A DNS-gyorsítótár kiürítése Mac OS X és macOS rendszerekben

Ez a rövid cikk leírja, hogyan lehet a DNS-gyorsítótárat kiüríteni (vagy visszaállítani). A DNS-lekérdezések (IP-címek) általában gyorsítótárban vannak, de néha szükség lehet a DNS-gyorsítótár kiürítésére és öblítésére. A gyorsítótár törlése (vagy „kipirítása”) frissíti ezeket az adatokat. Például, ha sok 404 (nem találja a kiszolgálót) hibakódot tapasztal, vagy olyan problémákat észlel, amelyekben a megnevezett szerver nem oldja meg megfelelően, akkor érdemes lehet visszaállítania a DNS gyorsítótárát. Szerencsére ez a folyamat nagyon egyszerű.

A Mac DNS-gyorsítótáráról

A macOS és az OS X a megoldott DNS-lekérdezések helyi gyorsítótárát a DNS-kiszolgáló által meghatározott ideig tartja. Néha szükség van a cache azonnali visszaállítására és a DNS-kiszolgáló lekérdezésére. Például, ha a DNS-kiszolgáló nemrégiben megváltozott, akkor erre szükség lehet.

Ha a Mac nem a szerver legfrissebb DNS-bejegyzéseit használja, a Mac újraindítása általában frissíti a gyorsítótárazott információkat. Ha frissíteni kívánja a DNS-bejegyzéseket, és nem tudja újraindítani a Mac-et vagy a kiszolgálót macOS vagy OS X használatával, használja az alábbi terminálparancsokat (a macOS vagy az OS X verziójától függően).

Öblítse le a DNS-gyorsítótárat a macOS Sierra és a különböző Mac OS X verziókban

macOS Sierra

Nyissa meg a Terminált, és írja be az alábbi parancsot. Ez a parancs törli az MDNS és az UDNS gyorsítótárakat. A macOS-ban lévő DNS-t az mDNSResponderen keresztül kezelik, a folyamat megöli a legegyszerűbb módja a DNS-gyorsítótár visszaállításának Mac-en, eltekintve az újraindítástól és a DNS-beállítások kézi módosításától. Ne feledje, hogy amikor a rendszer kéri a jelszó megadását, írja be a Mac bejelentkezési jelszavát, és nyomja meg az Enter billentyűt.

sudo killall -HUP mDNSResponder A parancs sudodscacheutil -flushcache működik is 

OS X 10.10 Yosemite és El Capitan

A következő Terminal paranccsal állítsa vissza a DNS-gyorsítótárat az OS X 10.10.4 vagy újabb verzióban

sudo killall -HUP mDNSResponder 

A következő Terminal paranccsal állítsa vissza a DNS-gyorsítótárat az OS X v10.10 és v10.10.3 között

sudo discoveryutil mdnsflushcache

Adja meg rendszergazdai jelszavát, amikor a rendszer kéri az öblítés végrehajtására.

OS X 10.9 Mavericks

Nyissa meg a terminált, és írja be:

dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

OS X Mountain Lion vagy Lion (10.7 és 10.8)

Indítsa el a Terminal alkalmazást (Alkalmazások> Segédprogramok> Terminál), és írja be (kérésre írja be rendszergazdai jelszavát):

sudo killall -HUP mDNSResponder

Mac OS X 10.6 és 10.5

Nyissa meg a terminált és írja be:

sudo dscacheutil -flushcache

Mac OSX 10.4 és az alábbiak

Indítsa el a terminált, és írja be:

lookupd -flushcache 

Ellenőrizze, hogy a DNS-problémák megoldódtak-e

Használja a „dig” parancsot annak ellenőrzéséhez, hogy a DNS most megfelelően működik-e. Maradjon a terminálban, és írja be a következőt:ásni az appletoolbox.com webhelyet. ” Vagy bármely olyan webhely neve, amelyet rendszeresen meglátogat - csak feltétlenül írja be a dig szót a webcím elé.

A dig parancs a DNS-névkiszolgálók lekérdezésére szolgál a gazdagép-címekről, a levélváltásokról, a névszerverekről és a kapcsolódó információkról. Ha a sebesség a kérdés, keresse meg a VÁLASZ SZEKCIÓ alatt a Lekérdezés időpontját.

Ha ez a szám túl magasnak bizonyul, vagyis túl sok időbe telik, amíg a webhely betöltődik, megváltoztatja a számítógép, az eszközök vagy az útválasztó DNS-beállításait Nyílt DNS-kiszolgálókra (208.67.222.222 és 208.67.220.220) vagy Google Nyilvános DNS-kiszolgálókra (8.8). 8.8. És 8.8.4.4.)

Mentse a .scpt fájlt az Asztalra a gyors hozzáférés érdekében

  • Nyissa meg a „Script Editor” alkalmazást, adja hozzá a következő parancsot, majd mentse az asztalra (másolja és illessze be a következő sort idézőjelekkel)
    • A macOS Sierra esetében végezzen shell parancsfájlt „Sudo killall -HUP mDNSResponder”
    • El Capitan esetében csinálj shell scriptet „Sudo dscacheutil-flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder ”
  • Kattintson duplán arra a fájlra, amikor ki kell öblítenie a DNS-t
  • Ha azt szeretné, hogy a Terminálban egy üzenet jelenjen meg arról, hogy a DNS kiürült, adja hozzá a következő parancsot a sorához
    • ; mondjuk a DNS-gyorsítótár sikeresen kiürült

Legutóbbi hozzászólások