Hogyan és miért kell frissíteni az iOS vagy iPad operációs rendszert iPhone vagy iPad készülékéhez az iTunes vagy a Finder használatával

Szeretné az iOS vagy az iPadOS legújabb verzióját az iPhone, iPad vagy iPod Touch eszközére? Frissíti iPhone-ját WiFi-n keresztül (úgynevezett Over-The-Air frissítés) a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés? Ha igen, akkor jó esély van arra, hogy az iDevice problémákat tapasztaljon. Ezért javasoljuk, hogy frissítse iPhone vagy iPad készülékét az iTunes vagy a Finder használatával.

iTunes vagy kereső?

A MacOS Catalina vagy újabb operációs rendszert futtató Mac felhasználók számára az Apple visszavonta az iTunes alkalmazást, és lecserélte egy rakás alkalmazásra, például Podcastok, Zene és TV számára. Azok számára, akik az iTunes szolgáltatást használták iPhone, iPad vagy iPod biztonsági mentéseik kezeléséhez, az Apple ezt az iTunes funkciót felváltotta a Finder alkalmazás további szolgáltatásaival.

Tehát, ha Mac rendszert használ macOS Catalina + alkalmazással, nem találja meg az iTunes alkalmazást. De miután csatlakoztatta eszközét, és megérintette a Finder alkalmazás megnyitását a Dockon, a Finderben ugyanazokat a funkciókat találja meg, amelyeket az iTunes rendszeres iPhone, iPad vagy iPod rendszeres karbantartásához és karbantartásához.

A macOS Catalina kereső másként nézhet ki, mint az iTunes, de ugyanazok a funkciók vannak!

Ez magában foglalja az iOS vagy iPadOS frissítését, a számítógépre történő biztonsági másolatot és a biztonsági mentésből történő visszaállítást.

Szinkronizálja az összes tartalmát a Finderben is!

 • A MacOS Catalina + alkalmazásban található Finder alkalmazással folytathatja a zene, a tévéműsorok, a filmek, a podcastok, a hangoskönyvek, a könyvek, a fényképek és a fájlok szinkronizálását a megfelelő fülre koppintva és a Szinkronizálás lehetőségre kattintva

Mi a helyzet a Windows-felhasználókkal?

Előfordulhat, hogy frissítenie kell az iTunes programot a Microsoft Windows áruházán keresztül.

Az Apple egyelőre továbbra is támogatja az iTunes alkalmazást a Windows számítógépekkel rendelkező emberek számára. Látogasson el a Microsoft Windows áruházába rendszeres iTunes frissítésekért.

A jövőben valószínűleg az Apple is frissíteni fogja, hogyan támogatja iPhone, iPad és iPod készülékeit a Windows gépeken, így maradjon figyelemmel az Apple bejelentésére a Windows összes emberének változásairól is!

Miért érdemes frissíteni az iTunes vagy a Finder segítségével?

Az évek során az iFolks, amely az iTunes vagy a Finder segítségével frissíti eszközét, idővel kevesebb problémáról számol be.

Amikor frissíti iOS-jét az iTunes-on keresztül, megkapja a teljes felépítés míg az OTA frissítések az iPhone vagy iPad szoftverfrissítési funkciójával biztosítják a delta frissítések, amelyek kisebb méretű frissítési fájlok.

Delta vs. teljes iOS frissítések

A delta frissítés olyan frissítés, amely csak azt a kódot tölti le, amely az előző iOS-verzió óta megváltozott, időt és sávszélességet egyaránt megtakarítva.

A teljes frissítések letöltik a teljes kódot, és lecserélik a korábbi iOS-t.

Tehát, ha problémája van iPhone-jának vagy más iDevice-jének, akkor a legjobb, ha a Findert vagy az iTunes-ot használja, és letölti a teljes frissítést!

 • Például, ha az akkumulátor nem úgy működik, mint régen, és nem tölt fel, akkor az iOS frissítése a Finder vagy az iTunes segítségével gyakran megoldja ezeket a problémákat!

Ezért javasoljuk a frissítést a Finderen és az iTuneson keresztül, különösen minden nagyobb iOS vagy iPadOS kiadásnál.

Hogyan frissíthetek iOS-t a Finder vagy az iTunes segítségével?

Az iOS frissítése a Finder vagy az iTunes segítségével egyszerű! A Finderhez használjon olyan Mac-eket, amelyeken telepítve van a macOS Cataline és újabb verziói. Minden máshoz számítógépre van szükség - Windows vagy Mac, amelyre telepítve van az iTunes.

Nem is kell használnia a SZÁMÍTÓGÉPET - bárki lehet PC-je, amennyiben rendelkezik Finder-rel vagy iTunes-szal.

Tehát kölcsönkérjen egyet egy barátjától, használjon egyet a munkahelyén vagy az iskolában, látogasson el egy Apple Store-ba, és kérje meg őket, hogy frissítsék az iOS-t az egyik bemutatóterem Mac-jével.

Ismerje meg a jelszavát, mielőtt frissítené az iOS-t és az iPadOS-t!

Az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott dolog a készülék jelszava. Az Arcazonosító és a Touch ID használatával könnyen el lehet felejteni, hogy minden eszköz rendelkezik numerikus jelszóval.

De szükségünk van erre a kódra minden egyes alkalommal, amikor frissítjük az iOS – Face ID és a Touch ID funkciókat!

Tehát győződjön meg róla, hogy ismeri vagy ideiglenesen állít be egyet. Ez egy apró, de fontos lépés a frissítés előtt.

Frissítse iPhone, iPad vagy iPod készülékét a Finder segítségével

 1. Először kapcsolja be a Mac-et
 2. Koppintson a Rendszerbeállítások> Szoftverfrissítés

  Jelölje be a négyzetet, hogy a Mac automatikusan frissüljön.

 3. Ha van macOS-frissítés, először hajtsa végre ezt a frissítést, mielőtt frissítené iPhone, iPad vagy iPod készülékét
 4. Csatlakoztassa iPhone, iPad vagy iPod készülékét Mac számítógépéhez
 5. Ha az iDevice-en üzenet jelenik meg az „iPad feloldásához a kiegészítők használatához”, koppintson az iDevice-re, és adja meg arcazonosítóját, Touch ID-jét vagy jelszavát a kezdőképernyő eléréséhez.
 6. Nyissa meg a Finder alkalmazás a Mac-en
 7. Keresse meg iDevice-jét a Finder bal oldali sávjában a Helyek cím
 8. Jelölje ki a részletek panel információinak megtekintéséhez aTábornokfülre
 9. Javasoljuk, hogy először a készülékről készítsen biztonsági másolatot a használatával Készítsen biztonsági másolatot most
 10. Ha frissíteni szeretné készülékét a legújabb iOS vagy iPadOS rendszerre, érintse meg a ikont Ellenőrizze a frissítést gombot aTábornokfülre
 11. Kattintson a gombra Töltse le és frissítse
  1. Ha a rendszer kéri, írja be a jelszavát
  2. Ha nem tudja a jelszavát, nézze meg cikkünket
 12. A Finder frissíti iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét az iOS legújabb verziójára a teljes frissítés (nem a delta) használatával

Frissítse iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékét az iTunes használatával

 1. Csatlakoztassa a számítógépet (Mac vagy Windows) a WiFi vagy az Ethernet hálózathoz
  1. Ha számítógépe személyes frissítési pontot használ a frissíteni kívánt iOS-eszközön, akkor a frissítés előtt csatlakoztassa a számítógépet egy másik WiFi vagy Ethernet hálózathoz
 2. Telepítse a Az iTunes legújabb verziója
  1. Windows: Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza a lehetőséget Súgó> Frissítések keresése. Ha a Súgó menüben nincs lehetőség a Frissítések keresése lehetőségre, töltse le az iTunes legújabb verzióját a Microsoft Store-ból.
  2. Mac: Nyissa meg az App Store-t Mac gépén. Az App Store ablak tetején kattintson a gombra Frissítések. Ha elérhető bármely macOS vagy iTunes frissítés, kattintson a Telepítés gombra
 3. Csatlakoztassa az iDevice készüléket az eredeti USB töltőkábellel, ha van ilyen
 4. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza ki a frissíteni kívánt eszközt
 5. Biztonsági másolat a frissítés előtt!
  1. Használja az iTunes alkalmazást, ha ez a számítógépe
  2. Vissza az iCloud-hoz, ha ez nem a számítógépe
 6. Ha az iTunes nem látja vagy nem ismeri fel az eszközét
  1. Győződjön meg arról, hogy a készülék be van kapcsolva
  2. Ha a Trust this Computer riasztást látja, oldja fel az eszköz zárolását, és koppintson a Trust elemre
  3. Húzza ki az összes USB-csatlakozót a készülék kivételével
  4. Próbáljon meg egy másik USB-portot ellenőrizni, hogy működik-e
  5. Használjon másik Apple USB-kábelt (ellenőrizze, hogy Made-For-iPhone / iPad / iPod)
  6. Indítsa újra a számítógépet és az iPhone-t, iPad-et vagy iPod-ot
 7. Kattintson a gombra Összegzés, majd kattintson a gombra Ellenőrizze a frissítést
 8. Kattintson a Letöltés és frissítés elemre
  1. Ha kéri, írja be a jelszavát
  2. Ha nem tudja a jelszavát, nézze meg cikkünket
 9. Az iTunes ezután frissíti iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét az iOS legújabb verziójára a teljes frissítés (nem a delta) használatával.

FONTOS: Ne húzza ki az USB-kábelt a frissítés során

Több helyre van szüksége az iOS vagy iPadOS frissítés telepítéséhez?

Ha az iDevice elég tele van cuccokkal, és nincs elegendő hely a legfrissebb iOS verzióra történő frissítéshez, akkor nézze meg ezt a cikket, hogy karcsúsítsa belső eszközének tárhelyét!

IOS 13 vagy iPadOS rendszert használ? Helyezze iPhone, iPad vagy iPod tartalmát külső meghajtóra

Igen, a külső meghajtó támogatása végre megérkezik az iDevices minden típusához az iOS 13 és az iPadOS rendszerben!

Nézze meg, hogyan készíthet biztonsági másolatot iPhone vagy iPad fényképeiről egy külső meghajtóra az iOS 13 és az iPadOS használatával, hogy lépésről lépésre megtanulja, hogyan töltse le a tartalmat egy külső meghajtóra az iOS 13 vagy újabb verziót használó emberek számára.

IOS 11 vagy újabb verziót használ? Nézze meg a Tárolóeszközöket!

Az iOS 11+ rendszerben tippeket kap arról, hogyan spórolhat helyet, illetve hogyan töltheti le vagy törölheti azokat az alkalmazásokat és tartalmakat, amelyeket már nem használ.

Nézze meg ezt a cikket, hogy alaposan áttekintse az iOS 11 vagy újabb verzióját használó emberek számára elérhető hűvös tárolóeszközöket.

Legutóbbi hozzászólások