Ezért nem használhatja iPhone-ját trackpadként az iPadOS-ban

Az iPadOS megjelenése a trackpad kompatibilitását hozza az iPad-be. Mivel már léteznek harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek az iPhone-t számítógépes trackpaddá konvertálják, mi akadályozza meg azt, hogy iPhone-nkat trackpadként használjuk az iPadOS-ban?

Bármilyen izgalmas ötlet is ez, egyelőre nem más, mint a tudományos-fantasztikus. Örülnénk, ha iPhone készülékünket ostorozhatnánk, hogy iPadOS trackpadként használhassuk a kávézóban, de nyilván még nem tartunk ott. Ebben a bejegyzésben elmagyaráztuk, miért.

Trackpad használata iPadOS-szal

A trackpad iPad-del történő használatának lehetősége az iPadOS egyik legjobban várt funkciója volt. Könnyű beállítani, csak meg kell találnia a megfelelő Kisegítő lehetőségeket. Bár a felhasználói élmény hagy egy kis kívánnivalót maga után.

Az Apple nem változtatott semmit az iPadOS működésén, amikor egér vagy trackpad van csatlakoztatva. Egyszerűen kattintson az ujjával a képernyő megérintésének szimulálásához, ami kissé kínossá teszi a görgetést és a húzást.

Mégis működik! De nem használhatja iPhone-ját trackpadként az iPadOS-ban, mert az iPad nem ismeri fel így.

Színes mutató jelenik meg a képernyőn, miután egy billentyűzetet vagy egeret csatlakoztatott az iPad készülékéhez.

Hogyan csatlakoztathatok egy trackpadot az iPad-hez az iPadOS-szal?

Ezeket az utasításokat részletesebben áttekintettük egy másik bejegyzéssel, de ha van fizikai egér vagy trackpad az iPad-hez való csatlakozáshoz, itt megteheti:

  1. Az iPad készüléken válassza a Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Érintés lehetőséget.
  2. Koppintson a Segítő érintés és kapcsolja be az AssistiveTouch kapcsolót.
  3. Görgessen lefelé, és koppintson a ikonra Eszközök majd párosítsa vagy válassza ki az érintőpadot.

Az iPhone használata trackpadként

A Remote Mouse ingyenes verziója letölthető az iOS App Store-ból. Kép a távoli egérből.

Van néhány harmadik féltől származó alkalmazás, amely lehetővé teszi iPhone készülékének egérként vagy trackpadként történő használatát a számítógéppel. Minden alkalmazás kissé eltérő funkciókat kínál, de mindegyik lényegében ugyanúgy működik.

Ezek közül a legnépszerűbb a Yao Ruan által készített Remote Mouse. Ingyenesen elérhető az iOS App Store-ból, több funkcióval rendelkező Pro verzióval eladó. Használhatja a Mac vagy a PC mindenféle alkalmazásának vezérlésére.

De nem használhatja a Távoli egeret az iPad vezérléséhez.

Miért nem használhatom iPhone-t trackpadként az iPadOS-ban?

A Remote Mouse és más, harmadik féltől származó alkalmazások nem tudnak csatlakozni az iPadOS-hoz, az az, hogy meghatározott szervereket vagy számítógépes alkalmazásokat kell használniuk. Egyik sem érhető el iPadOS-hoz.

Amikor iPhone-ját számítógéphez csatlakoztatja, könnyen letölthető a szerver beállításainak módosításához szükséges szoftver. De ez nem lehetséges az iPad készülékén, ezért nem ismeri fel iPhone-ját egérként vagy trackpadként.

Távoli egér szervert is le kell töltenie a számítógépére. Kép a távoli egérből.

Valamikor a jövőben talán

Elméletileg elfogadható, hogy a fejlesztő létrehozhat egy alkalmazást az iPadOS számára, amely párosul egy alkalmazással az iPhone készülékén, és lehetővé teszi, hogy trackpadként használja. De az Apple szoftveres homokozós megközelítése ezt valószínűtlenné teszi, mert meg kellene változtatnia az iPadOS alaprendszerét.

Remélhetőleg az Apple kifejlesztett egy beépített funkciót ehhez, így nem kell börtönbe törni a készüléket ahhoz. De addig csak várnunk kell.

Legutóbbi hozzászólások