Az Apple hogyan nem tudja kitalálni az értesítéseket?

Az értesítések az egyik, ha nem a legfontosabb funkció az iPhone-on. Ez egy fő portál, amelyből megtudhatja, mikor kell valamit tennie. Képzeljen el egy iPhone-t értesítések nélkül. Ez lényegesen kevésbé hasznos. Az Apple Watch, az Apple legújabb terméke, elengedhetetlen az értesítések ötletére építve. Szóval, hogy nem tudja az Apple kitalálni?

Annak ellenére, hogy az iOS 10 jó lépésnek tűnt, az Apple jelentős visszalépést tett az iOS 11 új Értesítési Központjával. Az értesítések áttekintése az eddigieknél lényegesen tovább tart. Ma megvizsgáljuk az iOS értesítéseinek történetét, és azt, hogy az Apple hogyan fejlődhet.

Az iOS 5 előtti verzió

Amikor az iPhone eredetileg elindult, az alkalmazások nem voltak részei az élménynek, így az értesítések nem tűntek prioritásnak. Ahogy telt az idő, és az alkalmazások előtérbe kerültek, az értesítések fontossá váltak, és az iOS 4 körül valóban nehézkessé váltak a dolgok.

Ugyanis az iOS 5 előtt minden értesítés riasztás lenne. Ezek az elemek felbukkannak a képernyőn, és megszakítják mindazt, amit csináltál, amíg nem választasz egy műveletet. Olyan rossz volt, hogy a rossz értesítések jelentették a Jailbreaking adaptációjának fő mozgatórugóját.

Az Apple rájött, hogy nem működik, és úgy döntött, hogy komolyan kezeli az iOS 5-öt.

iOS 5

Az iOS 5 három fontos változást vezetett be az értesítésekben, amelyek ma is megmaradnak.

Az első az értesítési átfedések voltak. Ezek már nem szakították meg a munkafolyamatot, és megjelennek, mielőtt lassan eltűnnek.

A második a zárolási képernyő értesítési területe volt, amely lehetővé tette a riasztások megtekintését és gyors beírását.

A harmadik pedig az Értesítési Központ volt, az összes múltbeli és jelenlegi értesítés központi helyszíne.

Ezek a változások ma is alapvetőek abban, ahogy az iOS ma kezeli az értesítéseket.

iOS 8

Az iOS 8 egy nagyon fontos változást adott hozzá az értesítések iOS rendszeren történő működéséhez: az a lehetőség, hogy kölcsönhatásba léphessen velük anélkül, hogy elhagyná az alkalmazást. Az iOS 8-tól kezdődően, amikor megérkezett egy értesítés, lecsúszhat, hogy egyenesen a buborékból válaszoljon. Jó kezdet az értesítések jobb elkészítésében, de ezen kívül semmi sem történt.

iOS 10

Az iOS 10 tovább épült az iOS 5 és 8 változtatásain. Először egy teljesen új Értesítési Központot vezettek be. Másodszor, minden értesítés mélyen interaktív volt a 3D Touch funkcióval. Amikor üzenetet kapott, nem csak egy legördülő listát kapott, hanem a teljes üzenetablakot. És ez az üzenetküldésen kívüli értesítéseknél is bevált. Könnyedén válaszolhat például a naptári meghívókra, sőt az olyan alkalmazások is, mint az ESPN, videót jeleníthetnének meg értesítésben.

Frissítés: iOS 11 Beta 4

Az eredeti íráskor az iOS 11 Notifications félelmetes volt. Itt hagyjuk az eredeti bejegyzést, hogy ötletet kapjon, de most sokkal jobb a helyzet.

A kezdőknek az értesítések ismét egy görgethető időrendet jelentenek, és nincs szükség külön lépésre. Visszatért az a képesség, hogy végigsöpörjen rajtuk a cselekvésekért.

Ezenkívül egy új kezelőfelülettel visszatért az értesítésekre való kattintás lehetősége.

iOS 11

Az iOS 11 nagy előrelépés. Most sokkal nehezebb interakcióba lépni az értesítésekkel. Ha megérint egy értesítést a lezárási képernyőn, úgy tűnik, hogy ez nem viszi el az alkalmazásba. Ehelyett ragaszkodik ahhoz, hogy vagy 3D-s érintse meg, vagy kinyitja a telefon zárolását.

A legnagyobb probléma mégis az új Értesítési Központ. Amikor lefelé csúsztat az iOS tetejéről, most valami olyasmit fogad, amely megegyezik a zárolási képernyőjével. Ezután a korábbi értesítések megtekintéséhez újra be kell csúsztatnia, ezúttal felfelé. Ez haszontalan és idegesítő változásnak tűnik. Az egyetlen elméletem az, hogy az iPhone 8 hangszórója és kamerái az óra eltávolítását eredményezik az állapotsorból, és így könnyen megmutathatja az időt.

Ez a változás szinte felhasználó-ellenséges, és jelentősen rontja a munkafolyamatot

Mi lehetne jobb

Először az Apple-nek vissza kell térnie a régi Értesítési Központhoz. Rendben volt és minden bizonnyal jobb, mint amire készülünk. Másodszor, az Apple bevezethet mélyebb és hatékonyabb értesítési eszközöket, például az értesítések típusainak mélyebb kiválasztását az alkalmazásokból, maguknak a riasztásoknak a testreszabhatóságát, sőt, akár az egyes értesítések haptikus szintjeinek megváltoztatásának lehetőségét is.

Az iOS 11-ben az értesítéseken kívüli előrehaladás összességében jó, és megdöbbenne, ha ezek a változtatások az iOS 12-re, vagy akár az őszi hivatalos kiadásra kerülnének.

Legutóbbi hozzászólások