12 módszer a javításra, amikor az Apple Watch nem tudja telepíteni a watchOS frissítéseket

Az Apple Watch új frissítései azt ígérik, hogy több funkciót, jobb teljesítményt és jobb stabilitást hoznak létre. De néha a watchOS legújabb verziójára történő frissítés könnyebben megadható, főleg ha a telepítés során hiba lép fel.

Az Apple Watch azt állíthatja, hogy sokféle okból nem képes új frissítések telepítésére. Lehet, hogy szoftverproblémák, csatlakozási problémák vagy egyszerűen nem elegendő az akkumulátor élettartama. Bármi is legyen az oka, az alábbi egyszerű hibaelhárítási tippek segítségével kijavíthatja.

Javítás 1. Győződjön meg arról, hogy az Apple Watch működik-e a watchOS-szal

Az Apple minden évben kiadja a watchOS jelentős frissítéseit. Mivel az újabb frissítéseknek nagyobb feldolgozási erőre van szükségük, néha nem működnek régebbi Apple Watch modellekkel.

Lehet, hogy nem tudja frissíteni az Apple Watch-ot, mert nem kompatibilis a legújabb frissítéssel.

Az eredeti Apple Watch nem kompatibilis a watchOS 6 vagy újabb verzióval.

Ez azt jelenti, hogy a watchOS legújabb verziója az eredeti Apple Watch kivételével minden mással működik, néha Apple Watch Series 0 néven szerepel. Ha tehát még mindig nem az első Apple Watch-ot ringatja, akkor rendben kell lennie.

Nézze meg az Apple weboldalát, hogy megtudja, melyik Apple Watch van.

Javítás 2. Frissítse a szoftvert az iPhone készülékén

Az Apple Watch új szoftverfrissítéseket tölt le egy csatlakoztatott iPhone segítségével. Ha iPhone-ját sem frissítik a legújabb szoftverre, előfordulhat, hogy ennek eredményeként az Apple Watch nem tudja telepíteni a legújabb watchOS-frissítéseket.

Csatlakoztassa iPhone készülékét a Wi-Fi-hez, és lépjen a következőhöz: Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés új iOS-frissítések telepítéséhez. Addig ne próbálkozzon az Apple Watch frissítésével, amíg az iPhone sem naprakész.

Telepítse a legújabb szoftvert az iPhone készülékére.

Sajnos ez azt jelenti, hogy csak akkor telepítheti a legújabb szoftvert az Apple Watch készülékére, ha az iPhone készülékére is telepíti a legújabb szoftvert.

Javítás 3. Tesztelje az Apple Watch és az iPhone kapcsolatát

Mivel az Apple Watch az iPhone segítségével tölti le és telepíti a watchOS frissítéseket, ellenőriznie kell, hogy mindkét eszköz csatlakozik-e egymáshoz. Ennek ellenőrzésére többféle módszer létezik.

Az Apple Watchon csúsztassa felfelé az ujját a Irányító központ. A bal felső sarokban található zöld iPhone ikon azt jelenti, hogy az Apple Watch csatlakozik a párosított iPhone-hoz.

Egy zöld iPhone ikon mutatja a kapcsolatot.

A kapcsolatot tesztelheti a Ping intézkedést a Vezérlőközpontból. Ha eszközei össze vannak kötve, akkor ez iPhone készülékének hangot adhat.

Ha az iPhone és az Apple Watch nincs csatlakoztatva egymáshoz:

  • Kapcsolja be a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t iPhone-ján
  • Kapcsolja be a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot az Apple Watch-on
  • Tiltsa le a Repülő üzemmódot iPhone és Apple Watch készülékén

Javítás 4. Tesztelje internetkapcsolatát

Még akkor is, ha iPhone és Apple Watch csatlakozik egymáshoz, az Apple Watch nem tudja letölteni a watchOS frissítéseit, ha iPhone-jának nincs internetkapcsolata.

Az internet teszteléséhez töltsön be iPhone-jára egy weboldalt vagy közvetítsen egy YouTube-videót. Ha nem tud online kapcsolatba lépni, ellenőrizze, hogy iPhone-ja a megfelelő Wi-Fi hálózatot használja-e, vagy indítsa újra az útválasztót.

Előfordulhat, hogy iPhone-ján is meg kell oldania más Wi-Fi problémákat.

Javítás 5. Csatlakoztassa az Apple Watch-ot a töltőhöz

Az Apple Watch-nak elegendő energiára van szüksége a watchOS frissítések telepítéséhez. Valójában előfordulhat, hogy az Apple Watchot a frissítés teljes időtartamára csatlakoztatva kell hagynia a töltővel.

Csatlakoztassa Apple Watch készülékét a töltőhöz.

Valószínűleg jó ötlet, hogy iPhone készülékét egyszerre csatlakoztassa az áramforráshoz. Ellenkező esetben, ha iPhone-ja meghal, az Apple Watch nem tudja befejezni a frissítést.

Csak győződjön meg arról, hogy az Apple Watch és az iPhone töltés közben továbbra is hatótávolságon belül vannak.

Javítás 6. Távolítsa el a béta profilokat eszközeiről

Ha valaha is megpróbálta telepíteni a béta szoftvert az Apple Watch-ra vagy az iPhone-ra, az új frissítés telepítése előtt feltétlenül távolítsa el a béta profilokat. Ezt ki kell próbálnia, függetlenül attól, hogy jelenleg béta szoftvert használ, vagy sem.

IPhone-ján lépjen a Beállítások> Általános> Profil elemet. Válassza ki az iOS bétaprofilt, ha van, és koppintson a gombra Profil eltávolítása.

Távolítsa el a béta profilokat a Beállítások alkalmazásból.

Az Apple Watch-on lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Profil elemet. Válassza ki a watchOS béta profilját, ha van, és koppintson a gombra Profil törlése.

Ha továbbra is béta szoftvert szeretne használni iPhone-ján vagy Apple Watch-ján, a frissítés után újra regisztrálja készülékeit az Apple Beta szoftverprogramba.

Javítás 7. Lépjen ki a Watch alkalmazásból, és indítsa újra mindkét eszközt

Megpróbálta már ki-be kapcsolni? Ez a gyors tipp számtalan szoftverproblémát kijavít, beleértve azokat a problémákat is, amikor az Apple Watch nem tudja telepíteni a legújabb frissítést.

IPhone-ján csúsztassa ujját felfelé a képernyő aljától (vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra) a megnyitott alkalmazások megtekintéséhez. Csúsztassa a Néz alkalmazást a képernyő tetejéről a bezáráshoz.

A Watch alkalmazás bezárása után tartsa lenyomva a gombot Alvás / ébrenlét gomb bármelyikével Hangerő gombot és csúsztassa a kikapcsoláshoz az iPhone. Ha ez nem működik, kényszerítse újra az iPhone újraindítását.

Csúsztassa a kikapcsoláshoz, amikor a képernyőn megjelenő üzenet kéri.

Ezután tartsa a gombot Oldal gombot az Apple Watchon, hogy azt is kikapcsolja.

Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt újraindítaná az egyes eszközöket, és újra megpróbálná frissíteni a watchOS-t.

Javítás 8. Ellenőrizze, hogy az Apple rendszerei online-e

Ha az Apple nemrégiben kiadott egy jelentős szoftverfrissítést, akkor előfordulhat, hogy a szerverek túl elfoglaltak ahhoz, hogy telepítsék azt az Apple Watch-ra. Ez azért történik, mert túl sokan próbálják egyszerre letölteni és telepíteni az új frissítéseket.

Látogasson el az Apple weboldalára a különböző szolgáltatások állapotának ellenőrzéséhez. Látnia kell egy figyelmeztetést, amely értesíti Önt, ha jelenleg bármilyen probléma merül fel. Ha ez a helyzet, csak üljön szorosan és várja meg, amíg az Apple kijavítja.

A zöld körök azt jelentik, hogy a szolgáltatások működnek.

Javítás 9. Távolítsa el a jelszót az eszközeiről

Néhány felhasználó úgy találta, hogy az Apple Watch vagy az iPhone készülékén lévő jelszó zavarja a watchOS frissítését. Ez az Apple szoftverének hibája, de megkerülheti a jelszó kikapcsolásával.

Ha ezt megteszi, ügyeljen arra, hogy szorosan figyelje eszközeit, miközben azok nincsenek védve. És ne felejtse el újra bekapcsolni a jelszót a frissítés befejezése után!

Az iPhone készüléke sokkal kevésbé biztonságos a kikapcsolt jelszóval.

A jelszó letiltásához iPhone-ján lépjen a Beállítások> Arcazonosító és jelszó (vagy Érintse meg az ID és jelszó elemet régebbi eszközökön). Írja be a készülék jelszavát, majd görgessen lefelé, és érintse meg a elemet Kapcsolja ki a jelszót.

Az Apple Watch jelszavának letiltásához lépjen a következőre: Beállítások> Jelszó az órádon. Írja be az Apple Watch jelszavát, majd érintse meg a elemet Kapcsolja ki a jelszót.

Javítás 10. Töltse le a szoftverfrissítés új verzióját

Ha már letöltötte az új watchOS frissítést, de az Apple Watch még mindig nem tudja telepíteni, akkor probléma lehet a letöltött fájllal. Javíthatja úgy, hogy törli a frissítést, és újra letölti az Apple szervereiről.

Nyissa meg a Néz alkalmazást az iPhone-on, és lépjen a Az órám fülre. Akkor menj a Általános> Használat> Szoftverfrissítés és érintse meg a lehetőséget Töröl a frissítés.

Törölje a szoftverfrissítést a Watch alkalmazásból.

Ha legközelebb megpróbálja frissíteni az Apple Watch-ot, akkor az letölti a watchOS frissítés új példányát az Apple-től. Remélhetőleg ez valóban működni fog.

Javítás 11. Válassza le az Apple Watch párját, és próbálja újra

Amikor leválasztja az Apple Watch készülékét, az az összes óradatról biztonsági másolatot készít az iPhone készülékén, majd törli az órát az adatok védelme érdekében. Ez megoldhatja azokat a szoftverproblémákat, amelyek megállították a yoru watchOS frissítés megfelelő telepítését.

Nyissa meg a Néz alkalmazást az iPhone-on, és lépjen a Az órám fülre. Koppintson a én gombot az óra mellett, és válassza a lehetőséget Az Apple Watch párosításának megszüntetése. Írja be az Apple ID jelszavát az Aktiválási zár letiltásához, és erősítse meg a párosítás megszüntetését.

Mindenféle probléma megoldásához szüntesse meg az Apple Watch leválasztását.

Az Apple Watch és az iPhone újbóli párosításakor az adatok helyreállításához visszaállíthatja a biztonsági másolatot. Remélhetőleg ezúttal a watchOS-t is frissítheti.

Javítás 12. Várja meg az Apple következő frissítését

Lehet, hogy egy szoftverhiba miatt nem tudja telepíteni a watchOS frissítéseket az Apple Watch készülékére. Előfordulhat, hogy ez a hiba a watchOS jelenlegi verziójában, a telepíteni kívánt verzióban vagy az iOS iPhone verzióján található.

Remélhetőleg a következő watchOS frissítés még jobb.

Ha nem lehet túl egy szoftverhibán, az egyetlen lehetőség az, hogy megvárja, amíg az Apple kijavítja egy új frissítésben. Ezután próbálja meg inkább telepíteni a frissítést. Néha ez néhány hétig tart, ezért maradjon türelmes, és folyamatosan keresse meg az új frissítéseket.

Remélhetőleg nem tart túl sokáig egy jobb frissítés.

Tartson sok szabad helyet a jövőbeni watchOS frissítésekhez

Még akkor is, ha van elegendő szabad hely az Apple Watch-on vagy az iPhone-on egy új szoftverfrissítés letöltéséhez, ez nem jelenti azt, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a tényleges telepítéshez.

Előfordul, hogy a szoftverfrissítéseknek további szabad helyre van szükségük a telepítéshez a mappák kicsomagolásához vagy a fájlok másolatainak tárolásához. Győződjön meg róla, hogy most szabadítson fel helyet az Apple Watchon, így van hely a jövőbeli frissítésekre.

Legutóbbi hozzászólások