Az iPhone SE vagy 11 modellek, az iPhone X, XS, XR vagy iPhone 8 vízállóak?

Nem. Az iPhone SE és 11 modellje (11/11 Pro / 11 Pro Max), az iPhone X Series XS / XS Max / XR / X) és az iPhone 8/8 Plus nem vízálló.

A legújabb, 2020-as iPhone SE hivatalosan vízállóbb, mint az első generációs iPhone SE. A tesztek során az Apple az SE-t IP67-nek (maximális mélység 1 méter, legfeljebb 30 perc) minősítette az IEC 60529 szabvány szerint.

A 2019-es iPhone 11 Pro modellek pedig további 4 méteres vízállóságot tartalmaznak az IP68 IEC 60529 szabvány szerint, összehasonlítva a 2018-as iPhone-okkal (XS & XS Max), amelyek vízállósága legfeljebb 2 méter.

Az iPhone 11 Pro és a Pro Max besorolása IP68, maximális mélysége 4 méter, legfeljebb 30 perc

Az Apple Watch-tól eltérően (a 2. és magasabb sorozatú modellekhez) az iPhone-modellek nem vízállóak, és ezzel nem lehet úszni vagy más vízi sportokat űzni.

Az iPhone azonban vízálló (bizonyos mértékben).

Mi a különbség az iPhone vízálló vagy vízálló?

Az IP68 IP minősítéssel az Apple úgy tervezte az iPhone 11 Pro és a Pro Max készülékeket, hogy vízállóak legyenek olyan helyzetekben, amikor legfeljebb 4 méter vagy kb.

Az iPhone 11 és az XS / XS Max modelleknél ez a vízállóság felére csökken, maximum 2 méter mélységgel, akár 30 percig.

Az iPhone SE (második generáció), az iPhone 7 és 8, az iPhone XR és az eredeti iPhone X IP67 besorolást kapott az IEC 60529 szabvány szerint, maximális mélysége 1 méter, legfeljebb 30 percig.

Ezeknek az iPhone-modelleknek a műszaki jellemzőit megvizsgálva talál egy kis lábjegyzetet, amely felhívja ennek részleteit.

Az Apple nyilatkozatának megfelelően az új iPhone 11 Műszaki specifikációk oldalon található lábjegyzeten keresztül:

Az iPhone 8, iPhone SE, iPhone XS / X R, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max és iPhone 11 fröccsenés-, víz- és porálló, ellenőrzött laboratóriumi körülmények között tesztelték őket

A fröccsenésnek, a víznek és a pornak való ellenállás nem állandó körülmény, és az ellenállás a szokásos kopás következtében csökkenhet.

Ne próbáljon meg nedves iPhone-t tölteni; a tisztítási és szárítási utasításokat lásd a felhasználói kézikönyvben. Folyékony károk, amelyekre nem vonatkozik a garancia.

Az Apple hasonló korlátozásokat sorol fel az iPhone XS, XR, original X és iPhone 8 modellekhez.

Van-e vízálló iPhone?

Jelenleg nem létezik olyan iPhone-modell, amely annyira vízálló lenne, hogy úszás, szörfözés vagy más típusú vízi tevékenységekben való részvétel esetén magával viheti a telefont.

Az Apple Watch (2. és újabb sorozat) az egyetlen iDevice, amely vízálló és vízálló minden típusú vízi szórakozáshoz!

Az iPhone vízálló, NEM vízálló (mint az Apple Watch).

Tehát milyen az iPhone 11, SE, 7/8 vagy X sorozatú vízálló?

Ez azt jelenti, hogy iPhone 11, SE vagy iPhone XS / XR / X / 8 nem sérül meg, ha futás közben egy kis esőcseppnek van kitéve.

Hasonlóképpen, ha véletlenül bedobta a WC-be, vagy fröccsent rá egy kis sört, akkor rendben kell lennie. Az iPhone valószínűleg nem sérült meg tartósan.

Az AppleCare + nem fedezi a folyékony károkat !!

Még az IP besorolás mellett sem garantálja az Apple, hogy az iPhone életben maradjon, ha vízbe vagy hasonló folyadékba merül.

Ismételjük meg! Az Apple nem fedi leFolyékony károk a telefon garanciájában.

Az Apple egyértelműen kijelenti, hogy a folyékony károk kiszolgálására nem vonatkozik az Apple egyéves korlátozott jótállása vagy a kiterjesztett Apple Care jótállási program.

Tehát ne kockáztasson - tartsa iPhone készülékét biztonságosan távol a víztől és más folyadékoktól.

Nézze meg a vízkárosodás jelzőt

Ön (és az Apple személyzete) meg tudja állapítani, hogy iPhone-jának van-e víz- vagy folyadékkárosodása, ha ellenőrzi az iPhone oldalán lévő folyadékérintkezőt vagy LCI-t. Általában csak a SIM-foglalat belsejében van.

Ha iPhone készüléke folyadékkal érintkezett, az LCI pirosra vált. Ha fehér vagy ezüst, jó hír! A telefonja nem szenved vízkárosodást!

Nincs bolond alma!

Ha behozza a vízben sérült iPhone-ját, és az Apple Tech úgy látja, hogy az LCI-je piros, akkor az aktív garancia alapján nem fogja megjavítani vagy kicserélni.

Szeretné iPhone-ját a strandra vagy a medencébe vinni?

Ha el akarja vinni iPhone készülékét a medencébe vagy a strandra, javasoljuk, hogy zárja le vízálló (és homokálló) tokban vagy tasakban.

A vásárlás előtt ellenőrizze a felhasználói véleményeket, hogy a termék a várt módon működjön-e. Mivel az Apple nem garantálja az iPhone vízállóságát az AppleCare + garancia révén, a legjobb, ha megbizonyosodik arról, hogy a megvásárolt termék működik-e!

Megnedvesedhet az iPhone-om?

Igen, az iPhone képes kezelni egy kis vizet vagy folyadékot - csak nem sokat, és biztosan NEM hosszabb ideig.

Tehát, ha elakad egy vihar, tegye le iPhone készülékét véletlenül egy tócsába vagy víztömegbe, vagy akár a mosogatóba vagy a WC-be, rendben kell lennie.

Mi a teendő, ha az iPhone nedves lesz?

Ha új iPhone-ja nedves lesz, ne kapcsolja ki. Ehelyett megragad egy ruhát (vagy bármilyen nedvszívó anyagot), és törölje le tiszta és szárazra. A mikroszálas kendők működnek a legjobban, mivel szó szerint megfogják a vizet.

Ha valami olyasmit használ, mint a Kleenex, vagy törlőkendőt, akkor hajlamos fokozott óvatosságra. Nem akarja, hogy az anyag darabjai beszoruljanak a varratokba vagy a nyitott portokba, például a villámcsatlakozóba vagy a fejhallgató-csatlakozóba (ha van ilyen!)

Ezután várja meg, amíg megszárad, mielőtt beteszi a készülékét a vezeték nélküli töltőre, illetve ki- vagy bekapcsolja. Hagyja teljesen megszáradni.

Ne dőljön be a zsák rizsfogásnak - ez nem működik, sőt károsíthatja a telefonját.

Ne feledje, hogy az Apple iPhone vízálló, de nem vízálló !!

Milyen az Apple Watch vízálló?

Még az Apple Watchnak is vannak bizonyos korlátai, amikor úszáshoz használja.

Az Apple Watch Series 5-3 vízállósága 50 méter, az ISO 22810: 2010 szabvány szerint.

Ez az értékelés azt jelenti, hogy CSAK az Apple Watch-ot használjasekélyvízi tevékenységek, például úszás a medencében vagy óceán.

Azonban, Az Apple Watch Series 5/4/3 nem használható búvárkodáshoz, vízisízéshez vagy egyéb olyan tevékenységekhez, amelyek nagy sebességű vizet vagy sekély mélység alatti merülést tartalmaznak.

Mit jelent az IP68 és az IP67 besorolás az iPhone-on?

IP68 vagy 67 esetén a 6 számjegy a porállóságot jelöli, a 8 vagy 7 vagy az utolsó számjegy a vízállósági tulajdonságokra vonatkozik.

Az IEC (Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság) szerint

A 8-as besorolás azt jelenti, hogy az eszközt védik az 1 méternél nagyobb mélységű vízbe merülésektől, a gyártó megadja a pontos mélységet - ebben az esetben legfeljebb 2 méteres mélységet, legfeljebb 30 percig.

A 7-es besorolás pedig biztosítja, hogy a készüléket 30 percig megvédjék az 1 méter mélységű vízbe merüléstől.

Hogyan viszonyul az Apple vízállósága a Samsunghoz?

A Samsung telefonok hidrofób bevonattal rendelkeznek. Ez a technológia új funkció a Samsung telefonjainál, mivel a Samsung megállapodást írt alá az ORNL-lel ennek a speciális bevonatnak a biztosítására, amely „aktívan visszavonja a folyadékot”.

Ez a különleges bevonat a Samsung telefonjait kissé vízállóbbá teszi, mint az iPhone, de nem teljesen vízálló.

Legutóbbi hozzászólások