Hogyan lehet megosztani a Wi-Fi-t Mac gépéről a MacOS Catalina programmal

A macOS Catalina friss frissítésének összes hiányossága ellenére még mindig sok hasznos funkció van. A macOS számos alapvető jellemzője nem változott, ide tartozik a Wi-Fi kapcsolat megosztása is.

Ez egy olyan funkció, amely már jó ideje létezik, még a macOS-ra való újbóli márkázás előtt. A Catalinával továbbra is megoszthatja Wi-Fi-jét, és így teheti meg, hogyan valósíthatja meg.

Miért szeretné megosztani a Wi-Fi-t?

A fenti kérdésre a legkézenfekvőbb válasz az, hogy internetkapcsolatot kell biztosítani egy másik eszközhöz. De egy kicsit mélyebbre merülve néhány ok lehet csupán a már elérhetőnél gyorsabb Wi-Fi kapcsolat megosztása.

Egy másik nagyon hasznos ok a Wi-Fi megosztására Mac-ről, ha vezeték nélkül kell csatlakoztatnia egy eszközt, de nem akar több eszközért fizetni. Ez lehetővé teszi, hogy megkerülje ezt a korlátozást anélkül, hogy felesleges pénzt fizetne zsebéből.

Hogyan lehet megosztani a Wi-Fi-t Mac-jéről

A kezdés előtt fontos megjegyezni, hogy nem oszthat meg Wi-Fi hálózatot Mac-től iOS-eszközig. A Mackell Ethernet-kábellel (vezetékes) csatlakoztatni kell a hálózathoz, hogy ez működjön. Miután a Mac csatlakoztatva van és be van állítva, kezdjük.

Ossza meg a Wi-Fi-t Mac-ről iPhone-ra vagy iPad-re

Most, hogy készen áll a kapcsolat megosztására, el kell végeznie egy kis előkészületet a Rendszerbeállítások alkalmazásban.

 1. Nyissa meg Mac rendszerén a Rendszerbeállítások alkalmazást
 2. Koppintson aMegosztás

Innen kattintson a gombraInternet megosztás mivel használatához engedélyezni kell. Miután kiemelte, megjelenik egy új panel néhány további jelölőnégyzettel. Meg kell jelölnie a jelölőnégyzetetWi-Fimajd menjen vissza, és jelölje be a jelölőnégyzetetInternet megosztás.

Az Internet Sharing bekapcsolása után megjelenik egy másik alpanel. Ez biztosítja a létrehozandó „internetmegosztó hálózat” beállításait.

 • Hálózat neve - Változtassa ezt bármire
 • Csatorna - Hagyja az alapértelmezett bevitelt (ezt ne változtassa meg)
 • Biztonság - Módosítsa ezt a WPA2 Personal beállítást
 • Jelszó - Írjon be egy biztonságos jelszót, amelyet az iOS-eszközhöz való csatlakozáshoz használnak.

Miután létrehozta a hálózatot, megjelenik még egy alpanel, amely biztosítja, hogy ezt bekapcsolja. Egyszerűen kattintsonRajt és a hálózati megosztás engedélyezve lesz, létrehozva egy Wi-Fi kapcsolatot az iPhone vagy iPad használatához.

A következő lépéseket tedd:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-on
 2. Érintse megWi-Fi
 3. Válaszd ki a Név amelyet korábban a hálózat számára készített
 4. Írja be a hálózat létrehozásakor megadott jelszót
 5. Élvezd

Ez a Mac-nek köszönhetően gyorsabb Wi-Fi-kapcsolatot biztosít. És a legjobb az, hogy a Mac és az iOS eszközöket is problémamentesen használhatja ezen a hálózaton. Lehet enyhe lassulás attól függően, hogy online néz-e videókat, de ez lehet az egyetlen csuklás.

Használja ki a Bluetooth előnyeit

Van egy másik módszer, amellyel Wi-Fi kapcsolatot hozhat létre a Mac és az iOS eszköz között, és annak a Bluetooth segítségével. Lényegében egy személyes hálózatot hoz létre, amelyet Bluetooth működtet.

Mielőtt a Mac és az iOS eszköze együtt működne, néhány előfeltételre van szükség. Először is, mindkét eszközön be kell kapcsolni a Bluetooth-ot, mivel ez a munka elsődleges eszköze.

A működéshez párosítania kell iPhone-ját a Mac számítógépével Bluetooth-on keresztül. Az eszközök párosítása az alábbiak szerint történik:

 1. Nyissa meg iPhone Beállítások alkalmazását
 2. Koppintson aBluetooth
 3. Hagyja nyitva ezt a képernyőt

Mac-jéről:

 1. Nyisd kiRendszerbeállítások
 2. Válassza a lehetőségetBluetooth
 3. Keresse meg iPhone-ját, majd kattintson a gombraCsatlakozás

Az iPhone-on és a Mac-en is megjelenik egy kód, amelynek meg kell erősítenie az egyezést koppintássalmegerősít az iPhone-on. Voálá! Az iPhone és a Mac párosítása Bluetooth-on keresztül történik.

Ha ez megtörtént, akkor gördítenie kell az internetkapcsolatot. Ezt úgy teheti meg, hogy bekapcsolja az iPhone személyes hotspot funkcióját:

 1. Nyissa meg iPhone Beállítások alkalmazását
 2. Koppintson aSzemélyes csatlakozási pont
 3. ToggleEngedje meg, hogy mások csatlakozzanak hozTovább pozíció

A „régi” időkben a két eszköz párosításához meg kell adnia egy jelszót. Azonban ezek a napok már régen elmúltak, és sokkal könnyebb.

Feltéve, hogy Mac számítógépén még mindig nyitva van a Bluetooth menü, kattintson a jobb gombbal az iPhone-jára, majd kattintson a gombraCsatlakozás a hálózathoz. A kék kapcsolat ikon megjelenik a Mac jobb felső sarkában, és a két eszköz csatlakoztatva van.

Ez csak egy másik módja annak, hogy kihasználhassa az Apple termékeinek ökoszisztémáját, hogy végezzen valamilyen munkát. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a módszer közel sem olyan gyors, mint a hálózat megosztására szolgáló többi módszer.

Következtetés

Az Apple valóban megölte a játékot, amikor a saját eszközei közötti kommunikációról volt szó. Wi-Fi kapcsolat megosztása vagy létrehozása mind az iPhone, mind a Mac között rendkívül egyszerű, még a macOS Catalina használatával is.

Mondja meg nekünk, ha bármilyen problémába ütközik, amikor megpróbálja megosztani a Wi-Fi-t Mac-jéről. Ha nincsenek problémái, ossza meg velünk néhány kedvenc tippjét és trükkjét, amikor Mac-et, valamint iPhone-ját vagy iPadjét használja.

Legutóbbi hozzászólások