Hogyan küldhetünk és fogadhatunk SMS üzeneteket az OS X Yosemite rendszeren

SMS üzenetek OS X Yosemite és iOS 8.1 rendszerekkel

Bárkinek, aki használja OS X Yosemite és van egy iPhone, mostantól lehetőség van Mac számítógépére SMS-ek küldésére és fogadására az Apple által hívott funkció részekéntFolytonosság.

Az OS X régebbi verzióiban csak iOS-eszközzel rendelkező személyeknek küldhetett iMessage-eket, de mindig meglehetősen frusztráló volt, hogy minden „zöld buborékos” barát csak az iPhone készülékén jelenik meg.

Az Üzenetek új funkciója rendkívül hasznos, és azt tapasztalom, hogy folyamatosan használom, amikor az iPhone-om az asztalon van - főleg azért, mert általában gyorsabb beírni egy gyors SMS-választ a Mac becsúsztatható értesítésébe. Sokan kíváncsi, hogyan válaszolok ilyen gyorsan az SMS-ekre - és ez az én titkom !!

Ez a rövid útmutató bemutatja, hogyan küldhet SMS-eket az OS X Yosemite és az iPhone segítségével. Az elv ugyanúgy vonatkozik iPadre vagy iPod Touch-ra - valójában a telepítési folyamat ugyanolyan egyszerű.

Hogyan működik?

Az SMS „továbbító” működéséhez Mac-nek és iPhone-nak ugyanazt az Apple ID-t kell használnia, és ugyanazon a hálózaton kell lennie. Az Üzenetek alkalmazás szinkronizálja a szokásos SMS-eket (amellett, hogy elküldheti és fogadhatja őket), így az üzenetek listája minden eszközén azonos lesz.

Normális esetben, amikor kapcsolatfelvételi üzenetet küld a Mac-ről, először megpróbál egy iMessage-t küldeni (az Apple e-mail címének vagy telefonszámának ellenőrzésével az Apple adatbázisában). Ha az illető nem használja az iMessage alkalmazást, vagy ha nem Apple készüléke van, akkor a Mac csak egy sima, régi SMS-t küld az iPhone-on keresztül.

Ne feledje, hogy telepítenie kell az iOS 8.1 alkalmazást az iPhone készülékére. Ha nem, nézze meg az iPhone frissítésével kapcsolatos bejegyzésünket.

Fogj neki

1. lépés - csatlakozzon ugyanarra a Wi-Fi hálózatra

Az első dolog, hogy győződjön meg arról, hogy mind a Mac, mind az iPhone ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van - különben nem fog működni. Feltéve, hogy mindkét eszköz vannak ugyanazon a hálózaton (vagy legalábbis abban az esetben, ha a Mac ugyanahhoz az útválasztóhoz van csatlakoztatva, amelyhez az iPhone is csatlakozik), a folyamat többi része akkor nagyon egyszerű.

2. lépés - győződjön meg róla, hogy be van jelentkezve az iCloudba

Mac-jének és iPhone-jának egyaránt be kell jelentkeznie ugyanabba az iCloud-fiókba. A legtöbb ember egyébként ugyanazt a fiókot használja, de ha még egyáltalán nem használja az iCloudot, kövesse az előző bejegyzésünket a részletesebb utasításokért.

Az iCloud állapotának gyors ellenőrzéséhez Mac és iPhone készüléken:

  • MenjRendszerbeállítások és válaszdiCloud. Az iCloud-címe a nevén kívül látható a bal oldalon
  • Az iPhone készüléken válassza a lehetőségetBeállítások-> iCloud és ellenőrizze a használt e-mail címet

Mindkét iCloud e-mail címnek meg kell egyeznie - de ha nem, csak jelentkezzen ki egy eszközön az iCloudból, és jelentkezzen be újra a megfelelő Apple ID-vel.

Győződjön meg arról, hogy mindkét eszköz ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve az iCloudba.

3. lépés - engedélyezze a szöveges üzenet továbbítását

IPhone-ján lépjen aBeállításokmajd érintse meg a elemetüzenetek -> Szöveges üzenet továbbítása.

Az összes közeli eszköz megjelenik egy csúszógombbal, amely bekapcsolja a továbbítást az alábbiak szerint.

Ezután válassza ki a kívánt eszközt - ebben az esetben ez csak a Mac neve.

Az SMS-üzenetek beállítása Mac-en és iPhone-on nagyon egyszerű folyamat.

4. lépés - írja be az érvényesítési kódot iPhone-jára

Röviddel azután, hogy engedélyezte a szöveges üzenet továbbítását a számítógépén a fent leírtak szerint, egy 6 jegyű ellenőrző kód jelenik meg a Mac képernyőjén.

Ne feledje a számot, és kérésre írja be az iPhone készülékébe:

Írja be iPhone-ján a Mac-en felbukkanó ellenőrző kódot.

5. lépés - kapjon SMS-t!

Miután megerősítette a 6 jegyű kódot, a Mac és az iPhone boldogan szinkronizálja az összes üzenetet (mind az iMessages, mind az SMS üzeneteket). Most létrehozhat egy rendes SMS-t a Mac számítógépén. Ez tényleg ilyen egyszerű!

Vegye figyelembe, hogy az iPhone-hoz hasonlóan az SMS-ek zöld buborékokkal jelennek meg:

Az SMS-üzenetek küldése és fogadása Mac számítógépén hihetetlenül hasznos.

További részleteket talál a Continuity használatához telefonhívások korábbi itteni bejegyzésünkben.

Legutóbbi hozzászólások