessage nem működik, mindig ellenőrizze, hogy rendelkezésre áll-e iOS vagy MacOS frissítés az eszközéhez. Ha igen, az Apple első lépésként az iOS frissítését javasolja.

Apropó a frissítésekről

Ellenőrizze azt is, hogy a mobil- vagy mobilszolgáltatója frissült-e. Ez a beállítás nyilvánvalóan azokra az iDevices készülékekre vonatkozik, amelyek támogatják a mobil terveket - iPhone és iPad.

A szolgáltatói beállítások frissítésével a szolgáltató frissítheti szolgáltatói hálózatát és a kapcsolódó beállításokat, hogy javítsa a mobilhálózati kapcsolatot és a teljesítményt, vagy támogatást adjon olyan funkciókhoz, mint a VoLTE vagy a Wi-Fi. Ezért érdemes ezeket folyamatosan frissíteni, és rendszeresen ellenőrizni az esetleges frissítéseket.

A szolgáltató beállításainak frissítésének ellenőrzése és telepítése

 1. Győződjön meg arról, hogy csatlakoztatta eszközét WiFi vagy mobilhálózathoz
 2. Koppintson a Beállítások> Általános> Névjegy
  1. Ha elérhető egy frissítés, megjelenik egy lehetőség a szolgáltatói beállítások frissítésére

Amikor új SIM-kártyát helyez be iPhone vagy iPad készülékébe, mindig le kell töltenie ezeket a szolgáltatói beállításokat az új szolgáltatóhoz.

Nyomja meg a Küldés gombot 411

Hiszed vagy sem, számít, hogy miként nyomod meg a küldés gombot! Ellenőrizze, hogy nyomást gyakorol-e, és határozottan nyomja meg a küldés gombot a 3D Touch iPhone és iDevices készülékekhez

A nem 3D Touch iDevices esetében a küldés gomb hosszú megnyomásával gyakran megcsinálja a dolgot (a felfelé mutató nyíl ikon az üzenet jobb oldalán)

Ellenőrizze az Apple Server állapotát

A probléma az Apple végén lehet. Tehát mielőtt sok időt töltene a hibaelhárítással, győződjön meg arról, hogy az Apple szerverei csúcsminőségűek!

Látogasson el az Apple rendszerállapot-webhelyére, hogy pillanatképet kapjon a teljesítményről. Ha jelenleg jelentett problémákat lát, várjon, amíg azok megoldódnak, majd próbálja újra.

Ha a problémák továbbra is fennállnak, amikor az Apple rendszer webhelye nem mutat aktuális problémákat, akkor kezdje el a készülék hibaelhárítását.

Kíváncsi arra, hogyan lehet megváltoztatni az iMessage jelszavát?

Az iMessage jelszava ugyanaz, mint az Apple ID jelszava.

Tehát ha bármilyen okból megváltoztatja az Apple ID jelszavát, akkor az iMessage jelszava is automatikusan megváltozik!

Általában, amikor megadja a frissített Apple ID jelszavát iPhone-ján, iPad-jén vagy iPod-ján, az Üzenet alkalmazás alkalmazza ezt az új jelszót az iMessage-fiókjára.

Ha azonban a jelszó megváltoztatása miatt nem tudja működtetni az iMessage alkalmazást, lépjen a következőre:Beállítások> Üzenetek elemreés nézze meg, hogy újra meg kell-e adnia Apple azonosítóját és jelszavát.

Az iMessage jelszavának módosítása Mac gépen

 • Indítsa el az Üzenetek alkalmazást
 • Az Üzenetek alkalmazás menüsorából válassza a lehetőséget Üzenet> Beállítások elemre
 • Válassza az iMessage vagy a Accounts fület
 • Szükség esetén frissítse az Apple ID jelszavát

Hogyan lehet megoldani az iMessage nem működik

1. Kapcsolja ki és be az iMessage funkciót

MenjBeállítások> Üzenetek elemreés kapcsolja ki az iMessage alkalmazást. Indítsa újra készülékét, majd térjen vissza ugyanazokra a beállításokra, és kapcsolja be újra az iMessage alkalmazást.

Ha ez nem sikerült, próbáljon meg kijelentkezni az iMessage alkalmazásból, majd jelentkezzen be újra az Apple ID-jével.

MenjBeállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget. Koppintson az Apple azonosítójára, és válassza a Kijelentkezés lehetőséget.

Várjon néhány másodpercet, majd jelentkezzen be újra Apple ID-jével, vagy ha szükséges, használjon másik Apple ID-t.

2. Ellenőrizze az internetkapcsolatot

MenjBeállítások> WiFiés kapcsolja ki a WiFi funkciót, várjon néhány másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Vagy használja a Cellular Data szolgáltatást úgy, hogy kikapcsolja a WiFi-t, és megpróbálja újra csak a mobiladatait használni.

3. Indítsa újra vagy kényszerítse újra

Kapcsolja ki és be (indítsa újra) az iOS-eszközt. Várjon 20-30 másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Hogyan indítsuk újra

 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / Alvó / Ébresztő gombot, amíg meg nem jelenik a piros csúszka
 2. Húzza a csúszkát a készülék teljes kikapcsolásához
 3. Miután a készülék kikapcsol, nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

  forrás: alma

Indítsa újra az iOS 11 vagy újabb verziójával

Ha iOS 11 vagy újabb rendszert használ, van egy másik módja az eszköz újraindításának a Beállítások menüben!

MenjBeállítások> Általános> Leállítás. Miután a készülék kikapcsol, várjon 20-30 másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Ha az újraindítás nem tette meg a trükköt, akkor próbáljon meg kényszerített újraindítást az iDevice eszközzel. Az Apple csak erőszakos újraindítást javasol az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékeken végső megoldásként, és csak akkor, ha nem reagál.

Az újrakezdés kényszerítése

 1. IPhone X sorozatú, Home gomb nélküli iPad készüléken, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 2. IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Tartsa lenyomva az alvás / ébresztés és a hangerő csökkentése gombot legalább tíz másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 3. IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad Home gomb vagy iPod touch alkalmazással: Tartsa nyomva legalább tíz másodpercig az Alvás / Ébresztés és az Otthon gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Ha az újraindítás nem oldotta meg az iMessage nem működik

1. Állítsa vissza a hálózatát

Az iDevice-nek gyakran problémái vannak az internethez való csatlakozással. Tehát a hálózathoz való kapcsolatának frissítése segít.

MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása

Újra be kell írnia a WiFi kódokat, ezért a folytatás előtt tartsa ezeket kéznél.

2. A DNS-beállítások módosítása gyakran megoldja ezt a problémát.

A DNS-szerverek megváltoztatásához kövesse ezeket az utasításokat iOS-eszközökön (iPhone, iPod touch, iPad)

 1. Koppintson a Beállítások> WiFi
 2. Koppintson a kék nyílra a jelenlegi Wi-Fi-hálózat mellett
 3. Válassza ki a „DNS” mezőt, és írja be a DNS-kiszolgálókat; 8.8.4.4 és 8.8.8.8 (Google nyilvános DNS). További információ a Google nyilvános DNS-jéről

A legfontosabb tippek, amelyek megoldják az iMessage legtöbb problémáját

Az iMessage problémáink gyakran a megváltozott beállításnak köszönhetők, ezért állítsuk vissza azokat a munkakörülmények közé.

1. Ellenőrizze a Beállításokat

 • Ellenőrizze, hogy Apple ID azonosítójával van-e bejelentkezve. Menj Beállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget és ellenőrizze, hogy Apple ID-jével van-e bejelentkezve
 • Győződjön meg arról, hogy megfelelő nyomást gyakorol az ujjára vagy az érintőceruzára a küldés gomb megnyomásakor (a felfelé mutató nyíl ikon az üzenet jobb oldalán.) megjelenni
 • Az iFolks 3D Touch funkcióval mindössze egy könnyű érintésre van szüksége
 • Nincs 3D érintés? Nem probléma, használjon határozott és hosszú érintést - erre van szüksége a működéséhez
 • Indítsa újra (más néven kényszerzárással) az Üzenetek alkalmazást úgy, hogy duplán megérinti a Kezdőlap gombot (vagy felfelé csúsztatja az Otthoni kézmozdulatok sávját), majd csúsztassa felfelé az alkalmazás kilépéséhez. FYI-ként az újraindításkor nem vesznek el adatok vagy üzenetek. Miután bezárta, várjon 10-20 másodpercet, majd nyissa meg újra az Üzenetek alkalmazást
 • Kapcsolja be és ki a repülőgép üzemmódot a következővel: Beállítások> Repülőgép mód
 • Váltsa ki és be az iMessage alkalmazást Beállítások> Üzenetek elemre

2. Ellenőrizze a Kapcsolatok és visszaállítás elemet

 • Érintse meg a hálózat visszaállítását Beállítások> Általános> Visszaállítás> válassza a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget
 • Koppintson a WiFi Assist kikapcsolására Beállítások> Mobil> és kapcsolja ki a Wi-Fi Assist funkciót
 • Ellenőrizze, hogy a Dátum és Idő beállítása „Automatikusan beállítva” a következővel: Beállítások> Általános> Dátum és idő
 • Nyissa meg az Összes beállítás alaphelyzetbe állítását Beállítások> Általános. Görgessen lefelé, és érintse meg a Visszaállítás elemet. Válassza az Összes beállítás visszaállítása lehetőséget. Írja be a jelszavát, ha kéri, és válassza újra az Összes beállítás visszaállítása lehetőséget. Ez visszaállítja az iDevice összes beállítását. De nem töröl semmilyen adathordozót vagy adatot

Olvasói tipp !!

Henry felfedezte, hogy a 6. generációs iPod Touch iMessage nem működik. A küldés gomb halott volt. Kipróbált tehát pár dolgot.

Végül pedig Henry megoldotta az iMessage működésének problémáját azzal, hogy megoldotta Beállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget.

Az „Új beszélgetések indítása innen” részben megváltoztatta Gmail-fiókjáról iCloud-címére ([e-mail védett]). És nem tudnád, az iMessage újra működni kezdett.

Látja a vörös felkiáltójelet?

Amikor üzenetet küld, lát egy piros felkiáltójelet, amelyet a „Nincs kézbesítve?” Figyelmeztetés követ.

 1. Érintse meg a piros felkiáltójelet, majd érintse meg a Próbálja újra lehetőséget
 2. Ha az üzenet még mindig nem érkezik meg, érintse meg a piros felkiáltójelet, majd koppintson a Küldés szöveges üzenetként elemre.
  1. Ezzel az üzenetet SMS-ben vagy MMS-ben küldi el
  2. Az üzenet és a képernyőeffektusok nem jelennek meg
  3. Az üzenet nincs titkosítva, ezért ügyeljen arra, hogy mit küld

Az ismerősei az Ön e-mail címét és nem a telefonszámát látják?

Ez nagyon sokszor előfordul. Mármint SOKKAL! Tehát egészen biztosan nem vagy egyedül. Szerencsére ezt könnyű kiegyenesíteni.

Valószínű, hogy az iMessage beállításai úgy vannak beállítva, hogy fogadják az iMessage-eket és beszélgetéseket indítsanak az Apple ID-ről a telefonszám helyett.

Tehát ellenőrizzük az iMessage beállításait, és nézzük meg, hogy a telefonszám be van-e állítva (vagy nincs beállítva) az üzenetek küldésére és fogadására

 1. Menj Beállítások> Üzenetek elemre
 2. Koppintson a Küldés és fogadás elemre
 3. Ellenőrizze, hogy a telefonszáma megfelel-e felsorolt ​​és kiválasztottAz „Elérheti az iMessage at” ÉS az „Új beszélgetések indítása” részben.

Ha nem látja a telefonszámát a listán, tegyük hozzá

 1. Tovább az összes iDevice, menj Beállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget
 2. Koppintson az Apple azonosítójára, majd a Kijelentkezés elemre
 3. IPhone-ján térjen vissza ide: Beállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget
 4. Koppintson az Apple ID használata az iMessage-hez elemre, és jelentkezzen be az Apple ID-jével
 5. Ellenőrizze, hogy telefonszáma és Apple ID-je szerepel-e az „Elérheti az iMessage at” alatt.
 6. Nyissa meg az összes többi iDevice készülékétBeállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget
 7. Koppintson az Apple ID használata az iMessage-hez elemre, majd jelentkezzen be az Apple ID-jével

Üzenetei nem jelennek meg más eszközökön?

Ha üzeneteket szeretne kapni más eszközökön, például iPaden, iPodon vagy Mac & MacBook Pro-on, akkor győződjön meg arról, hogy minden eszközön be van kapcsolva a Szöveges üzenet továbbítás szolgáltatás.

 • Menj Beállítások> Üzenetek> Szöveges üzenet továbbítása
 • Kapcsolja be ezt a beállítást minden olyan eszközön (ugyanazon Apple ID használatával), amelyre az üzeneteket el szeretné küldeni
  • Ha NEM kívánja továbbítani ezeket az üzeneteket, kapcsolja ki ezt a szolgáltatást

Legutóbbi hozzászólások