A segédprogram lehetővé teszi a MacBook Pro (2010 közepe) grafikus kapcsolását

A gfxCardStatus, egy olyan eszköz, amelyet eredetileg a MacBook Pro (2010 közepe) modelljeiben aktív grafikus alrendszer megjelenítésére terveztek, az Intel HD Graphics, illetve az NVIDIA GeForce GT 330M grafikát jelző „i” és „n” ikonok segítségével. hogy menet közben válthasson a kártyák között. Ez egy menüsoros alkalmazás az OS X számára, amely a nagyobb energiaigényű grafika használatával segíti a MacBook Pro felhasználóit abban, hogy lássák, mely alkalmazások befolyásolják akkumulátoruk élettartamát.

App Jellemzők

  • Morgás vagy Értesítési központ értesítései a GPU változásakor
  • A Függőségek lista: nyissa meg a gfxCardStatus menüt, amikor a diszkrét A GPU aktív, hogy lássa, mi kapcsolja be
  • Váltás kézzel Csak integrált vagy Csak diszkrét mód az egyik vagy a másik GPU kényszerítésére

Grafikus kapcsolásra

A MacBook Pro (2010 közepe), Core i5 vagy Corei7, 15 ″ és 17 ″ modellek automatikusan válthatnak az integrált Intel (alacsonyabb energiafogyasztású) és az NVIDIA (nagyobb teljesítményű) grafikák között. Sajnos, bár van egy beépített lehetőség a nagyobb teljesítményű NVIDIA kártya állandó bekapcsolására, nincs lehetőség arra, hogy mindig kikapcsolt állapotban legyen. Ez jelentősen lecsökkentette az akkumulátor élettartamát olyan felhasználók számára, akiknek a MacBook profi a nagyobb energiafelhasználású NVIDIA grafikát használják a látszólag nem GPU-intenzív alkalmazások során.

grafikus kapcsolási módok: három működési mód

  • Dinamikus kapcsolás: Az OS X beépített automatikus grafikus kapcsolási funkciójának álneve
  • Csak integrált: Kényszeríti az akkumulátorbarátabb grafikákat és nem engedélyezi az automatikus kapcsolást
  • Csak diszkrét: kényszeríti a nagyobb energiaigényű grafikákat, és tiltja az automatikus kapcsolást

A gfxCardStatus úgy oldja meg ezt a problémát, hogy lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy tetszés szerint váltson a grafikus alrendszerek között. A fejlesztő azonban megjegyzi, hogy a kapcsolási funkció „néhány kisebb átmeneti problémát okozhat”.

Követelmények

  • OS X Lion (10.7) vagy újabb
  • 2008-2012, 15-17 ″ dual-GPU MacBook Pro

App Menüsor ikonok leírása

  • én - a integrált GPU
  • d - a nagyobb teljesítményűeket használja diszkrétGPU

A gfxCardStatus Csak integrált módban történő használata közben nem használhat külső kijelzőket (a kivetítőket is beleértve). A kijelző használatához maradjon a Dinamikus kapcsolás lehetőségnél.

Legutóbbi hozzászólások