Hol van a Zaj alkalmazás? Tippek az Apple Watch és az iPhone készülékekhez

Az Apple Watch mindig is olyan termék volt, amely vigyáz a felhasználó egészségére. A közelgő watchOS 6 frissítésben pedig az Apple Watch gondoskodik a hallás egészségéről is. Még a WWDC ’19 -en az Apple bejelentette új, egészségre összpontosító watchOS platformot Noise néven. Mint sejteni lehet, a funkció célja, hogy megvédje a fülét a veszélyes zajszinttől. Így érheti el a Zaj alkalmazás funkcióit.

Mi az a Zaj alkalmazás?

Az új Zaj alkalmazás lényegében egy olyan alkalmazás, amely érzékeli a környezetében lévő hangos zajokat - és értesítést küld, figyelmeztetve, hogy halláskárosodást okozhatnak.

A zaj a beépített mikrofont úgy állítja be, hogy mérje a környezet decibelszintjét és a benne lévő zajokat. Amikor elér egy bizonyos küszöböt, automatikusan értesítést küld Önnek.

Megnyithatja a Noise alkalmazást is, ha úgy gondolja, hogy hangos környezetben van, hogy lássa a környezeti decibel szintjét.

Miért van szükségem egy decibelmérő alkalmazásra?

Egy bizonyos decibelszint feletti ismételt expozíció negatívan befolyásolhatja hallását. Más szavakkal, halláskárosodáshoz vezethet - még akkor is, ha nem veszi észre.

Eddig talán nem is gondolt sokat a halláskárosodáshoz hozzájáruló hangos zajokra. És a halláskárosodás nagy problémája, hogy általában fokozatosan történik. Más szavakkal, lehet, hogy nem veszi észre, hogy elveszíti hallását, amíg nem késő bármit is tenni ez ellen.

A Zaj alkalmazásnak köszönhetően azonban megelőző intézkedéseket tehet a hallás hosszú távú megmentése érdekében.

Még ha nem is zavarja a hangos zaj, a hangos környezetnek való kitettség súlyosbíthatja a halláskárosodást. Amikor a zaj túl hangos helyzetre figyelmeztet, lépéseket tehet a saját eltávolítására, a füldugók bedugására vagy más módon a fülének való kikapcsolódásra.

Mi az elfogadható zajszint?

Alapértelmezés szerint a Zaj alkalmazás figyelmeztető értesítést küld, ha a környezetében az átlagos zajszint három perc alatt eléri vagy meghaladja a 90 decibelt. Ez a motorkerékpár vagy a fűnyíró vezetésének hangjáról szól.

Finoman megérinti a csuklóját, és figyelmeztetés jelenik meg az Apple Watch-on. Csak érintse meg a környezeti decibelszint és a halláskárosodásról szóló további információk megtekintéséhez.

A tartalom szempontjából egy halk suttogás a 40 decibel tartomány körül mozog, míg a felszálló sugár körülbelül 120 decibel. A decibellel és a halláskárosodással kapcsolatban további információkat talál erről az OSHA weboldalról.

Hol található a Noise alkalmazás az Apple Watch-on?

Ha iOS 13 és watchOS 6 rendszert futtat, és hiába keresi a Noise alkalmazást, akkor néhány dolgot érdemes szem előtt tartania.

Egyrészt a A zaj alkalmazás csak az Apple Watch Series 4-en érhető el. A régebbi Apple Watch modellek nem fogják tudni közvetlenül az Apple Watch alkalmazásként használni.

Vegye figyelembe azt is, hogy az Apple Watch-ra nincs telepítve tényleges Zaj alkalmazás a régebbi Apple Watch egységekre. Felfedezhet más alkalmazásokat is hasonló funkcióval, ha régebbi Apple Watch-ja van. Az egyik ilyen alkalmazás a DecibelX.

Régebbi Watch egységen azonban megteheti engedélyezze a fejhallgató hangszintjének megfigyelését az alábbiak szerint.

Használja a Watch alkalmazást az iPhone készüléken a zajfigyelés beállításához.
 • Nyissa meg a Watch alkalmazást iPhone-ján
 • Érintse meg az Adatvédelem elemet
 • Érintse meg a Fejhallgató hangmérés elemet
 • Itt engedélyezheti a Szintmérés lehetőséget a képernyőn
 • Engedélyezze az Egyéb eszközök szerepeltetése lehetőséget

Ez a funkció az AirPod-okkal és más MFi tanúsítvánnyal rendelkező fejhallgatókkal működik.

Hogyan védi a zaj a magánéletemet?

Ha magánéleti tudatosságú fogyasztó vagy, az a gondolat, hogy egy alkalmazás hallgatja a mindennapi tevékenységeidet, valószínűleg azonnal elindít néhány piros zászlót.

Ne aggódjon, az Apple ezt már megfontolta. A Noise alkalmazás csak a mikrofont használja a környezet decibelszintjének elemzésére.

Nem rögzít és nem ment semmilyen hangot. Emiatt nem kell attól tartania, hogy a hang valaha elhagyja az eszközét, vagy valahol egy szerverre kerül.

A Zaj alkalmazás használata

Most, hogy tudja, miért vette be az Apple a NoOS-t a watchOS-ba, és miért érdemes használni, íme, hogyan kell ezt ténylegesen megtenni az Apple Watch-on.

Valós időben ellenőrizze a zajszintet

Míg a Zaj alkalmazás automatikusan figyelmeztet, a Zaj alkalmazással ellenőrizheti az aktuális zajszintet is, ha rendelkezik Apple Watch Series 4 vagy újabb verzióval.

 • Nyomja meg a Digital Crown gombot, és lépjen a kezdőképernyőre.
 • Keresse meg és koppintson a Zaj alkalmazásra.
 • Innen látni fogja, hogy a körülötted lévő zajszint valós időben változik-e. A zajszintet OK vagy Hangosnak minősíti - és további információkért érintse meg a További információk elemet.

  Figyelje valós időben a zajszintet.

Megnyithatja a Noise alkalmazást a Siri segítségével, vagy hozzáadhatja az Apple Watch dokkolójához, vagy használhatja az új watchOS 6 Infograph moduláris modult, és hozzáadhatja azt.

Konfigurálja a zajértesítéseket az Apple Watch Series 4 és újabb rendszereken

Mint említettük, a Noise alkalmazás alapértelmezés szerint értesítéseket küld Önnek a watchOS 6 telepítése után. De konfigurálhatja ezeket az értesítéseket.

 • Nyissa meg a Watch alkalmazást iPhone-ján.
 • A Saját nézés lapon keresse meg a Zaj nevű alkalmazást.
 • Érintse meg a Zaj elemet.
 • Innen látnia kell egy lehetőséget a környezeti hangmérések engedélyezéséhez vagy letiltásához.

Érdemes megjegyezni, hogy letilthatja a Környezetvédelmi hangméréseket és beállíthatja a kézi küszöböt is.

Csak érintse meg a Zaj értesítések alatti Zajküszöb mezőt. Lesz egy választási lista, Off-tól 100 decibelig.

Kép forrása: OSHA

Természetesen javasoljuk, hogy tartsa be az Apple által ajánlott 80 decibeles zajértesítési szintet. Az OSHA a megfelelő decibelszint körüli ajánlásokat nyújt.

Az adatok elemzésének ellenőrzése az Egészségügyben

Ha valós időben kíváncsi a zajszintre, íme egy új Zaj szakasz az iOS Health alkalmazásban.

Ez a szakasz az összes rögzített decibelszintet felsorolja. Ez lehetővé teheti, hogy jobban megértse, mikor és hol van kitéve a veszélyes zajszintnek.

 • Nyissa meg az Health alkalmazást az iPhone készülékén
 • Érintse meg a Tallózás> Hallás elemet
 • Ellenőrizheti a fejhallgató és a környezeti zajszinteket

Láthat néhány további információt, amely jelenleg nem érhető el a Zaj alkalmazásban. Ez magában foglalja, amikor a zaj értesítéseket küldött Önnek, és a zajszint előzményei.

A halláskárosodás elleni védelem egyéb módjai

Halláskárosodás nem csak zajos környezet miatt következhet be. Néha kárt okozhat magában, ha túl hangosan hallgat zenét a fejhallgatóban.

Szerencsére az Apple-nek van pár megoldása.

Még akkor is, ha nem ismeri a zenei „hangosságháborúkat”, valószínűleg észrevette, hogy a dalok hangosan ingadozhatnak.

Az iOS-en az Apple Music alkalmazásban hallgatott összes zene hangerejének kiegyenlítése érdekében az Apple beépítette a Hangellenőrzés funkciót. A Beállítások -> Zene -> Lejátszás és hangellenőrzés menüpontban engedélyezheti.

Reméljük, hogy hasznosnak találta a cikket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

Legutóbbi hozzászólások