A Mac használata vezeték nélküli hozzáférési pontként

Minden legújabb Mac rendelkezik AirPort kártyával, amely lehetővé teszi a csatlakozást a meglévő vezeték nélküli hálózatokhoz. Az AirPort kártyával saját vezeték nélküli hálózatot is létrehozhat egy meglévő Ethernet kapcsolatból. Ez akkor hasznos, ha vezeték nélküli eszközöket, például iPad-et kell csatlakoztatnia egy Ethernet csatlakozáshoz.

Ebben az oktatóanyagban bemutatjuk, hogyan kell használni a Mac-et vezeték nélküli hozzáférési pontként. Ez az oktatóanyag nem igényel további szoftvert. Mielőtt elkezdenénk, győződjön meg arról, hogy Mac-je teljesen frissült-e a Mac OS X legújabb verziójára.

Internetmegosztás beállítása

Első lépésként nyissa meg aRendszerbeállítások ” a Mac-en. Miután teljesen elindult, nézze meg az ablak közepét az ablak alatt „Internet és vezeték nélküli” cím. Kattintson a Megosztás választási lehetőség.

Nézzen a Rendszerbeállítások ablak bal oldala felé. Megjelenik egy feliratú opció "Internet megosztás". Kattintson erre a lehetőségre. Most nézzen az Internetmegosztás ablak közepe felé. Megjelenik a „Csatlakozás megosztása innen:” feliratú lehetőség. Állítsa ezt az opciót „Ethernet”. Nézze meg közvetlenül ezen opció alatt, ahol egy opciót láthat felcímkézve „Számítógépekre:”. Állítsa ezt az opciót „Wi-Fi”. Végül kattintson a jelölőnégyzetre, amely a bal oldalon található "Internet megosztás" választási lehetőség. Ez lehetővé teszi az internetes megosztást.

Ha konfigurálni szeretné a hozzáférési pontot, kattintson a gombra „Wi-Fi beállítások…” gomb. Amikor ezt megteszi, megjelenik egy felugró ablak. Ebben az ablakban beállíthatja a hálózat nevét, a WEP biztonsági kódot és a hálózati csatornát.

Köszönjük, hogy elolvasta ezt az Apple Tool Box oktatóanyagot. Nézzen vissza később, ha további Apple híreket és tippeket szeretne.

Legutóbbi hozzászólások