A helyalapú emlékeztetők használata az iOS rendszerben + Hasznos tippek

Az emlékeztetőket időalapú figyelmeztetéseknek gondolhatja, amelyek segítenek megjegyezni egy adott feladatot vagy ügyet.

A leghosszabb ideig tudom, hogy megtettem. De amikor az iOS-ről van szó, az Emlékeztetők alkalmazás riasztásai lehetnek idő- vagy helyalapúak is.

Lehet, hogy ezt elméletileg már tudta. Úgy tűnik azonban, hogy túl kevés iOS felhasználó használja ki a helyalapú emlékeztetők előnyeit.

ÖSSZEFÜGGŐ:

 • Az Emlékeztetők alkalmazás helytelen információkat, javításokat mutat
 • A 25 legjobb iOS 12 tipp, amely szépen működik
 • 15 Siri-tipp az Apple Watch-hoz
 • Hogyan oszthatja meg tartózkodási helyét az iPhone segítségével

Hihetetlenül hasznosak lehetnek a napjaink és a tennivalók listájának megszervezésében. Mint azt valószínűleg tudjátok, a mindennapi életünkben nem mindenhez kapcsolódik meghatározott időkeret.

Ha már használ helyalapú emlékeztetőket, nagyszerű. Ellenkező esetben olvassa el, hogy ezek miként növelhetik a termelékenységet és a napi rutint.

A helyalapú emlékeztetők használata

Először ellenőrizze, hogy az Emlékeztetők alkalmazásban engedélyezve vannak-e a Helyszolgáltatások. Egyébként nem használhatja a helyalapú emlékeztetőket.

Ha vannak, csak tegye a következő lépéseket.

 • Nyissa meg az Emlékeztetők elemet, és koppintson az új emlékeztető létrehozása pluszjelre.
 • Érintse meg a körlevelet i ikonra a címetől jobbra.
 • Toggle Emlékeztessen egy helyre.
 • Koppintson a Elhelyezkedés.
 • Keressen egy helyet, vagy adja meg a hely címét. Alternatív megoldásként használhatja a jelenlegi tartózkodási helyét is.
 • Miután kiválasztotta a helyet, kiválaszthatja, hogy emlékeztessen-e rá megérkezik azon a helyen, vagy amikor Ön elhagy az a hely.
 • Ha végzett, koppintson a ikonraRészletek a bal felső sarokban. Ezután érintse meg a elemet Kész.

A Siri segítségével állítsa be a helyalapú emlékeztetőket

Alternatív megoldásként bármikor megkérheti a Sirit, hogy készítsen helyalapú emlékeztetőt az Ön számára.

Csak mondj valamit a következő szavak mentén: „Hé Siri, emlékeztessen arra, hogy etessem a macskát, amikor hazaérek” vagy „Hé Siri, emlékeztessem, hogy vegyek tojást, amikor elhagyom ezt a helyet.”

További tippek

Összességében elmondható, hogy a helyalapú emlékeztetők nagyon egyszerűen használhatók és beépíthetők a napi rutinba.

De valójában még néhány dolgot megtehetsz a tartózkodási emlékeztetők hasznosságának és tartalmának növelése érdekében.

Finomhangolja a kerületet

A fenti folyamat során észrevehette egy kört, amelynek fekete pontja van a választott hely körül. Ez a hely kerületét vagy sugarát jelenti.

A kör azt az érkezési helyet jelöli, amelyet meg kell adnia vagy el kell hagynia a hely-emlékeztető elindításához.

Ahogy elképzelheted, ez hihetetlenül hasznos, ha különösen sűrű területen élsz, dolgozol vagy edzőtermet látogatsz. Hasonlóképpen beállíthatja a sugarat, hogy helyriadót indítson, amikor elhagy egy bizonyos területet - például a városát.

A kerület megváltoztatásához csak érintse meg és húzza a fekete pont. Húzza addig, amíg a hely körüli sugár az Ön igényeinek nem felel meg.

Hozzon létre ‘Kapcsolat’ kártyákat

A helyalapú emlékeztetők már hasznosak. De sokkal könnyebbé teheti a szolgáltatás számára, hogy megtudja, mikor hagy el fontos vagy gyakori helyeket.

Alapvetően létrehozza névjegykártyáit életének jelentős helyszínei és személyei számára.

Így könnyedén felhasználhatja ezeket a helyeket az Emlékeztetőkben anélkül, hogy minden alkalommal meg kellene keresnie vagy be kellene írnia a pontos címet.

 • Nyissa meg a Névjegyek elemet.
 • Koppintson a + ikonra a kijelző jobb felső sarkában.
 • Ha ez egy magánszemély otthona, írja be a nevét. Ban,-ben Vállalatterület, megadhatja egy vállalkozás vagy más, nem egyéni helyszín nevét.
 • Görgessen lefelé és írja be a címet a helyszínre. Ellenőrizze még egyszer a pontosságot.

Le is görgethet a Mező hozzáadása opció alján. Érintse meg, és újat fog ajánlani Becenév mező, többek között. Hasznos valami általános hozzáadása ehhez a területhez (munka, tornaterem, orvosi rendelő stb.).

Fontolja meg pontos címadatok hozzáadását más már meglévő ismerőseihez - például családjához, barátaihoz, munkatársaihoz vagy más olyan emberekhez, akikkel gyakran kommunikál.

Ha a legtöbb ismerőséhez cím van csatolva, létrehozhat egy emlékeztetőt, amely figyelmezteti Önt, amikor mondjuk elhagyja Jim vagy Stacy házát.

Miután beállította a címekkel ellátott névjegyeket, új emlékeztető létrehozásakor egyszerűen megkeresheti a nevüket vagy a becenevüket a Hely mezőben.

Jegyzet: Ne felejtse el meglátogatni saját névjegykártyáját a Névjegyzékben, és adja hozzá otthoni és munkahelyi címét - ellenkező esetben nem fogja tudni megkérni Sirit, hogy emlékeztessen téged valamire, amikor hazaérsz, vagy otthagyod a munkahelyedet.

Használja az Új iOS 12 helyalapú Ne zavarjanak beállításokat

Az iOS 12-től kezdődően az iPhone készülékének Ne zavarjanak funkciói mostantól lehetővé teszik a DND engedélyezését egy adott helyen. Hosszan nyomja meg a vezérlőközpontban a Ne zavarjanak ikont, és állítsa „Addig, amíg el nem hagyom ezt a helyet”. Az iOS 12 Ne zavarj funkcióinak vannak további érdekes funkciói is. Nyugodtan fedezze fel őket:

ÖSSZEFÜGGŐ: Az új Ne zavarjanak funkciók használata az iOS 12 rendszerben

Használjon autóalapú emlékeztetőket

Ha járművének Bluetooth-kapcsolata vagy CarPlay-je van, beállíthat egy emlékeztetőt is, hogy pingeljen, amikor kiszáll vagy autóba száll.

Csak hozzon létre egy emlékeztetőt, és látnia kell Beülni az autóba és Kiszállás a kocsiból lehetőségek.

Válasszon egyet a lehetőségek közül, és az emlékeztető aktiválódik, amikor megszakad vagy csatlakozik a Bluetooth-hoz vagy a CarPlay-hez.

Tudta, hogy emlékeztetőkre is megoszthatja a dolgokat. Meg lehet osztani vele egy weblinket, és kattintható linkké válik. Ugyanez a térképekkel. Tervezel egy utazást valahova? Beállíthat egy almát térkép helyét emlékeztetőül a „amikor beszállok az autóba” elemre, és amikor beszáll az autójába, automatikusan felbukkan. Nagyon hasznos. Ugyanez a jegyzetekben szereplő bevásárló listák esetében. Oszd meg, és állítsd "amikor eljutok a Targethez" vagy egy másik helyre, és akkor jelenik meg, amikor odaérsz, és a bevásárlólistád praktikus.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha van megosztási tippje, amely az Ön iPhone-jának ennyi éve során az Ön számára bevált.

Legutóbbi hozzászólások