Az iCloud Storage árai, tervei és opciói

Az iCloud Drive az Apple válasza az összes jelentős felhőtárolási szolgáltatásra, beleértve olyan versenytársakét is, mint a Google és a Microsoft, valamint a Dropbox. Az összes tárolási szolgáltatáshoz hasonlóan az iCloud-tárhely is egyszerű módot kínál az összes típusú fájl biztonsági másolatának elkészítésére és bárhonnan való elérésére, amennyiben internetkapcsolata van.

Engedélyezve van a Mac OS X El Capitan és az iOS 9 rendszert futtató új eszközökön, de az iCloud szolgáltatás kompatibilis legalább a Mac OS X Yosemite és az iOS 8 eszközökkel is. Windows 7 vagy újabb rendszert futtató PC-felhasználók számára is elérhető. Minden fájl szinkronizálódik az eszközein; az egyik változás itt pontosan ugyanazt a változást váltja ki.

Itt található egy kompatibilitási táblázat, amely összehasonlítja az Apple iCloud tárhelyét két fő versenytársával, a Dropbox-szal és a Google Drive-mal.

Cloud Storage szolgáltatásablakok Mac iOS Android Windows Phone
Apple iCloud Drive xx
Dropboxx
Google Drive x

Az Apple nemrég megváltoztatta árait egy megfizethetőbb iCloud-tárhelyre vonatkozóan. Az ingyenes szint 5 GB-nál marad, ami jobb, mint a Dropbox 2 GB-os, de még mindig alacsonyabb, mint a Google 15 GB-os kínálata. A korábban 9,99 dollárba került 500 GB-os terv már nem áll rendelkezésre, így az opciót fizető ügyfelek automatikusan a magasabb, mégis méltányos árú 1 TB-os csomagra kerülnek. Az árképzési terv tekintetében az Apple iCloud-tárhelye, a Google Drive és a Dropbox közötti különbségeket a következőképpen soroljuk fel

Az Apple iCloud Drive-ja: elérhető Mac OS X Yosemite vagy újabb, iOS 8 vagy újabb és Windows 7 vagy újabb verziókhoz.

 • Ingyenes tárhely: 5 GB
 • 50 GB: havonta 0,99 USD (79 GBP vagy 1,49 USD)
 • 200 GB: havonta 3,99 USD (49 GBP vagy 4,49 USD)
 • 1 TB: 9,99 USD (99 GBP vagy 14,99 USD) havonta

Google Drive: a rendelkezésre álló helyet meg kell osztani a Drive, a Gmail és a Google+ Fotók fiókok között.

 • Ingyenes tárhely: 15 GB
 • 100 GB: havonta 1,99 USD (20 GBP vagy 2,15 USD)
 • 1 TB: havonta 9,99 USD (6 font vagy 10 USD)
 • 10 TB: 99,99 dollár (kb. 66 font vagy 108 dollár) havonta
 • Az üzleti szint korlátlan tárhelyet kínál a fájlok és a biztonsági másolatok számára, havonta, felhasználónként 10 dollárért (6 font vagy 2,15 dollár). Ha vállalkozásának kevesebb, mint öt felhasználója van, minden felhasználó csak 1 TB tárhelyet kap.

Dropbox: kedvezmény akkor érhető el, ha évente fizet, és a szolgáltatás promóciókat is kínál a cégtől és az ajánlási programtól, amelyekből extra tárhelyet kereshet.

 • Ingyenes tárhely: 2 GB
 • 1 TB: havonta 9,99 USD (6 GBP vagy 10 USD) havonta, vagy 99 USD (60 GBP vagy 108 USD), ha évente fizet.
 • Korlátlan: havonta 15 dollár (kb. 9 font vagy 16 dollár), minimum 5 felhasználóval.

 

A versenyek

 

A Dropbox mindig is a kedvenc volt, főleg megbízhatósága és felhasználóbarát felülete miatt. Az összes fájl a felhőben van tárolva, és hozzáférhet hozzájuk a Dropbox webhelyéről, az okostelefonos alkalmazásokból (iOS, Android, BlackBerry és Kindle Fire esetén), valamint asztali alkalmazásokból (Mac, Windows, Linux) is. A Dropbox minden fájlt elfogad, bármilyen típusú fájlt, akár hozzáadva őket asztali alkalmazásokhoz, akár közvetlenül a webhelyére. Az alkalmazások a rendszeredben élnek, lehetővé téve a fájlok könnyű áthelyezését a számítógépről a felhőbe és fordítva, egyszerűen húzva a Dropbox mappába. A szinkronizálás azonnal megtörténik, így bárhonnan bármilyen eszközről elérheti az új és a régi fájlokat. A feltöltésnek nincs méretkorlátja, de nagy fájl feltöltése eltarthat egy ideig, attól függően, hogy milyen gyors a kapcsolata.

Egy irodai eszközkészlet felvétele a Google Drive egyik legkelendőbb pontja. Kevés minden áll rendelkezésére, beleértve a szövegszerkesztő eszközt, a táblázatkezelő alkalmazást és a prezentáció készítőt. A 15 GB szabad hely sokkal bőkezűbb, mint a versenytársaké. A közelmúltban a Google bemutatta a Google Fotókat, hogy segítsen a fotók külön albumokba rendezésében. A Google Drive mindenki számára elérhető, aki rendelkezik Google-fiókkal. Ennek a felhőszolgáltatásnak külön weboldala van a fájlok rendezéséhez és mentéséhez, de asztali alkalmazásokat is letölthet PC-re és Mac-re. Az okostelefonos alkalmazások Android és iOS eszközökhöz érhetők el.

Mikor melyiket kell használni

Az Apple iCloud tárhelye csak a Mac OS X Yosemite vagy újabb verzióira, valamint az iOS 8 vagy újabb rendszert futtató iOS eszközökre optimalizált. Ha az Apple készülékei nem felelnek meg a követelményeknek, akkor nem fogja teljes mértékben kihasználni a szolgáltatás előnyeit. Ne felejtsük el, hogy az iCloud-tárhelynek nincs üzleti terve, és az Android-felhasználók nem csatlakoznak a szolgáltatáshoz. A legjobb, ha a vállalat legújabb eszközeit használja; nem kell beállítania semmit, ha engedélyezve van az új eszközön, és minden bizonnyal rendelkezik ismerős felhasználói felülettel. Ez különösen fontos szempont, ha kisvállalkozás vagy, és értékeli a felhőalapú tárolást a műveleteihez.

Másrészt a Dropbox ugyanolyan jól működik minden nagyobb platformon, beleértve a Mac-eket, PC-ket, az iOS-t és az Android-ot. Bár a weboldalnak nincs lehetősége a fájlok megjelenítésének ellenőrzésére, a mobil és asztali alkalmazások jól megtervezettek és könnyen kezelhetők. Ha sok különböző eszközt használ különböző operációs rendszerekkel, akkor a Dropbox a legjobb megoldás. Lehetővé teszi a fájlok megosztását számítógépein vagy okostelefonjain, és az asztali alkalmazások zökkenőmentesen keverednek a számítógép fájlrendszerével.

A Google Drive szintén nagyon kevés műveletet igényel az Ön részéről, ha már rendelkezik Google-fiókkal. A felhőtárolási szolgáltatás jól működik a Gmail-mellékletek mentésében, és az alkalmazás automatikusan készít biztonsági másolatot az összes fotóról. Meg kell osztania a tárhelyet más funkciókkal, beleértve a Gmailt is, így ha elárasztja a postaládája, akkor elég gyorsan elfogyhat a hely. A Google meghajtó a legjobb annak, akinek egyszerű irodai eszközökre van szüksége a felhőben, és azoknak, akik most vásároltak új Chromebookot, mert a Google több tárhelyet biztosít nekik.

Összefoglalva: a Cloud Storage ma sok lehetőséget kínál. Nem kell egyiket vagy másikat használni. Általában ezen elérhető ajánlatok kombinációját alkalmazzuk az alkalmazáshasználat alapján. Az iCloud előnye, hogy minden új iOS-kiadással egyre jobb. Egyre több integrációs funkciót építenek és támogatnak az Apple-n keresztül az alkalmazások táján. Most arra is képes, hogy az iCloud Drive-ot alkalmazásként mentse közvetlenül a kezdőképernyőn, és könnyen hozzáférhessen hozzá. Ha Ön olyan felhasználó, aki kihasználja a fejlett kínálat néhány előnyét, például a folytonosságot és az átadási funkciókat, az iCloud-tárhely előnyösnek bizonyul. Ha Ön olyan felhasználó, aki szereti használni az iCloud alapvető funkcióit, például a levelek, a névjegyek szinkronizálását stb., Mindig folytathatja a használatát, és felfedezheti a Dropbox egyéb lehetőségeit, valamint a fényképek és dokumentumok tárolására szolgáló egyéb lehetőségeket.

Kérjük, észrevételein keresztül közölje velünk gondolatait. Megjegyzéseid alapján szeretnénk tájékoztatást adni a sokféle iCloud-ajánlat integrálásáról és használatáról. ha alapvető túrát szeretne végezni a különféle iCloud-funkciókkal és beállításokkal kapcsolatban, kérjük, olvassa el cikkünket:

iCloud alapvető útmutató

Legutóbbi hozzászólások