A Siri Raise to Speak használata a watchOS 5-ben

Az Apple különféle eszközein a Siri használata általában egy aprócska - csak egy gombnyomás vagy egy egyszerű kulcsmondat szükséges. Az Apple Watch felhasználói már régóta vágyakoznak a beszéd emelésére, amióta az első Apple Watch elindult a Sirivel! És most végre itt van a watchOS 5–3.

De a digitális asszisztens meghívása még könnyebbé és zökkenőmentesebbé válik. Az aktiváláshoz nem kell többé megnyomnia a Digitális Koronát vagy mondania a „Hé Siri” szót. Ehelyett a watchOS 5 új funkciójának köszönhetően csak egy egyszerű gesztust kell végrehajtania.

Ezt a funkciót Emelj beszédnek nevezzük, és nagyjából pontosan azt teszi, amit mond - felemeli a csuklóját az arca felé, hogy meghívja a Sirit.

ÖSSZEFÜGGŐ:

 • 15 hasznos Siri tipp és trükk az Apple Watchhoz
 • A Siri nem működik az Apple Watch-on, a javítás
 • watchOS 5, Így szerkesztheti a Vezérlőközpontot
 • 10 rejtett funkció a watchOS 5-ben
 • Hibák a watchOS 5 telepítésekor, itt tudod kijavítani

Innentől kezdve elmondhatja a parancsot. Ennél nem válik sokkal súrlódhatatlanabbá. Ennek ellenére néhány további dolgot tudnia kell a funkcióról.

Hogyan engedélyezhetjük a Siri Raise to Speak-t

Az Raise to Speak for Siri alapértelmezés szerint be van kapcsolva a watchOS 5-ben. De lehet, hogy véletlenül kikapcsolta, ezért érdemes még egyszer ellenőrizni a beállítást.

A Raise to Speak működik az Apple Watch Series 3 vagy újabb verzióival

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazás az Apple Watch-on.
 • Érintse meg Tábornok.
 • Görgessen lefelé, és keresse meg Siri. Érintse meg.
 • Győződjön meg arról, hogy Emelés beszélni be van kapcsolva.

Ha azt még mindig nem működik, lehet, hogy a watchOS 5 régebbi bétaverzióját futtatja (az első béták közül több nem tartalmazta ezt a funkciót). Frissítse iOS-jét a watchOS aktuálisan nyilvánosan kiadott verziójára.

Hogyan használjuk a Raise to Speak szót

Az egész Raise to Speak funkciót könnyűnek szánják, ezért nincs igazán sok magyarázat.

Az Ébredjen a Beszédhez szó szerint kétlépcsős folyamat

 • Emelje fel a csuklóját az Apple Watch segítségével.
 • Kezdje el elmondani a parancsot az Apple Watch-nak.

Ha a szolgáltatás megfelelően indult, akkor a Sirinek automatikusan hallgatnia kell a parancsot. Olyan egyszerű. Csak néhány másodpercbe telik, amíg a Siri visszatér a sportfrissítésekkel.

Nincs több „Hé Siri.” Csupán hozza az órát a szájához és kérjen információt.

További használati tippek

Természetesen van még néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartani annak biztosítása érdekében, hogy a Raise to Speak élménye a lehető legegyenletesebb legyen.

Tipp:Ha az Raise to Speak nem működik a watchOS 5 frissítése után, próbálja meg újraindítani az Apple Watch-ot. Általában újraindítás után működik.

A funkció egy kissé más mozgásra támaszkodik, mint egyszerűen felemelni az Apple Watch-ot az idő megtekintéséhez. A viselhető meg tudja különböztetni ezt a két gesztust és meghatározhatja a szándékodat, de néha egy kis kócot igényel.

Például a Raise to Speak megfelelő aktiválásához előfordulhat, hogy időnként csak kissé magasabbra és közelebb kell emelnie a csuklóját.

Szüksége lesz egy normál beszédhangerőre is, hogy a Siri megértse érdeklődését vagy kérését. A suttogott hangparancsok nem működnek a watchOS 5-től.

Tipp: Miután kérdezett valamit Siritől, leeresztheti a csuklóját. Koppintást érez, amikor a Sirinek van válasza.

A spektrum másik végén a szolgáltatás az Apple Watch közelségét használja a szándék meghatározásához. Tehát a Raise to Speak-t nem véletlenül aktiválja más emberek hangja.

Hasonlóképpen soha nem kell attól tartania, hogy véletlenül kikapcsolja az iPhone vagy a HomePod eszközt, ha az Emelkedés a beszédhez funkciót használja az Apple Watchon.

Egyéb hasznos tudnivalók

A Beállításokban van még néhány olyan lehetőség, amelyek befolyásolhatják az Nevelés Felolvasás élményét. Ezek nem elengedhetetlen tippek, de jó tudni, hogy sokat használ-e Sirit az Apple hordozható eszközén.

Először is, valóban megváltoztathatja a Siri beszédes válasz hangerejét. Ez egy hasznos funkció, így a digitális asszisztens nem reagál túl hangosan vagy csendesen a környezetének vagy a körülményeinek.

Módosítsa a Siri Válaszkötetet

 • Nyissa meg az Apple Watch Beállítások alkalmazását.
 • Érintse meg az Általános elemet
 • Görgessen lefelé, és érintse meg a Siri elemet.
 • Ismét görgessen egészen a kötetig.
 • Látnia kell a Hangerő - Hangszóró lehetőséget.
 • Koppintson és húzza a csúszkát, vagy a Digital Crown segítségével állítsa be a hangerőt tetszése szerint.

Jegyzet: Ez csak a Siri beszédhangerejét változtatja meg az Apple Watch hangszóróján keresztül, a fejhallgató hangerejét nem.

Szerkesztheti azt is, amikor a Siri ténylegesen hangosan reagál a Hangvisszajelzés beállításra. Keresse meg ugyanabban Beállítások -> Általános -> Siri menü, mint az utolsó Siri opció.

Három lehetőség van

 • Mindig be. A Siri mindig hangosan reagál a parancsokra.
 • Vezérlés néma üzemmóddal. A Siri hangosan fog válaszolni, de nem, ha a Csendes mód be van kapcsolva.
 • Csak fejhallgató. A Siri csak akkor reagál hangosan, ha AirPod-okat vagy más Bluetooth-kompatibilis fejhallgatót visel.

Emeljen beszélni, hogy nem működik az Apple Watch-on, itt van a javítás módja

Nem működik megfelelően az új Raise to Speak funkció az Apple Watch-on? Számos felhasználó jelzi, hogy találat vagy hiány, és úgy tűnik, hogy nem tudják megtudni, mi okozza a problémát.

10-ből 8-szor az, hogy hogyan helyezi el az Apple Watch-t ennek a szolgáltatásnak a használatakor, amely meghatározza, hogy a szolgáltatás működni fog-e vagy sem.

Mint korábban említettük, ehhez a funkcióhoz 3. vagy újabb sorozatú, watchOS 5 vagy újabb rendszert futtató modellekre van szükség. Úgy tűnik, hogy a funkció akkor sem működik, ha az AirPod-ok az Apple Watchhoz vannak csatlakoztatva. Húzza ki az AirPodokat, és próbálja ki.

Íme néhány irányelv, amely segíthet, ha a watchOS 5-re történő frissítés után szembesül ezzel a problémával. Próbálja ki az 1,2,3 lépéseket, és ellenőrizze. Ha ez nem működik, akkor próbálkozzon a 4–6. Lépéssel, és tesztelje minden lépés után.

 • Az Apple Watch-on érintse meg a Beállítások> Általános> Siri elemet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Raise to Speak be van kapcsolva. Ha BE van kapcsolva, kapcsolja OFF állásba, várjon néhány másodpercet, majd kapcsolja vissza ON állásba.
 • Indítsa újra az Apple Watch-ot.
 • Az óra tájolása kritikus a funkció használatakor. Az Apple óraszámának merőlegesnek kell lennie a padlóra. A csuklóját úgy kell elforgatnia, hogy az óraszám a szája felé nézzen. Közepes vagy nagy hangerőt igényel, amikor beszól az egységbe.
 • IPhone-ján lépjen a Beállítások> Siri és keresés menübe, és kapcsolja ki a „Hey Siri” kifejezés hallgatását. Ezután kapcsolja be újra.
 • IPhone-ján ellenőrizze, hogy a Siri be van-e kapcsolva. Koppintson a Beállítások> Siri és keresés elemre, majd kapcsolja be a „Hey Siri” elemet. Az iPhone X készüléken kapcsolja be a Nyomja meg az oldalsó gombot a Siriben. IPhone 8 vagy újabb rendszeren kapcsolja be a Press Home for Siri funkciót. Az Apple Watch tükrözi az iPhone készülékét, így nem kell ellenőriznie az óráját.
 • Próbálja meg eltávolítani a képernyő burkolatait vagy más védőeszközöket, és ellenőrizze, hogy ezek a tartozékok esetleg blokkolják-e a mikrofont.

Ha továbbra is problémái vannak, itt az ideje, hogy vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával és forduljon hozzájuk

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt!

Legutóbbi hozzászólások