iOS 12 értesítések, kényelmesebb és funkciókban gazdagabb

Az Android évek óta messze megelőzte az iOS-t az értesítési játékban. Az Android-felhasználók egy ideje élvezik az olyan funkciókat, mint a csoportosított értesítések és a prioritások meghatározása. Az értesítések kezelése fájó helyet jelentett sok iPhone és iPad felhasználó számára. Az Apple azonban végre jelentős lépéseket tesz előre, amikor az iOS 12 ősszel leesik.

A WWDC-n, az Apple éves fejlesztői konferenciáján tartott főelőadás során a vállalat sok időt töltött azzal, hogy a színpadon megtekinthesse az értesítésekhez érkező új funkciókat. Bár már régóta esedékes, az értesítések hamarosan bekövetkező változásai kellemesek lesznek.

iOS 12 csoportosított értesítések és prioritások

Az iOS-en történő értesítések talán legkellemesebb szempontja a szervezettség hiánya. Jelenleg az értesítések végtelen lista, fordított időrendi sorrendben jelenik meg. Az ugyanazon alkalmazásból érkező értesítések semmilyen módon nincsenek csoportosítva vagy rangsorolva.

Az iOS 12 rendszerben ugyanazon alkalmazás értesítései csoportosulnak. Ez a változás önmagában megváltoztatja a világot. Az Apple azonban szerencsére nem állt meg itt. Az értesítéseket a fontosság alapján prioritásként kezeljük. Például az Üzenetek alkalmazás értesítései és a közelgő naptáreseményekkel kapcsolatos értesítések a fenti értesítésekkel jelennek meg az Instagram és a Twitter részéről.

Ha kölcsönhatásba akar lépni a verem egyes értesítéseivel, csak érintse meg azt. Ez kibővíti az értesítéseket, lehetővé téve, hogy meghatározottak szerint cselekedjen.

Ezenkívül, amikor kibővíti az értesítések halmát, kap néhány lehetőséget. Van egy „X” ikon, amely lehetővé teszi a verem teljes törlését.

Van még egy „Kevesebb megjelenítése” gomb, ha még nem áll készen az értesítések osztályozására. Ez egy kicsit több irányítást biztosít anélkül, hogy egyszerre kellene törölnie az összes értesítést.

Ezekkel az értesítési kötegekkel való általános interakció egy kicsit mélyebb is. A beállítások menübe történő mély merülés helyett testreszabhatja az értesítéseket a lezárási képernyőn.

Csoportos értesítések kezelése

Ha balra csúsztat egy csoportot, három lehetőséget kap: Kezelés, Megtekintés és Összes törlése. AKezelés fül további néhány lehetőséget mutat a „Nyugodt kézbesítés”, a „Kikapcsolás…”, „Beállítások” és a Mégse opciókhoz.

Ha úgy dönt, hogy értesítéseit „csendesen” szeretné kézbesíteni, akkor az értesítések továbbra is megjelennek a zárolási képernyőn. Azonban nem kap értesítést iPhone-ján vagy az Apple Watch-on, amikor megérkeznek.

Amikor kiválasztjaKilátás a csoportból, akkor a legfelső értesítés jelenik meg. Aztán nyilván aMindent kitöröl opció csak eltávolítja az értesítések halmát.

Lock Screen Management

Az értesítésekkel kapcsolatos másik frusztráló dolog a menedzsment volt. Jelenleg, ha olyan alkalmazásról kap értesítéseket, amelyet nem szeretne, akkor ki kell kapcsolnia a Beállítások alkalmazásban. Az értesítési beállításokat közvetlenül a képernyőzárról kezelheti.

Csendes szállítás

Az értesítések másik kiváló kiegészítője a csendes kézbesítés. Kiválaszthatja, hogy egy adott alkalmazás értesítései riasztás nélkül jelenjenek meg az Értesítési központban. Ez nagyszerű azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek nem akarják, hogy zavarjanak, de mégis szeretnének látni értesítéseket időről időre.

Siri javaslatok

A Siri javaslatai lehetnek az egyik leghasznosabb új értesítési funkció. A Zárolási képernyőn a Siri proaktív módon javasolja a végrehajtandó műveleteket. A javaslatok azon alapulnak, hogy hogyan használják rendszeresen az eszközt, és hogyan működnek együtt az értesítésekkel. Például, ha elmulaszt egy hívást, és elutasítja a riasztást, a Siri azt javasolhatja, hogy a következő alkalommal tegye meg a hívást, amikor megnézi az iPhone készülékét.

Nincs idő? Nézze meg videónkat!

Csomagolás

Évek óta tartó könyörgés után az értesítések már nem okoznak fájdalmat az ősszel érkező iOS felhasználók számára. Az alábbiakban a megjegyzésekben tudassa velünk, ha az Apple értesítésekkel látta el, vagy vannak olyan funkciók, amelyekről úgy gondolja, hogy elmulasztották.

Legutóbbi hozzászólások