A használt iPhone, iPad vagy iPod touch értékesítésre való előkészítése - Apple Toolbox

El akarja adni iPhone, iPad vagy iPod készülékét? Sokan különféle okokból szeretnék viszonteladni készülékeiket. Például most, hogy az iPad 3 megjelenési dátuma közeledik, sok felhasználó eladhatja vagy eladhatja használt iPadjeit (1 vagy 2), hogy helyet biztosítson az új iPad számára. Meg kell azonban tennie a megfelelő óvintézkedéseket annak érdekében, hogy személyes és bizalmas adatai biztonságban legyenek. Ezenkívül érdemes megőriznie fontos adatait és médiafájljait (azaz alkalmazásokat stb.). Ez a cikk elmagyarázza, mit kell tennie a készülék eladása előtt. Ha lehetséges, kérjük, hajtsa végre az alábbi lépéseket:

1. Szinkronizálja készülékét az iTunes alkalmazással

Győződjön meg róla, hogy az iTunes legújabb verzióját használja. Vagy kipróbálhatja az USB-t (nyissa meg az iTunes alkalmazást, csatlakoztassa iPadjét számítógépéhez USB-kábelen keresztül, majd válassza ki eszközét az iTunes alkalmazásban az Eszközök alatt; majd kattintson az Alkalmazás a szinkronizáláshoz) szinkronizálás VAGY Wi-Fi szinkronizálás (az iTunes megnyitásával csatlakoztassa az iPad készüléket számítógépéhez USB-kábel, majd válassza az eszközét az iTunes alatt az Eszközök alatt, majd válassza a „Szinkronizálás ezzel az [eszközzel] Wi-Fi-n keresztül” lehetőséget. Amikor a számítógép és az eszköz ugyanazon a hálózaton van, az iPad megjelenik az iTunes alkalmazásban, és szinkronizálhat azt.).

2. Készítsen biztonsági másolatot adatairól

Valószínűleg el akarja menteni az alkalmazásokat, a beállításokat, valamint az egyéb adatokat és adathordozókat a jelenlegi eszközéről, hogy átvihesse azokat új eszközére. Ezt nagyon könnyű megtenni.

Nemrég publikáltunk egy cikket arról, hogyan készítsen biztonsági másolatot az iOS-eszközről. Ha többet szeretne megtudni a biztonsági mentésről, olvassa el ezt a cikket: Hogyan készítsen biztonsági másolatot az iOS-eszközről

3. Tiltsa le az iMessage alkalmazást

Győződjön meg arról, hogy az iMessage ki van kapcsolva: Beállítások> Üzenetek> iMessage

4. Törölj mindent

A biztonsági mentés után visszaállíthatja iPad készülékét a gyári beállításokra. Nagyon könnyű ezt megtenni, de ez eltarthat egy ideig (készülékének teljes feltöltéssel kell rendelkeznie a folyamat megkezdése előtt, vagy az eszközt áramforráshoz kell csatlakoztatnia). Egyszerűen érintse meg az Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése elemet. Ezzel mindent töröl, beleértve a dalokat, videókat, névjegyeket, fényképeket, naptáradatokat és minden egyéb adatot.

5. Állítsa be készülékét újként

Az eszköz törlése után a képernyőn három lehetőség jelenik meg:

„Újként beállítva”

„Beállítása az iCloudról”

„Beállítása az iTunes-ból”

Amikor a rendszer felszólítja a készülék beállítására, válassza a „Beállítás újként” lehetőséget.

6. Vegye ki a SIM-kártyát

A tartalom törlése és új eszközként történő beállítása nem fogja letiltani a mobilfiókot vagy az adatcsomagot. Vegye ki a SIM-kártyát, ha Wi-Fi + 3G modellje van, és ha a szolgáltatója SIM-kártyákra támaszkodik. Ehhez kapcsolja ki a készüléket az Alvó / Ébresztés gomb lenyomásával, amíg a „csúszik a kikapcsoláshoz” felirat jelenik meg, csúsztassa el a kikapcsoláshoz, majd vegye ki a SIM-kártyát.

Ha a szolgáltatója NEM használ SIM-kártyákat (pl. Verizon), akkor deaktiválja készülékét úgy, hogy felhívja a szolgáltatót, és kéri őket, hogy deaktiválják eszközét. VAGY esetleg át szeretné vinni adatátviteli tervét új készülékére.

7. Tisztítsa meg iPad / iPhone / iPod készülékét

Célszerű megtisztítani, hogy vonzóbbnak tűnjön a vásárló számára. Óvatosan távolítsa el a szennyeződéseket, az ujjlenyomatokat stb. Kérjük, olvassa el ezt a cikket az Apple termékek tisztításáról. Ezenkívül érdemes eltávolítania minden esetet vagy filmet, ha van ilyen.

8. Hol lehet eladni

Kipróbálhatja az ebay-t vagy a craigslist-et. A csalások elkerülése érdekében javasoljuk a helyi kereskedelmet. A tengerentúli potenciális ügyfeleknél nagyobb a csalás kockázata.

Legutóbbi hozzászólások