A Mac-del már nem kompatibilis alkalmazások eltávolítása

Amikor frissítette Mac számítógépét macOS Catalina verzióra, észrevehette, hogy egyes alkalmazásai nem működnek. Sajnos a „nem a Mac-re optimalizált” csoportba tartozhatnak.

Ha találkozott ezzel a problémával, valószínűleg eltávolította az alkalmazást, igaz? De valamilyen oknál fogva továbbra is zaklat egy értesítés, amikor elindítja a Mac-et, hogy az alkalmazás már nem kompatibilis. Tehát, ha törölte, miért kapja még mindig ezt az üzenetet? A válasz olyan egyszerű lehet, mint az elhúzódó fájlok.

Megmutatjuk, hogyan győződjön meg arról, hogy az összes kompatibilis alkalmazással kapcsolatos fájl eltávolításra került, és hogy megtudhatja, vannak-e olyan alkalmazások, amelyek fennállnak annak veszélyében, hogy már nem kompatibilisek a Mac számítógépével.

Összefüggő:

 • Miért ellenőrzi a macOS Catalina az alkalmazásokat, mielőtt megnyithatom őket?
 • Töltsön le inkompatibilis alkalmazásokat egy régebbi iPhone-ra, iPad-re vagy iPod touch-ra
 • Az alkalmazások kezelése Mac rendszeren
 • Tiltsa le a jelszó kérését, amikor ingyenes alkalmazásokat tölt le a macOS Catalina alkalmazásra
 • A MacOS Catalina telepítésének tisztítása (indítható USB nélkül)

Miért nem kompatibilisek egyes alkalmazások?

Amikor az Apple kiadta a macOS Mojave programot, kijelentették, hogy ez lesz a macOS utolsó verziója, amely támogatja a 32 bites alkalmazásokat. És ha az alkalmazás nem kínál 64 bites verziót, akkor valószínűleg nincs szerencséje, ha Mac-jén szeretné.

Az Apple átállása a 64 bites technológiára most befejeződött. A macOS Catalina programtól kezdve a 32 bites alkalmazások már nem kompatibilisek a macOS-szal. Ha 32 bites alkalmazással rendelkezik, kérje az alkalmazás fejlesztőjétől a 64 bites verziót.

A Mac-alkalmazások eltávolítása

Amikor olyan alkalmazást tölt le a Mac számítógépére, amelyet már nem szeretne, akkor pár módja van annak eltávolítására.

 • Nyissa meg a Alkalmazások mappába, és húzza az alkalmazást a Szemét.
 • Nyisd ki Indítóállás, válassza ki és tartsa lenyomva az alkalmazást, majd kattintson a gombra x.

De van még egy darab, amit hiányolhat. Néhány alkalmazáshoz tartozik egy Uninstaller. Tehát ahhoz, hogy megszabaduljon tőle és a benne lévő fájloktól, a fejlesztő által biztosított eszközt kell használnia.

App Uninstaller

Alkalmazásfájlok keresése

Az alkalmazások maguk mögött hagyhatnak olyan fájlokat, amelyekre az alkalmazás használatához szükség volt. És ez könnyen megtörténhet, ha eltávolít egy alkalmazást az alkalmazás Uninstaller eszközének használata nélkül (ha van ilyen). Így megtudhatja, hogy a fájlok továbbra is megmaradnak-e.

Nyissa meg a könyvtárat

Ellenőrizheti és eltávolíthatja ezeket az elhúzódó fájlokat a könyvtárában.

 1. Ha a Finder nyitva van, kattintson a gombra Megy >Könyvtár vagy a menüsorból Megy >Lépjen a Mappa elemre és írja be: ~ / Library.
 2. Nyissa meg a Alkalmazások támogatása.
Alkalmazástámogatási mappa Mac-en
 1. Böngésszen vagy keressen az eltávolított alkalmazással kapcsolatos elemeket, és helyezze át őket a Szemét.
 2. Ürítse ki Szemét és indítsa újra a Mac-et.

Az adott nem támogatott alkalmazás értesítései nem jelennek meg.

Más inkompatibilis alkalmazások keresése

Ha ezt be akarja szúrni a rügyekbe, és megszabadul a többi, már nem támogatott alkalmazástól, könnyedén megkeresheti azokat a Finderben vagy a Rendszerjelentésben, majd eltávolíthatja őket.

32 bites alkalmazások keresése a Finder segítségével

 1. Nyissa meg a Findert, és használja a billentyűparancsot Parancs + F a speciális keresési opciókhoz.
 2. Mellett Keresés, válassza ki Ez a Mac.
 3. Az első keresési feltétel legördülő mezőben válassza a lehetőséget Egyéb.
 4. Amikor az attribútum ablak megnyílik, jelölje be a jelölőnégyzetet Futtatható architektúrák és kattintson rendben.
 5. A következő legördülő mezőben válassza a lehetőséget Is.
 6. A szövegmezőbe írja be: i386. (Az i386 32 bites verzióra utal)

Ezen a ponton látnia kell egy sor eredményt ezekről a 32 bites elemekről a Mac számítógépén. De az biztos, hogy megadhat egy másik kritériumot.

 1. Kattints a Plusz jel jobbra egy másik kritérium szakasz hozzáadásához.
 2. Szed Futtatható architektúrák ismét, de a következő legördülő listában Nem ezúttal.
 3. A szövegmezőbe írja be: x86,64.

A keresési eredmények megerősítik azokat az alkalmazásokat, amelyek a 32 bites verziókban vannak.

Keresési kritériumok a Finderben

32 bites alkalmazások megkeresése a rendszerjelentéssel

A 32 bites alkalmazásokat a Mac rendszerjelentésében is ellenőrizheti.

 1. Kattints a Apple ikonra a menüsorból, és válasszon Erről a Mac-ről.
 2. Üsd a Rendszerjelentés.
 3. Amikor a jelentés megnyílik, menjen le ide: Szoftver balra, és kattintson a gombra Alkalmazások.
 4. Előfordulhat, hogy egy oszlop jelenik meg a jobb oldali címkével 64 bites (Intel) egy pillanat alatt megmutatja, hogy az alkalmazás 64 bites-e egy egyszerűvel Igen vagy Nem.
 5. Ha a rendszerjelentésben nincs ez az oszlop, akkor is megtekintheti ezeket az információkat, ha kiválaszt egy elemet a listában, és megnézi annak részleteit. Bár nem ideális, de mégis lehetőség.
Rendszerjelentés Mac-en

Egyéb eszközök

Ha inkább valaki más szeretné elvégezni az inkompatibilis alkalmazások megtalálását a Mac számítógépén, íme néhány eszköz, amelyet megnézhet.

 • Go64: Ez az alkalmazás megvizsgálja a lemezt 32 bites alkalmazások után, és segít megtalálni a frissítési információkat.
 • 32-bitCheck: Ez az alkalmazás 32 bites alkalmazásokat, kódcsomagokat és parancseszközöket keres.
 • RoaringApps: Ez a webhely lehetővé teszi bizonyos alkalmazások kompatibilitásának ellenőrzését, és felajánlja a 32 bites alkalmazások listáját, amelyeket ellenőrizhet.

Még nem frissített macOS Catalina-ra?

Lehet, hogy még nem frissített macOS Catalina verzióra, és felkészülés céljából megnézi ezt a cikket. Vagy talán ismer valakit, aki kétségbeesik a frissítéssel kapcsolatban a 32 bites vagy a 64 bites alkalmazások miatt. Ha igen, íme néhány további információ a témáról.

Amikor úgy dönt, hogy frissíti Mac-jét, a telepítő értesítést küld azokról az alkalmazásokról, amelyek működéséhez frissítésre van szükség a Catalina telepítésének befejezése után. Megjelenik egy lehetőség Folytatni vagy Megszünteti az akkori frissítés.

A telepítéskor nem kompatibilis alkalmazások - az Apple jóvoltából

Nincs több inkompatibilis alkalmazás

Remélhetőleg ezek a lépések segítenek azonosítani és megszabadítani a Mac-et olyan alkalmazásoktól, amelyek már nem kompatibilisek. És továbblépve a letöltött alkalmazások működésének legjobb módja az, ha közvetlenül a Mac App Store-ból szerzi be őket.

Ha mégis úgy dönt, hogy egy alkalmazást megkap egy harmadik fél webhelyéről, végezzen egy kis kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem csak biztonságos a letöltés, de kompatibilis lesz a Mac-szel.

Más problémákba ütközött a MacOS Catalina verzióra való frissítés óta? Ha igen, az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk, hogy milyen problémái voltak, és képes volt-e megoldani őket.

Legutóbbi hozzászólások