Az Apple Maps legjobb funkcióinak használata az iOS rendszeren

Minden iOS-frissítéssel az Apple több új funkciót csomagol a Maps alkalmazásba. Ez azt jelenti, hogy a továbbfejlesztett Kedvencek, megosztható útmutatók és a magával ragadó Look Around funkció több városba érkezik.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan használhatja az Apple Maps összes legjobb funkcióját iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén.

Gyors hozzáférés a Kedvencekhez

Már ismertettük az Apple Maps Kedvencek funkciójának használatát egy másik bejegyzésben. De a Kedvencek olyan hasznos kiegészítő a Maps-hez, hogy itt érdemes újra elmagyarázni.

A Kedvencek segítségével néhány érintéssel útbaigazítást kaphat az összes gyakran látogatott helyről. Függetlenül attól, hogy hazafelé van-e szüksége valamilyen újonnan, vagy szeretné ellenőrizni a forgalmat a munkába, ezt könnyedén megteheti a Kedvencek segítségével.

Kedvencek hozzáadása:

 1. Nyisd ki Térképek és húzza felfelé a keresősávot a Kedvencek megjelenítéséhez.
 2. A itthon és Munka a helyek mindig a Kedvencek listában jelennek meg először, hacsak nem törli őket.
 3. E helyek címeinek hozzáadásához koppintson az egyes opciókra, és szerkessze a címeket a névjegykártyáján.
 4. További Kedvencek hozzáadásához csúsztassa ujját a lista jobb szélére, és koppintson a ikonra Hozzáadás.
 5. Most keresse meg a kívánt vállalkozást vagy címet, és érintse meg a hozzáadásához.
 6. Változtasd meg a Címke vagy típus az új Kedvenc helye. Akár azt is kiválaszthatja, hogy valaki automatikusan Ossza meg az ETA-t amikor útbaigazítást kap arra a helyre.
 7. Koppintson a Kész befejezni az új Kedvenc létrehozását.
Kedvencek hozzáadása a Térképen

Új kedvenced megjelenik a többi mellett a Térképen. Húzza végig a listát, hogy megtekinthesse mindegyiket, és érintse meg a Kedvenceket a helyének betöltéséhez.

A Kedvencek szerkesztése:

 1. Nyisd ki Térképek és húzza felfelé a keresősávot a Kedvencek megjelenítéséhez.
 2. Koppintson a Az összes megtekintése a Kedvencek fölött, majd használja a én gombra a Kedvenc részletek szerkesztéséhez.
 3. Koppintson a Szerkesztés a bal alsó sarokban a Kedvencek átrendezéséhez és törléséhez.
 4. Húzza és dobja le a fogantyúkat a jobb szélen, hogy a Kedvenceket más sorrendbe helyezze. Sajnos nem helyezheti át az Otthoni vagy Munkahelyi Kedvenceket, de törölheti őket.
 5. Kedvenc törléséhez érintse meg a ikont Mínusz () gombot, majd erősítse meg a kívánt beállítást Töröl azt.
 6. Ha végzett a szerkesztéssel, koppintson a ikonra Kész.
Kedvencek szerkesztése a Térképben

Használhatja a Hozzáadás (+) gombot a jobb alsó sarokban Az összes megtekintése képernyőn a Kedvencek hozzáadásához.

Készítsen saját útmutatókat vagy gyűjteményeket

Az útmutatók vagy gyűjtemények az iOS verziójától függően lehetővé teszik egy helycsoport mentését az Apple Maps alkalmazásban. Ez azt jelenti, hogy létrehozhat olyan látnivalók gyűjteményét, amelyeket meg szeretne látogatni egy kiránduláson, éttermeket, ahol enni lehet egy adott időpontban, vagy klubokat, amelyek eltalálhatóak egy éjszakán.

Megoszthatja az útmutatókat vagy a gyűjteményeket mások számára. Az Útmutatók megosztása révén mások is profitálhatnak az Ön helyismeretéből. De ez azt is jelenti, hogy letöltheti mások útmutatóit, hogy a legjobb pontokat is megtanulhassa tőlük!

A Maps útmutatóinak és gyűjteményeinek jellemzői között az a fő különbség, hogy az Apple professzionálisan elkészített útmutatókat kínál kis városok, például New York vagy San Francisco számára.

Útmutató vagy gyűjtemény létrehozása:

 1. Nyisd ki Térképek és húzza felfelé a keresősávot, hogy megjelenítse az Útmutatókat vagy Gyűjteményeket a Kedvencek sor alatt.
 2. Ha háromnál kevesebb útmutatója vagy gyűjteménye van, érintse meg a elemet Új útmutató vagy Új kollekció hogy létrehozzon egyet.
 3. Ha három vagy több útmutatója vagy gyűjteménye van, érintse meg a elemet Az összes megtekintése akkor használja a Hozzáadás (+) gombot a jobb alsó sarokban egy új létrehozásához.
 4. Adjon nevet az Útmutatónak vagy a Gyűjteménynek, és koppintson a kamera ikonra a fotó kiválasztásához. Azt is választhatja, hogy a fényképet üresen hagyja, és a Maps az első hozzáadott helyet használja a létrehozásához.
 5. Koppintson a Teremt az üres útmutató vagy gyűjtemény létrehozásához.
Gyűjtemény hozzáadása a Térképen

Helyek hozzáadása egy útmutatóhoz vagy gyűjteményhez:

 1. Nyisd ki Térképek, húzza felfelé a keresősávot, és érintse meg az Útmutatót vagy a Gyűjteményt. Ha nem látja a kívántat, koppintson a ikonra Az összes megtekintése majd érintse meg az Útmutató vagy Gyűjtemény elemet.
 2. Húzza felfelé az egész útmutató vagy gyűjtemény megjelenítéséhez, majd koppintson a ikonra Hozzáadás (+) gombot a jobb alsó sarokban.
 3. Keressen egy helyet a hely neve, leírása vagy címe segítségével. Ezután érintse meg a Hozzáadás gombra a keresési eredmény mellett, hogy hozzáadhassa az útmutatóhoz.
 4. Alternatív megoldásként nyissa meg Térképek és keresse meg azt a helyet, amelyet hozzá szeretne adni az Útmutatóhoz vagy a Gyűjteményhez, ahogy a Maps-ben szokta. Tekintse meg az adott hely részleteit, és érintse meg a elemet Mentés ide vagy Hozzáadás majd az Útmutató vagy Gyűjtemény követi, amelyhez hozzá kívánja adni.
Helyek hozzáadása a gyűjteményhez

Útmutató vagy gyűjtemény szerkesztése:

 1. Nyisd ki Térképek és húzza felfelé a keresősávot az útmutatók vagy gyűjtemények megjelenítéséhez. Ha nem látja a szerkeszteni kívánt elemet, koppintson a ikonra Az összes megtekintése.
 2. Koppintson a szerkeszteni kívánt útmutatóra vagy gyűjteményre.
 3. Az útmutató vagy gyűjtemény tetején használja a Fajta lehetőség a lista sorrendjének megváltoztatására. Kiválaszthatja a helyek rendezését Név, Távolság, vagy dátum hozzáadva.
 4. Helyek törléséhez érintse meg a elemet Szerkesztés a bal alsó sarokban válassza ki az eltávolítani kívánt helyeket. Ezután érintse meg a elemet Töröl a jobb alsó sarokban.
 5. Ugyancsak csúsztathat jobbról balra egy helyen, hogy felfedje a Töröl gomb megérintése nélkül Szerkesztés.
Gyűjtemény szerkesztése a Térképben

Nézz körül

A Look Around interaktív, utcaszintű nézetet kínál, amellyel közelről és személyesen ismerkedhet meg a világ bármely városával. Használhatja ezt, hogy megismerje az úti célt, mielőtt kilépne az ajtón.

Bár a Google évekkel ezelőtt implementálta az Utcakép funkcióját, az Apple továbbra is új városok számára hajtja végre a Maps Look Around funkciót. A Körülnézés helyek listájának megtekintéséhez látogasson el az Apple Maps Image Collection webhelyére.

Hozzáférés a Körülnézéshez a Térképen

Az alábbiak szerint használható a Körülnézés az azt kínáló Apple Maps célállomásokkal:

 1. Keressen vagy jelöljön ki egy helyet a Térképben, majd csúsztassa felfelé az úticél összes részletének megtekintéséhez.
 2. Ha a Look Around elérhető, koppintson a ikonra Nézz körül az adott hely első képén.
 3. Amikor megjelenik a Körülnézet nézet, csúsztassa az ujját a különböző irányokba, majd érintse meg a kívánt helyet. A Körülnézés nagyít az utcán, hogy új nézetet jelenítsen meg.
 4. Koppintson a A nyilak minimalizálása a képernyő tetején a Körülnézés ablak térkép melletti megtekintéséhez. Ahogy mozogsz a Nézz körül, a Távcső ikon a térképen megváltozik, hogy tükrözze az új nézetet.
 5. Koppintson a Kész hogy bezárja a Körülnézést, ha végzett.
Nézz körül a Maps-ben

A Look Around mind álló, mind fekvő nézetben működik, így azt használhatja, amelyik a legjobban tetszik!

Oszd meg az ETA-t

Az Apple Maps másik nagyszerű tulajdonsága, hogy megoszthatja becsült érkezési idejét (ETA), amikor követi az utasításokat. Ez automatizált szövegek vagy értesítések segítségével értesíti barátait, családtagjait vagy munkatársait, ha várhatóan egy adott helyre érkezik.

Ha az emberek, akikkel megosztja az ETA-t, az Apple készülékeit is használja, akkor a Térkép alkalmazásban megtekinthetik útvonalát és aktuális tartózkodási helyét is.

Az ETA megosztása a Térképpel kényelmes és biztonságos. Nem is kell aggódnia, hogy pótolja-e az utazása során elvesztegetett időt, mivel a Share ETA automatikusan frissíti az embereket, ha késedelmeket tapasztal.

Az ETA megosztása a Maps segítségével:

 1. Válassza ki az úticélt itt: Térképek és érintse meg a gombot Útmutatások.
 2. Válassza ki a kívánt útvonalat, és érintse meg a elemet Megy kezdeni.
 3. Indulás előtt koppintson a ikonra Ossza meg az ETA-t a képernyő alján, és válasszon egy névjegyet, akivel meg szeretné osztani az ETA-t. A képernyő aljától felfelé csúsztatva felfedheti a Ossza meg az ETA-t gombra, ha először nem jelenik meg.
 4. Ha nem szeretné megosztani tartózkodási helyét, nyissa meg a Ossza meg az ETA-t menüt, és koppintson a személy ikonjára a megosztás leállításához.
Oszd meg az ETA-t a Maps-ben

Több az Apple Maps legjobb új szolgáltatásai közül

Az Apple Maps alkalmazásának legizgalmasabb funkcióit már ismertettük. De rengeteg kisebb funkció van, amelyeket szintén érdemes röviden megemlíteni.

 • Kerékpáros útvonaltervek: Válasszon kerékpárútvonalakat, amelyek kerékpárutakat használnak, és figyelmeztetnek a magasságra vagy a lépcsőkre.
 • Elektromos járművek irányai: A Maps figyelembe veszi elektromos autójának hatótávolságát, és azt tervezi, hogy megáll, és szükség esetén feltöltődik.
 • Csomópont nézet: A kínai vezetők számára ez a funkció a kanyar előtt a megfelelő sávba juttatja.
 • Valós idejű tömegközlekedés: Mostantól láthatja az élő indulási időket, a szállítás helyét és az átszállási megállók részletes menetrendjét.
 • Repülési helyzet: Részletek a járatáról, beleértve a terminálokat, kapukat, indulási időket és egyebeket.
 • Torlódási figyelmeztetések: A Maps torlódási figyelmeztetéseket kínál a nagyobb városok számára a forgalom csökkentése és a díjakra való figyelmeztetés érdekében.
 • Vásárlói visszajelzés: Ha be kell jelentenie egy hely problémáját, akkor az átalakított visszajelzési űrlap segítségével egyszerűbbé teheti a folyamatot.

Mondja el nekünk kedvenc új Maps szolgáltatásait

Az Apple Maps ezen funkciói mindegyike remekül kiegészíti az alkalmazást. De nem mindenki használja ugyanazokat a funkciókat, vagy használja őket olyan gyakran, mint mi. Tehát, kérjük, bátran kommentelje az alábbiakban személyes kedvenc funkcióit a Maps-ben!

Ha nem biztos benne, hogy hol kezdje, nézzen meg néhány ötletet az iOS 14 legújabb Maps funkcióival.

Legutóbbi hozzászólások