Lassan fut a Mac? Eladási? Hogyan lehet visszaállítani a MacBook Pro alkalmazást

Tehát mikor kell alaphelyzetbe állítanunk a MacBook-ot vagy a Mac-eket? Néha a macink egyszerűen nem úgy működnek, mint régen. Talán a teljesítmény lassul. Vagy a mac egy kicsit túl gyakran összeomlik. Lehet, hogy folyamatosan hibaüzeneteket lát. Vagy a kedvenc szoftvere egyszerűen nem fog futni.

Alapvetően a Mac egyszerűen nem működik megfelelően.

Operációs rendszer SOS. Gondolj a MacBook visszaállítására

Mindezek a tünetek annyira elkeserítőek, hogy előfordulhat, hogy tiszta lapról akar indulni, és visszaállítja a mac gyári beállításait.

Szeretjük, hogy Mac-jünk általában egyszerűen használható, és ritkán tapasztalnak olyan problémákat, amelyeket a Windows-felhasználók rendszeresen jelentenek. De néha a kitörési ponton találjuk magunkat, ahol a mac OS-ek annyira el vannak ragadtatva, hogy az operációs rendszer újratelepítése vagy visszaállítása a legjobb előrelépés.

Eladásra vagy elengedésre gondol? Először állítsa vissza a MacBook-ot

Talán azon gondolkodik, hogy frissít a legújabb mac-ra, és eladja vagy eladja a régebbi modelljét. Ha igen, akkor elengedhetetlen a gyári beállítások visszaállítása, mielőtt az aktuális mac-ot új tulajdonosnak küldi. A macink átadása valakinek Bármi információnkról kizárt. Amit az új tulajdonosnak szeretnénk biztosítani, az a legközelebb a soha nem használt mac-hoz.

Tehát bármilyen okból, legyen az jelenlegi mac teljesítményének javítása vagy új tulajdonos előkészítése, a gyári beállítások visszaállítása Mac-en ajánlott. És sajnos ez nem olyan egyszerű művelet, mint mi, mac felhasználók, megszoktuk.

Ez az útmutató segít megtanulni a MacBook Pro és az összes Mac számítógép visszaállításának lépéseit, vissza a kezdeti gyári beállításokhoz.

Megjegyzés: Ez az útmutató a Mac Pro, az iMac, a MacBook, a MacBook Pro és a MacBook Air vonatkozásában vonatkozik.

Tehát minden további nélkül 9 lépés a mac gyári beállításainak visszaállításához

1- Klónozza meg a merevlemezt, mielőtt alaphelyzetbe állítja a MacBook-ot

Amikor visszaállítja a mac-ját, a merevlemezén található összes információ és adat törlődik. Tehát létre kell hoznia egy biztonsági másolatot. Ezt hívjuk a merevlemez klónozásának - teljes biztonsági másolat készítése a HD-ról és egy ideig megőrzése.

Az Apple ToolBoxnál mindig javasoljuk a 2X2 szabály betartását a biztonsági mentéshez - vagyis 2 helyi és 2 felhő biztonsági mentést kell megtartani.

Ha visszaállítja a gyári beállításokat, javasoljuk a klón. Ez a merevlemez indítható másodpéldánya - az indítási kötet teljes és azonos másolata, amelyet külső meghajtón tárolnak oly módon, hogy szükség esetén indítsa el a Mac-et.

Valódi klón létrehozásához alkalmazásra és külső merevlemezre van szükség.

Egy szó az időgépről

Ha Time Machine-t használ, akkor már van egy szép biztonsági másolata. Ez nem egy igazi klón, de minden információt, alkalmazást és egyéb adatot biztonságosan tárol a biztonsági másolataiban. Tehát, ha csak a Time Machine alkalmazást választja, akkor a következő lépések végrehajtása előtt győződjön meg róla, hogy kézzel készített biztonsági másolatot készített a Time Machine-ről.

A kézi biztonsági mentés elvégzéséhez lépjen a Rendszerbeállítások részhez. Válassza a Time Machine lehetőséget. És jelölje be az „Időgép megjelenítése a menüsorban” jelölőnégyzetet.

A kiválasztás után megjelenik egy Time Machine ikon a menüsor jobb sarkában (dátum és idő közelében.) Kattintson erre az ikonra, és válassza a Biztonsági másolat most lehetőséget. Ha kiválasztja, hogy biztosítsa, hogy a Time Machine biztonsági másolataiban minden szükséges legyen.

Hajtás klónozás versus időgép biztonsági mentés

A legnagyobb különbség a klónok és a Time Machine Backups között az, hogy a klónok azonnali helyreállítást biztosítanak. A klón használatával a meghajtó összeomlása vagy az indítási kötet súlyos problémái után azonnal munkába áll.

Egyszerűen csatolja a klónmeghajtót, indítsa újra a számítógépet, miközben lenyomva tartja az Option gombot, válassza ki a klónmeghajtót a Startup Managerben, és nyomja meg a Return gombot. És visszaáll és fut. Tehát minden munkát vagy projektet befejez, mielőtt foglalkozik a problémamegoldással. A klónmeghajtón történő futtatással megjavítja vagy kicseréli a fő indító meghajtót, ha az ütemezés lehetővé teszi.

A Time Machine segítségével a fájlok új meghajtóra vagy javított meghajtóra történő visszaállítása órákig, esetleg napokig tart. És egy teljes meghajtó helyreállítása egy felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatásból még tovább tart, és az internet sebességétől függ.

Harmadik fél meghajtó klónozó alkalmazásainak használata

Nagyon sok olyan alkalmazás létezik, amely biztonsági másolatot készít a mac-ról egy külső meghajtóra. Szemléltetés céljából a Carbon Copy Clonert mutatjuk be. Egy másik népszerű lehetőség a SuperDuper. A Carbon Copy Cloner és a SuperDuper is jó ideje létezik, így jó eredményekkel rendelkeznek. Mindkettő a klónozásra összpontosít, bemutat egy egyszerű és könnyen érthető felhasználói felületet. Mindkettő tartalmaz egyértelmű szolgáltatásokat az indítható duplikátumok létrehozásához és fenntartásához.

A SuperDuper egy alapvető ingyenes verziót és egy funkciókban gazdag fizetett verziót kínál. A Carbon Copy Cloner sajnos nem ingyenes, de 30 napos ingyenes próbaverziót kínál.

A Carbon Copy Cloner segítségével a klónozási folyamat egyszerű - forrásként az elsődleges merevlemezt, célként pedig egy külső merevlemezt választja. A kiválasztás után kattintson a „Klón” gombra.

Miután elkészült, további változtatások nélkül indítja a mac-ot a külső merevlemezről. Egyszerűen indítsa újra a rendszert, és nyomja meg az „opció” gombot. Ha a rendszer rendben elindul, akkor sikeresen klónozta és létrehozta a merevlemez klónozott biztonsági másolatát.

2-Az NVRAM visszaállítása a MacBook visszaállítása előtt

Ha problémákat tapasztal az indítólemez kiválasztásával, a képernyő felbontásával vagy a hangerővel kapcsolatban, akkor az NVRAM visszaállítása a mac-on megoldhatja a problémát. Vagy ha a Mac indításakor rövid ideig megjelenik egy kérdőjel ikon, akkor az NVRAM visszaállítása általában megoldja ezt a problémát.

Célszerű az NVRAM alaphelyzetbe állítása a Mac eladásra vagy ajándékozásra való előkészítése során is.

Szóval mi a fene az NVRAM?

A számítógép memóriájának kis része, az úgynevezett „nem felejtő véletlen hozzáférésű memória” (röviden NVRAM) bizonyos beállításokat olyan helyen tárol, ahová a Mac OS gyorsan hozzáfér. Az NVRAM-ban tárolt beállítások a használt Mac típusától és az ahhoz csatlakoztatott eszközök típusától függenek.

Az NVRAM-ban tárolt információk a következőket tartalmazzák:

 1. Hangszóró hangereje
 2. Képernyőfelbontás
 3. Indítólemez kiválasztása
 4. A legfrissebb kernelpánik információk, ha vannak ilyenek

Az NVRAM visszaállítása

 1. Állítsa le a mac-ját
 2. Keresse meg a következő billentyűket a billentyűzeten: Command (⌘), Option, P és R
 3. Kapcsolja be a mac-ját
 4. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Command-Option-P-R gombokat azonnal, miután meghallotta az indítási hangot
 5. Tartsa lenyomva ezeket a gombokat, amíg a számítógép újraindul, és másodszor hallja az indítási hangot
 6. Engedje el a kulcsokat

Az NVRAM visszaállítása után lehet, hogy újra kell konfigurálnia a hangszóró hangerejének, a képernyő felbontásának, az indítólemez kiválasztásának és az időzónára vonatkozó beállításokat.

3-Reset System Management Controller (SMC), mielőtt alaphelyzetbe állítja a MacBook-ot

A rendszerfelügyeleti vezérlő (SMC) egy chip a Mac-en, amely a gép sok fizikai részét futtatja, például LED-jelzőket, billentyűzeteket és egyéb perifériákat, hűtőventilátorokat és bekapcsológombokat. Az SMC meghatározza a merevlemez néhány viselkedését is, például azt, hogy a számítógép alvó üzemmódban hogyan viselkedik, és hogyan kezeli az áramellátást. Jelzi, hogy az SMC-t esetleg vissza kell állítani:
 • A számítógép ventilátorai nagy sebességgel működnek, bár a számítógépet nem használják túl gyakran, és megfelelően szellőztetik
 • A billentyűzet háttérvilágítása helytelenül viselkedik az ezzel a funkcióval rendelkező Mac számítógépeken
 • Az állapotjelző lámpa (SIL) helytelenül viselkedik az ilyen funkcióval rendelkező Mac számítógépeken
 • Az akkumulátor jelzőfényei, ha vannak, helytelenül viselkednek a nem cserélhető akkumulátorral rendelkező Mac notebookoknál
 • A kijelző háttérvilágítása nem reagál megfelelően a környezeti fényváltozásokra a Mac számítógépeken, amelyek rendelkeznek ezzel a funkcióval
 • A számítógép nem reagál a bekapcsológombra, ha megnyomja
 • A Mac noteszgép nem reagál megfelelően, amikor becsukja vagy kinyitja a fedelet.
 • A számítógép váratlanul alszik vagy leáll
 • Az akkumulátor nem töltődik megfelelően
 • A MagSafe hálózati adapter LED nem jelzi a helyes tevékenységet
 • A számítógép szokatlanul lassan teljesít, bár nem tapasztalja rendellenesen magas CPU-kihasználtságot
 • Az alkalmazásikonok megnyitásakor hosszabb ideig ugrálhatnak a dokkolóban
 • Előfordulhat, hogy az alkalmazások nem működnek megfelelően, vagy a nyitás után leállhatnak a válaszadással
 • Az a számítógép, amely támogatja a célmegjelenítési módot, nem kapcsol a célmegjelenítési módba, vagy várakozáson kívül, vagy váratlan időben kapcsol be vagy ki a célmegjelenítési módba
 • A Mac Pro (2013 vége) I / O portjainak megvilágítása nem kapcsol be a számítógép mozgatásakor

Állítsa vissza a MacBook SMC-jét

Először derítse ki, hogy az akkumulátor kivehető-e. A nem cserélhető akkumulátorral rendelkező MacBookok közé tartozik a MacBook Pro (2009 eleje) és későbbi verziói, a MacBook Air, MacBook (2009 vége) és MacBook (Retina, 12 hüvelykes, 2015 eleje) összes modellje.

Ha az akkumulátor nem cserélhető

 1. Állítsa le a Mac-et
 2. Csatlakoztassa a MagSafe vagy USB-C hálózati adaptert az áramforráshoz és a Mac-hez
 3. A beépített billentyűzet használatával nyomja meg a Shift-Control-Option billentyűt a billentyűzet bal oldalán, majd nyomja meg egyidejűleg a bekapcsológombot
 4. Engedje fel az összes billentyűt, majd nyomja meg újra a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához

Ha az akkumulátor kivehető

 1. Állítsa le a Mac-et
 2. Húzza ki a MagSafe hálózati adaptert a Mac-ből
 3. Vegye ki az akkumulátort
  1. Nézze meg a MacBook felhasználói kézikönyvét, ahol részletes útmutatás található a MacBook adott modelljének akkumulátorának eltávolításáról
 4. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot 5 másodpercig
 5. Csatlakoztassa újra az akkumulátort és a MagSafe hálózati adaptert
 6. Nyomja meg a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához

Az SMC alaphelyzetbe állításakor a MagSafe hálózati adapterek LED-je megváltoztathatja az állapotát vagy ideiglenesen kikapcsolhat.

Állítsa vissza a Mac Desktop SMC-t

Kövesse ezeket a lépéseket az Intel-alapú iMac, Mac mini, Mac Pro és Xserve esetén.

 1. Állítsa le a Mac-et
 2. Húzza ki a tápkábelt a Mac hálózati portjából
 3. Várjon 30 másodpercet
 4. Dugja vissza a tápkábelt
 5. Várjon 5 másodpercet, majd nyomja meg a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához

Az SMC visszaállítása segít megoldani számos olyan áram- és hardverrel kapcsolatos problémát, amelyek egyébként nem reagálnak a hibaelhárítási technikákra. Az SMC visszaállításával sok hardveres problémát meg kell oldani. Célszerű visszaállítani az SMC-t is, mielőtt eladná vagy ajándékba adna egy mac-ot. Ne feledje, hogy csak az Intel Mac-ek rendelkeznek SMC vezérlővel.

4-Engedélyezze az iTunes engedélyét

Ha eladja vagy megajándékozza a mac-ját, ez a lépés elengedhetetlen. Ha visszaállítja a mac-ot a folyamatos használatra, akkor ez a lépés továbbra is ajánlott, de kihagyhatja.

Ezután válasszuk le a számítógépet a személyes iTunes-fiókról.

Gyors tipp - Ne feledje, hogy legfeljebb 5 Mac van az iTunes-fiókjában. Tehát soha ne add oda a számládat senkinek.

Az iTunes-fiók leválasztásához kattintson az „Store” gombra az iTunes-ban, majd a „Deauthorize this computer” gombra. Itt adja meg az azonosítóját és a jelszavát. Miután megadta ezeket az információkat, a rendszer már nem kapcsolódik az iTunes-hoz.

5- FileVault

Mielőtt továbblépne, a legjobb a FileVault letiltása. Nyissa meg a „rendszerbeállításokat”, és válassza a „biztonság és adatvédelem” lehetőséget. Válassza a FileVault lehetőséget, majd kattintson a „Kikapcsolás” gombra.

6- Tiltsa le az iCloud szolgáltatást

Ez egy másik lépés, amely döntő fontosságú, ha eladja vagy megajándékozza a mac-ját. Ha továbbra is használja a mac-ot a további használatához, akkor ez a lépés ajánlott, de kihagyhatja.

Ha törlünk mindenki a merevlemezről, mindig biztonságosabb lehetőség az iCloud-fiók letiltása és törlése, mielőtt továbblépne, mivel ez általában hibákat okoz.

Az iCloud kikapcsolásához nyissa meg a „rendszerbeállításokat”, válassza az „iCloud” lehetőséget, majd válassza ki a kijelentkezést. Minden felugró ablakban győződjön meg arról, hogy a „Törlés Mac-ről” gombra kattintva eltávolítja az összes személyes adatot.

7- Indítsa újra a helyreállításban

Ez elég egyértelmű. Egyszerűen kattintson az alma ikonra a képernyő bal felső sarkában, és válassza az „Újraindítás” lehetőséget. Amint a rendszer újraindul, tartsa együtt a „Command” és az „R” billentyűt, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód ablak a képernyőn.

8. A merevlemez törlése a MacBook visszaállításához

Miután elindította a helyreállítási partíciót, válassza a „Lemez segédprogram”, majd a „Folytatás” lehetőséget. Kattintson a „Leválasztás” elemre, majd válassza a felső gombok között található „Törlés” fület. Kattintson az „erase” gombra az összes adat törléséhez.

Ne feledje, hogy erről a pontról már nincs visszatérés, mivel ezzel mindent töröl a merevlemezéről. Tehát, kérjük, győződjön meg arról, hogy rendelkezik egy teljes biztonsági másolattal és / vagy a klónjával a merevlemezről.

Ha bizonytalan - ne folytassa. Menjen fel erre a cikkre, és kövesse az 1. lépést

A törlés befejezése után válassza a „lemez segédprogram” lehetőséget, válassza ki a merevlemez meghajtót, és csatlakoztassa azt. A kilépéshez kattintson a „quit disk utility” gombra.

9. Telepítse újra a Mac OS vagy az OS X rendszert a MacBook visszaállításához

Kattintson az „Újratelepítés” gombra, és a többit könnyen követheti a képernyőn megjelenő utasítások alapján. A folyamat letölti a mac operációs rendszerének legújabb verzióját a merevlemezre, és telepíti.

Ha ezt a mac-ot eladja vagy megajándékozza, ne feledje, hogy a telepítési folyamat során ne adja meg Apple ID-jét vagy jelszavát, mivel a Mac-et vásárló vagy fogadó személynek meg kell adnia a saját Apple ID-jét és jelszavát.

Összefoglaló a MacBook visszaállításáról

Amikor a mac nagyon furcsán kezd el viselkedni olyan dolgokkal, mint a megjelenítési hibák, a fagyás vagy összeomlás hetente néhányszor, grafikus hibák, nagyon forróság vagy általában nagy késés, itt az ideje gondolkodni a visszaállításon.

Ha eladja vagy eladja a Mac számítógépét, akkor nem szeretné, ha hozzáférnének a fájljaihoz. Ezért biztonságosan törölje le Mac merevlemezét vagy szilárdtestalapú meghajtóját, és telepítse újra a Mac OS vagy az OS X rendszert. Ez azt jelenti, hogy a fájljai védettek lesznek. És a következő tulajdonosnak új Mac-je lesz!

Legutóbbi hozzászólások