Az új akkumulátorhasználati jelentések olvasása az iOS 12 rendszerben

Figyelni és kezelni szeretné iPhone, iPad vagy iPod akkumulátorának élettartamát? Megpróbálja ellenőrizni iPhone vagy iPad akkumulátorának állapotjelentését, de zavart? Ha igen, akkor nem vagy egyedül! Olvasóink közül jó néhányan panaszkodnak nekünk az adatok megértésének nehézségei miatt.

Az Apple rengeteg különféle funkcióval bővíti az iOS 12 rendszert. Az Apple legújabb szoftverének egyik jelentős kiegészítése az akkumulátorok részlegének fejlesztése.

Az iOS 12 nem csak a motorháztető alatti fejlesztéseket tartalmazza az összes eszköz akkumulátorának javítása érdekében, az Apple pedig jelentősen javította az akkumulátor-használat nyomon követését.

Ahelyett, hogy alapos bontásban látná a felhasználást, az iOS 12 most néhány divatos grafikont és még sok mást is tartalmaz.

iOS 12 akkumulátorhasználati információk

  • Mielőtt belevágna a szórakozásba, be kell lépnie az Akkumulátor beállításaiba. Ehhez koppintson a ikonra Beállítások és válassza kiAkkumulátor.
  • A tetején látni fogja a váltástAlacsony fogyasztású üzemmód, együttAz akkumulátor állapota.

Alacsony fogyasztású üzemmód különféle beállításokat állít be annak biztosítása érdekében, hogy az iPhone addig működjön, amíg el nem jut a legközelebbi töltőhöz.

Az akkumulátor állapota egy új funkció, amely az iOS 11.3-ba érkezett, és megmutatja, hogy mi a „maximális kapacitás”, valamint azt, hogy az iPhone csúcsteljesítményű-e.

Időről időre előfordulhat, hogy egy újabb szakasz jelenik meg címmel Betekintés és javaslatok.Ezek a tippek ötletet adnak arról, hogy történt-e rendellenes használat, és tippeket adhat a problémák megoldására.

Az akkumulátor utolsó 24 órája vagy utolsó 10 napja

Most, hogy letudtuk az unalmas dolgokat, térjünk át a felajánlott különböző nézetekre.

Az első akkumulátor-használati táblázatot megtalálja a Az elmúlt 24 órában. Ha szélesebb képet szeretne látni az akkumulátor teljesítményéről, koppintson a ikonra Az elmúlt 10 nap.

Mindkét nézetben az a szép, hogy megérintheti a diagram egyes szakaszait, hogy további részleteket láthasson.

Ha például az „Utolsó 10 nap” elemre koppint, az egyes napok akkumulátorra vonatkozó adatainak bontását látja.

Hasonlóképpen, amikor megérint egy adott órát az Utolsó 24 óra grafikonon, alaposan megismerheti az akkumulátor használatának módját.

A teljes 24 órás vagy 10 napos visszatéréshez csak érintse meg újra a diagramot!

Zöld diagram az akkumulátor töltöttségi szintjéről

A zöld diagram megmutatja, hogyan teljesített az akkumulátor töltöttségi szintje az elmúlt 24 órában vagy az elmúlt 10 napban. És láthatja azokat az eseteket is, amikor teljesen feltölti készülékét!

Például a fenti diagramban az akkumulátor töltöttségi szintje a kiindulási pontról körülbelül 50% -ra emelkedett, majd 100% -ra töltődött fel. Miután eltávolította a töltőből, az iPhone akkumulátora ismét közel 50% -ra csökkent, mielőtt újra enyhe feltöltést kapott.

Kék diagram az akkumulátor aktivitására vonatkozóan

Az alábbi kék diagram megmutatja, mennyi ideig használta készülékét az elmúlt 24 órában vagy az elmúlt 10 napban.

A kéknek két különböző árnyalata van: a világosabb árnyalat azokra az időkre vonatkozik, amikor a képernyő ki volt kapcsolva, míg a sötétebb árnyalat azokra az időkre vonatkozik, amikor a képernyő be volt kapcsolva.

A példát nézve iPhone-m képernyője teljesen kikapcsolt körülbelül 12:00 és 6:00 óra után. Este 8 körül az iPhone képernyője többnyire 21 óráig volt.

Képernyő a Vs. Képernyő ki

Ez a statisztika zavaros!

Az utolsó 24 óra / utolsó 10 nap grafikonjai alatt megtalálja a képernyő be- és kikapcsolásának használati statisztikáit.

A képernyő be van kapcsolvaazt az időt jelenti, amikor aktívan használja az eszközt, amikor a tartalom a képernyőn játszik, és megnézheti vagy interakcióba léphet velük (például üzeneteket vagy e-maileket küldhet, videókat nézhet, játékokat játszhat stb.).

Képernyő ki azt jelenti, hogy mennyi ideig használja a készüléket, de a képernyő sötét - például zenét vagy podcastokat hallgat, és megérinti a zár gombot a képernyő elalvásához.

Az akkumulátorhasználat kb

Még tovább haladva a sorban, megoszthatja, hogy mennyi akkumulátort használt fel az egyes alkalmazások az iPhone-on.

Ez a bontás segít azonosítani, hogy milyen alkalmazások használnak nagy energiát. Például a fenti képernyőképen az akkumulátorom 34% -át az Amazon Photos App használta, míg a Mail csak 8% -ot.

Különösen nagy ebben az értékelésben az, hogy segít felismerni, hogy egy alkalmazás nem lett-e „gazember”, és szükségtelenül lemeríti-e az akkumulátort.

Tehát, ha olyan alkalmazást lát, amelynek szokatlanul magas az akkumulátor-felhasználási aránya, nézze meg alaposan az alkalmazást, és nézze meg, van-e értelme.

A fenti példát tekintve az Amazon Photos 34% -a magasnak tűnik, de figyelembe véve, hogy több mint 300 képet támogatott; van értelme.

Tevékenység megjelenítése alkalmazás szerint

A Tevékenység megjelenítése lehetőségre koppintva kiderül, hogy pontosan mennyi ideig használta az alkalmazást a képernyőn és a háttérben, ha van ilyen.

Tehát a fenti példát tekintve, az Amazon Photos 1 órán és 36 percen keresztül aktív volt a képernyőn, és csak 3 percig frissült a háttérben.

Hogyan lehet javítani az akkumulátor élettartamát

Most, hogy energiája van ezeknek az információknak, elgondolkodhat azon, hogy van néhány dolog, amellyel megpróbálhatja kijavítani az akkumulátor élettartamát.

# 1. Megszabadulni a nem kívánt alkalmazásoktól

Ha az összes alkalmazást frissítette, és még mindig véletlenszerű és indokolatlan akkumulátor lemerül, akkor előfordulhat, hogy el kell kezdenie egyesektől megszabadulni.

Ennek legjobb módja az, hogy végigveszi a két „Nézetet”, amelyet a Beállítások Akkumulátorhasználat szakasza kínál.

Lesz képes azonosítani, hogy mennyi akkumulátort használnak, és ha egy alkalmazás rendellenesen használja a háttérben, akkor valószínűleg el kell érnie a törlés gombot.

Beléphet az alkalmazás-specifikus beállításokba, és ellenőrizheti, hogy a Helyszolgáltatások vagy a Háttérfrissítés be van-e kapcsolva.

Itt vannak a lépések:

  1. Nyisd kiBeállítások
  2. Görgessen lefelé, és válassza ki az alkalmazást
  3. Koppintson a Elhelyezkedésés válassza kiSoha
  4. Menj vissza, és váltsháttéralkalmazás frissítésnak nek 'Ki.'

Szeretne más akkumulátor-megtakarítási tippeket? Nézze meg videónkat!

Frissíti az akkumulátor lemerülését?

Néhány jelentés arról szólt, hogy az akkumulátor lemerülése most rosszabb, mivel a frissítés több eszközön elérhető.

Csak várd ki

Csakúgy, mint az iOS minden nagyobb kiadásánál, egyszerűen várnia kell néhány napot, és megnézheti, hogy a kink bármelyikét sikerül-e megoldani. Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazásokat folyamatosan frissítik, és néhányat a háttérben is frissítenek, ami az akkumulátor lemerülését okozza.

Mindig bemehet az App Store-ba, és egyszerre frissítheti az összes alkalmazást, de győződjön meg arról, hogy csatlakozik-e egy töltéshez.

Ez nyilvánvalóan segít elkerülni az akkumulátorok felesleges lemerülését csak az alkalmazások frissítése miatt. A következő napokban továbbra is figyelnie kell erre, mivel újabb alkalmazásokat frissítenek.

Következtetés

Az iOS 12 valóban forradalmi, és rengeteg rejtett tipp és trükk van, amelyekről a következő hetekben és hónapokban foglalkozunk.

Ha bármilyen problémája merült fel az akkumulátorral, és megtalálta a megoldást, nyugodtan ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket!

Legutóbbi hozzászólások