Nem lehet csatlakozni az App Store-hoz Mac-en? 10 lépés a javításhoz

Az App Store a legbiztonságosabb hely új alkalmazások letöltésére a Mac számítógépére. Ha a Mac nem tud csatlakozni az App Store-hoz, ne kezdje az ismeretlen forrásokból származó alkalmazások letöltését, ehelyett kövesse ezeket a lépéseket!

Kövesse ezeket a tippeket, ha a Mac nem tud csatlakozni az App Store-hoz

 1. Indítsa újra az útválasztót.
 2. Látogasson el az Apple System Status webhelyére a Mac App Store megtekintéséhez.
 3. Lépjen ki az App Store-ból, és indítsa újra a Mac-et.
 4. Nyissa meg az App Store-ot, és lépjen a Store> Kijelentkezés.
 5. Ban ben Rendszerbeállítások, állítsa be a Dátum idő automatikusan.

Ezeket a tippeket (és még többet) az alábbiakban részletesen ismertettük.

Miért mondja a Mac, hogy „Nem lehet csatlakozni az App Store-hoz”?

Számos oka lehet annak, hogy a Mac nem csatlakozik az App Store-hoz. Talán probléma van az internetkapcsolatoddal, az Apple szervereivel vagy a Mac operációs rendszerével.

Nagyon gyakori, hogy a macOS frissítése után problémákat tapasztal az App Store-val. Máskor előfordulhat, hogy minden ok nélkül megáll.

Előfordulhat, hogy a Mac számos okból nem csatlakozik az App Store-hoz.

Mi a teendő, ha a Mac nem tud csatlakozni az App Store-hoz

Végezze el az alábbi lépéseket a Mac javításához, amikor egy üres képernyőn a „Nem lehet csatlakozni az App Store-hoz” felirat olvasható. Minden lépés után ellenőrizze újra az App Store-ot; felsoroltuk őket abban a sorrendben, hogy a lehető legkevésbé segítsenek.

És természetesen, mielőtt bármilyen hibaelhárítást elkezdene, készítsen új biztonsági másolatot a Mac-ről. Így az adatok biztonságban vannak, ha bármi rosszul esik.

1. lépés: Ellenőrizze az internetkapcsolatot a Mac számítógépén

Nyissa meg a kívánt böngészőt, és töltsön be egy új weboldalt. Ha nem működik, vagy ha a böngésző szokatlanul lassú, akkor probléma lehet a Mac internetkapcsolatával.

A Safari egyáltalán nem tudja betölteni az oldalakat, ha nem csatlakozik az internethez.

Próbálja meg kijavítani az alábbi javaslatokat:

 • Indítsa újra a Wi-Fi útválasztót.
 • Csatlakozzon egy másik Wi-Fi hálózathoz.
 • Tiltsa le a VPN-jét, ha ilyet használ.
 • Nyissa meg a Hálózati rendszerbeállításokat, és módosítsa a DNS-t.
 • További segítségért forduljon internetszolgáltatójához.

2. lépés. Ellenőrizze, hogy az Apple rendszerei működnek-e

Lehetséges, hogy senki sem tud most csatlakozni a Mac App Store-hoz. Előfordul, hogy az Apple rendszerei váratlanul lemennek. Máskor az Apple ideiglenesen offline állapotba hozza őket karbantartás céljából.

Látogasson el az Apple System Status webhelyére, ahol a legfrissebb információkat közvetlenül az Apple-től kapja. Ellenőrizd a Mac App Store tétel kifejezetten; kör alakú zöld lámpának kell lennie mellette, ha az App Store online.

A zöld kör azt jelenti, hogy a szolgáltatás normálisan működik.

Az Apple közleményeket ad hozzá, vagy megváltoztatja a különféle lámpák színét és alakját, hogy tájékoztassa Önt, ha bizonyos szolgáltatások nem működnek.

3. lépés: Lépjen ki az App Store-ból, és indítsa újra a Mac-et

Ez egy alapvető - de hatékony - hibaelhárítási lépés, amelyet mindig használnia kell, ha problémái adódnak a Mac számítógépével. A megnyomásával lépjen ki az aktív alkalmazásból Cmd + Q vagy válassza ki az alkalmazás nevét, majd Kilépés az [alkalmazásból] a menüsorból.

A Mac újraindítása előtt lépjen ki az App Store-ból.

Ha az App Store nem zár be, nyomja meg a gombot Cmd + Opció + Esc és Kényszer Kilépés azt.

Az App Store bezárása után lépjen a > Leállítás és kapcsolja ki a Mac-et. Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt megnyomná a bekapcsológombot az újraindításhoz.

4. lépés. Jelentkezzen ki és jelentkezzen be újra

Sok felhasználó számára az üres képernyő azt mondja, hogy a Mac nem tud csatlakozni az App Store-hoz, amikor megpróbálja megtekinteni az Apple ID adatait. Ez utal az Apple ID-fiókkal kapcsolatos problémákra, amelyekre a legegyszerűbb megoldás a kijelentkezés és az újbóli bejelentkezés.

Nyissa meg az App Store-t és válassza a lehetőséget Store> Kijelentkezés a menüsorból. Kövesse a fenti utasításokat, hogy kilépjen az App Store-ból. Amikor újra megnyitja az App Store-ot, lépjen a következőre: Store> Bejelentkezés és adja meg az Apple ID adatait az újbóli bejelentkezéshez.

Jelentkezzen be újra Apple ID e-mail címével és jelszavával.

Ha ez nem működik, próbáljon meg kijelentkezni, és onnan jelentkezzen be újra Rendszerbeállítások> Apple ID> Áttekintés.

5. lépés: Frissítse Mac-jét a legújabb macOS-kiadásra

A Mac operációs rendszerével kapcsolatos probléma lehet az oka annak, hogy egy üres képernyő azt mondja, hogy nem tud csatlakozni az App Store-hoz. Ez alkalmanként fordul elő, amikor a macOS szoftverhibát kap.

Általában az Apple kiad egy javításfrissítést, amelyet telepíthet az ilyen hibák kijavítására. Csak meg kell győződnie arról, hogy a macOS legújabb verzióját futtatja.

Menj > A Macről> Szoftverfrissítés hogy ellenőrizze az új macOS frissítéseket. Töltse le és telepítse a rendelkezésre állóakat. A béta felhasználóknak vissza kell térniük a macOS nyilvános kiadására.

Jelölje be a négyzetet, hogy a Mac automatikusan frissüljön.

6. lépés. Módosítsa a dátum és idő beállítását a Mac gépén

A dátum és az idő eltérései a Mac és az Apple szerverei között kommunikációs problémákat okozhatnak az App Store-val. Ezt könnyű kijavítani a dátum és az idő automatikus beállításával.

Mac-en lépjen a következőre: Rendszerbeállítások> Dátum és idő. Kattintson a lakatra, és írja be a rendszergazda jelszavát a módosítások feloldásához. Ezután kattintson a gombra Dátum idő fülre, és kapcsolja be Állítsa be automatikusan a dátumot és az időt.

Módosítsa az időzónát, vagy manuálisan állítsa be az időt, hogy megjavítsa-e az App Store-t.

Ha már be van kapcsolva, kapcsolja ki, és ideiglenesen változtassa meg az időt másik időzónára. Teszteld újra az App Store-t, majd állítsd vissza a dátumot és az időt.

7. lépés: Törölje az App Store beállításait a könyvtárból

A Mac adatokat tárol arról, hogyan használja kis fájlként az App Store-t a Könyvtárban. Ezeket a fájlokat arra használja, hogy egyenletesebb élményt nyújtson az Ön számára, de néha akadályozhatják az Ön Mac-jének csatlakozását az App Store-hoz.

A Finder segítségével megkeresheti és törölheti a gyorsítótárfájlokat, ha azok sérültek. Az App Store új alkalmazásokat hoz létre, amikor újra használja.

Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza a lehetőséget Ugrás> Ugrás a mappához a menüsorból. típus ~ / Könyvtár / Gyorsítótárak / és kattintson Megy.

A Finder megnyomja a Cache mappát Megy.

Keresse meg az alábbi fájlok mindegyikét, és minden találtat helyezzen a kukába:

 • com.apple.appstore
 • com.apple.appstoreagent
 • raktárszámla
 • raktárkészletek
 • tárolt letöltés
 • storeinapp

Most menj ~ / Könyvtár / Konténerek / és törölje ezeket a fájlokat, ha megtalálja őket:

 • com.apple.storeagent.plist
 • com.apple.commerce.plist
 • com.apple.appstore.plist

8. lépés. Engedélyezze a bejövő kapcsolatokat a tűzfalon

A Mac beépített tűzfala megvédi a lehetséges rosszindulatú programok fenyegetéseitől. Alapértelmezés szerint a tűzfal úgy van beállítva, hogy engedélyezze a kapcsolatokat az App Store-ból. Ellenőrizze azonban a beállításokat, ha problémákat tapasztal.

Menj Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Tűzfal. Kattintson a lakatra, és adja meg a rendszergazda jelszavát a módosítások elvégzéséhez, majd lépjen a következőre: Tűzfal beállításai.

Kapcsolja be a lehetőséget Automatikusan engedélyezi a beépített szoftver számára a bejövő kapcsolatok fogadását és kattintson rendben.

Engedje meg a beépített szoftvereknek, hogy a tűzfal ne blokkolja az App Store-t.

Ideiglenesen le kell tiltania harmadik féltől származó biztonsági szoftvereket, például a Norton AntiVirus programot is. Ha ez lehetővé teszi, hogy a Mac túlteljen az üres képernyőn, és csatlakozzon az App Store-hoz, akkor forduljon a fejlesztőhöz, ha segítségre van szüksége a beállítások módosításához.

9. lépés: Állítsa vissza a tűzfal gyorsítótárát a Mac számítógépén

Még akkor is, ha a tűzfalat engedélyezi a bejövő kapcsolatok engedélyezésére, a gyorsítótár problémája lehet, hogy a Mac nem tud csatlakozni az App Store-hoz. A gyorsítótár visszaállítható úgy, hogy törli a Finderben, és hagyja, hogy a tűzfal újat hozzon létre.

Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza a lehetőséget Ugrás> Ugrás a mappához a menüsorból. Írja be a fájl elérési útját / var / db / crls / és kattintson Megy.

Használja a fenti fájl elérési útját a tűzfal gyorsítótárának eléréséhez.

Keresse meg és törölje crlcache.db vagy ocspcache.db. Ehhez szükség lehet a rendszergazda jelszavának megadására. Utána indítsa újra a Mac-et, és próbáljon újra csatlakozni az App Store-hoz.

10. lépés: Távolítsa el a VeriSign tanúsítványokat a kulcstartóból

Ha az App Store azt mondja, hogy „Váratlan hiba történt a bejelentkezés során: UNTRUSTED_CERT_FILE”, az azt jelenti, hogy probléma van a Mac kulcstartójával.

Sok felhasználó kijavította ezt a problémát a VeriSign tanúsítványok törlésével a Kulcstartóból.

Nyisd ki Kulcstartó hozzáférés az Alkalmazások Utilities mappájából vagy a Spotlight használatával. Keressen verisign. Az összes eredményt tartsa lenyomva Váltás, majd nyomja meg a gombot Töröl és törölje őket a rendszergazda jelszavával.

Erősítse meg, hogy törölni szeretné a VeriSign tanúsítványokat az előugró figyelmeztetésben.

Mi van, ha a Mac továbbra sem tud csatlakozni az App Store-hoz

Ha követte az összes fenti lépést, de még mindig nem tud csatlakozni a Mac App Store-hoz, akkor lehet, hogy közvetlenül az Apple-nel kell beszélnie az egy az egyhez támogatásért. Képesnek kell lenniük szűkíteni a probléma okát.

Beszéljen az Apple ügyfélszolgálatával egy Apple Store-ban, telefonon vagy webchat segítségével. És tudassa velünk, mit javasolnak a megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások