Fordított képkeresés iPhone vagy iPad készüléken

Az úgynevezett „catfishing” csalások továbbra is életben és jól működnek az interneten, különösen azokon a társkereső oldalakon, ahol az emberek romantikát keresnek. Ez a fajta megtévesztő tevékenység, amely gyakran magában foglalja a csalókat, akik hamis képeket tesznek közzé az interneten, könnyebben megakadályozhatók a böngészőalapú fordított képkereső eszközöknek köszönhetően, mint például a bolygó legnépszerűbbje, a Google Képek.

A fordított képeszközök nem csupán a megtévesztő gyakorlatok online feltárására szolgálnak. Egyre inkább ezt a típusú eszközt használják vásárlási célokra is, amint az alábbiakban láthatja.

Fordított képkeresés iPhone vagy iPad készülékén nem ugyanaz, mint a számítógépen. Íme a legnépszerűbb módszerek erre.

Ajánlott olvasmány

 • 9 legjobb iOS termelékenységi alkalmazás az új év kezdete érdekében
 • A „101 praktikus technikai tipp iPhone-hoz” segíthet elsajátítani az iOS-eszközt
 • Amikor a Siri parancsikonok meghiúsulnak iOS-eszközökön és az Apple Watch-on

Mi az a fordított képkeresés?

Ezt a típusú keresést általában a kép forrásának vagy nagyobb felbontású verziók megkeresésére használják. A legtöbb keresés azt is lehetővé teszi, hogy felfedezze, hol jelenik meg a kép az interneten. Bár minden képkeresési megoldás különbözik, a legtöbben a beküldött fotó elemzésével és annak matematikai modelljének elkészítésével fejlett algoritmusok segítségével hajtják végre feladataikat. Ezután összehasonlítja ezeket az információkat más online képekkel.

Keresés az iOS eszközön egy webböngészővel

Két fő módja van a fordított keresésnek egy mobil eszközön keresztül. Ezek a módszerek magukban foglalják a webböngészőt és az alkalmazást.

Google Chrome

Az iOS eszközön végzett visszakeresés legegyszerűbb módja a Google Chrome. Ehhez:

 1. Töltse le és telepítse a Google Chrome alkalmazás az App Store-ból.
 2. Érintse meg a Google Chrome alkalmazása kezdőképernyőről.
 3. Érintse meg a ikon a képernyő jobb alsó sarkában a Chrome alkalmazásban.
 4. Az előugró ablakban görgessen lefelé, és koppintson a ikonra Asztali webhely kérése.
 5. Menj images.google.com a mobil böngészőben.
 6. Érintse meg a kamera ikonra a Google keresőmezőben.
 7. Koppintson a Töltsön fel egy képet.
 8. Válassza a lehetőséget Válassz fájlt.
 9. IOS-eszközén kiválaszthat egy fájlt a Photo Library-ből vagy az iCloud mappába böngészve. Fotót is készíthet.

A kép importálása után a Google megmutatja, hogy megtalálta-e a fényképet máshol az interneten. Megjeleníti a vizuálisan hasonló képek listáját is.

Mobil Safari

Hasonló feladatokat hajthat végre a Safari mobil verzióján is, ha a következőket teszi:

 1. Érintse meg a Safari alkalmazás a kezdőképernyőn.
 2. IOS 13+ esetén érintse meg a ikont aA ikonraaz URL címsáv bal sarkában, és válassza a lehetőséget Asztali webhely kérése. Ha iPadOS 13+ rendszert használ, akkor nincs szüksége erre a lépésre, mivel az iPadOS alapértelmezés szerint Asztali mód
 3. Korábbi iOS verzióknál érintse meg a Megosztás gombot (a felfelé mutató nyíllal rendelkező négyzet alakú ikont) a Safari alkalmazás képernyőjének alján. Keresse meg a Share Sheet második sorát, görgessen jobbról balra, amíg meg nem jelenik aAsztali webhely kéréseikont, és koppintson rá.
 4. Menj images.google.com a mobil böngészőben.
 5. Érintse meg a kamera ikonra a Google keresőmezőben.
 6. Koppintson a Töltsön fel egy képet.
 7. Válassza a lehetőséget Válassz fájlt.
 8. IOS-eszközén kiválaszthat egy fájlt a Photo Library-ből vagy az iCloud mappába böngészve. Fotót is készíthet.

A kép importálása után a Google megmutatja, hogy megtalálta-e a fényképet máshol az interneten. Megjeleníti a vizuálisan hasonló képek listáját is.

Egyéb webalapú megoldások

Talán egy mobil webböngészővel szeretne fordított képet keresni, de nem szeretné használni a Google Képeket. Ebben az esetben két mobilbarát webalapú szolgáltatás tűnik ki: a TinEye és a Yandex.

A TinEye segítségével feltölthet vagy megadhat egy kép URL-jét. Innentől kezdve a szolgálat megpróbálja egyeztetni. Miután elkészült, a keresési eredményeket a Legjobb egyezés, Legváltoztatottabb, Legnagyobb képek, Legújabb és Legrégebbi kategóriákba rendezheti. Az eredményeket domain szerint is szűrheti.

Ha más módszerrel nem találja a képegyezést, érdemes lehet időt szánnia a webhely kipróbálására. A Yandex orosz alapú szolgáltatás, amelyet érdemes végső megoldásként használni.

Alkalmazáson keresztül

Ha egy alkalmazást szeretne fordított kereséshez használni, akkor megismertetjük Önt. Itt van négy alkalmazás, amelyek segítenek többet megtudni egy képről.

Fordított

Ez a képkereső alkalmazás a Google motorjával használja a munkát. Ha inkább másik böngészőt szeretne használni, akkor egyszeri alkalmazáson belüli vásárlással külön fizethet. Ezután a Google, a Bing és a Yandex választható.

A Reversee sokkal több, mint egy képkereső alkalmazás. Olyan értékes szerkesztőeszközöket is tartalmaz, mint például a képek világosítása, kivágása és átméretezése menet közben.

Ha nem szeretné átugrani a fenti lépéseket a Google Képek mobil webböngészőn keresztüli használatához, akkor talán a Reversee a legjobb alternatíva. A Reversee alkalmazást letöltheti az App Store-ból.

CamFind

A CamFind-et elsősorban nem a macskahalászat feltárására tervezték. Ehelyett egy vásárlási felfedező eszköz. Az alkalmazás használatához kattints egy fotóra az alkalmazásban. Innen az alkalmazás egyezteti a képet az interneten elérhető képekkel, és azonosítja az objektumot.

Például láthat valakinek a házában egy lámpát, amelyet meg szeretne vásárolni. Készítsen róla egy fényképet, és a CamFind megpróbálja megtalálni az elemet online.

Mivel képet importálhat iOS-eszközének kameratekercséből is, ez azt a megfelelő szerepet tölti be, hogy segíti az emberek online képeinek egyeztetését. Bár megint nem ez az elsődleges cél.

A CamFind ingyenesen letölthető az App Store-ból, és érdemes megnézni.

Igazság

Ez egy freemium alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy képeket válasszon a Camera Roll, a Photo Library és a Dropbox közül, és megnézze, hogy egyeznek-e az internetes képekkel. A Veracity alkalmazás nem a legvékonyabb az App Store-ban (egy frissítés jó lenne), de egyesek imádják, ezért írtuk ide.

Google Lens

Nem sokkal ezelőtt a Google Lens csak a Google Pixel okostelefonjainak kínálatában volt elérhető. Ez már nem így van. Az Apple iPhone és iPad felhasználók használhatják az eszközt a Google alkalmazásban, amely elérhető az App Store-ban. További információért olvassa el a Google Lens Hogyan kell című cikkünket.

Nem számít az ok, a fordított képkereső eszközök nagyszerű forrást jelentenek az interneten. Ha van olyan képe, amelyről többet szeretne megtudni, forduljon ezekhez az eszközökhöz a munka elvégzéséhez. Ha az egyik eszköz nem fed fel semmit, próbáljon ki egyet és így tovább.

Mit fedezett fel a fordított képkereső eszközök használatával? Tudassa velünk alább.

Legutóbbi hozzászólások