Mi a teendő, ha a tárhely majdnem megtelt, és az iPhone vagy az iPad lassú

Ha majdnem megtelt a tárhely iPhone vagy iPad készülékén, észreveheti, hogy sokkal lassabbá válik. Ennek oka, hogy az operációs szoftver - iOS vagy iPadOS - nem rendelkezik elegendő területtel a munkához. Szerencsére megmutathatjuk, hogyan lehet kijavítani.

Még ha elfogyott a tárhelye is, lehet, hogy nem ez az egyetlen dolog, amely lassabbá teszi iPhone vagy iPad készülékét. Sok felhasználó szenved a szoftverhibák, a háttérfolyamatok és még az akkumulátor rossz élettartama miatt is.

De ne aggódjon, lehet, hogy még nem kell frissítenie iPhone-ját vagy iPadjét. Leggyakrabban ezeket a sebességproblémákat - még az akkumulátor élettartamát is - egy fillér kiadása nélkül is megoldhatja. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megtudja, hogyan.

Használja ezeket a gyors tippeket, ha iPhone vagy iPad készüléke lassú és szinte elfogyott a tárhelye, vagy olvassa el az alábbi teljes cikket a lassítás alacsony szintjéről:

 1. Törölje a készülékén lévő tárhelyet a fényképek, zene, videók vagy alkalmazások eltávolításával.
 2. Frissítse eszközét az iOS vagy iPadOS legújabb verziójára.
 3. Zárja be az összes megnyitott lapot a Safari alkalmazásban, és zárjon be minden megnyitott alkalmazást.
 4. Kapcsolja ki iPhone vagy iPad készülékét, és várjon 30 másodpercet, mielőtt újraindítaná.
 5. Menjen a Peak Performance Management elemre az Akkumulátor beállításai között, és érintse meg a kis „Letiltás” gombot, majd az előugró ablakban koppintson a „Letiltás” elemre.

1. lépés: Távolítson el több helyet, ha a tárhely majdnem megtelt

A folyamatosan felbukkanó riasztások tájékoztatják Önt, ha az iPhone vagy iPad tárhelye majdnem megtelt. Ezt általában a lassabb teljesítmény erősíti, mivel eszközén elfogy a hely a munkához. Az egyetlen megoldás a tartalom törlése és további hely felszabadítása.

Vessen egy pillantást a tárhelyhasználatára az Általános beállítások részben.

Ideális esetben legalább 2 GB szabad tárhelyet szeretne iPhone vagy iPad eszközén, hogy hatékonyan működhessen. Ennyi szabad hely nélkül valószínűleg számos problémás tünetet fog tapasztalni.

A Beállítások> Általános> [iPhone / iPad] tárhely menüben ellenőrizheti, hogy mennyi szabad helye van. Feltétlenül várjon egy percet, amíg a diagram frissül a legújabb tárhely-olvasattal.

Számos módon törölheti a tárhelyet iPhone vagy iPad készülékén, nagyrészt attól függően, hogy mi használja a legtöbb helyet. Tekintse meg ezt az útmutatót a tárhely törlésével kapcsolatos átfogó útmutatásokért. Vagy kövesse az alábbi egyszerűsített utasításokat, hogy gondoskodjon a leggyakoribb okokról.

Törölje fotóit és videóit, vagy töltse fel őket az iCloudba

A legtöbb ember számára a tárhely nagy részét a Fotók alkalmazásban található fotók és videók foglalják el. Néhányféle módon lehet orvosolni ezt:

 1. Törölje azokat a fotókat és videókat, amelyeket már nem szeretne.
 2. Exportálja a fényképeket és videókat az eszközéről a számítógépre.
 3. Töltse fel az összes fotót és videót a felhőbe.

Az első két lehetőség meglehetősen magától értetődő. A fotók vagy videók törlése után azonban el kell távolítania őket a Fotók nemrégiben törölt albumáról is. Ellenkező esetben még 60 napig tárolnak.

A törölt fotók és videók a Fotók nemrégiben törölt albumára kerülnek.

Az iCloud Fotók vagy a Google Fotók segítségével töltse fel a teljes fotó- és videotárat a felhőbe. Ha ez befejeződött, visszakaphatja az ingyenes tárhelyet, ha úgy dönt, hogy csak az egyes elemek tömörített változatát tárolja eszközén:

 • ICloud-fotók esetén: Válassza a Beállítások> Fotók> Az [iPhone / iPad] tárhely optimalizálása lehetőséget.
 • Google Fotók esetén: Kapcsolja be a „Biztonsági mentés és szinkronizálás” lehetőséget az alkalmazás beállításaiban.

  A tárhely optimalizálása csak a legutóbb megtekintett fotókat és videókat tölti le.

Távolítsa el a zene- és filmletöltéseket

Az iTunes alkalmazásból megvásárolt zenék, filmek vagy tévéműsorok letöltését anélkül távolíthatja el, hogy elveszítené hozzájuk való hozzáférést. Ha meg akarja nézni vagy hallgatni a jövőben, bármikor újra letöltheti vagy streamelheti.

Ugyanez vonatkozik az Apple Music vagy a Spotify bármely helyileg elmentett zenéjére. Tárhelyet takaríthat meg a mobil adatok rovására a zene streamingje helyett letöltés helyett.

Nyissa meg a megfelelő alkalmazást a letöltött adathordozó eltávolításához. Általában van egy szakasz, ahol csak a letöltött elemeket tekintheti meg. A szerkesztés megérintésével megjelenik a letöltések eltávolításának lehetősége.

Az Apple TV alkalmazásban érintse meg a „Letöltött” gombot a letöltések eltávolításához.

Töltse le a fel nem használt alkalmazásokat

Az iOS és az iPadOS legújabb verziói lehetővé teszik az alkalmazások „kirakodását”, amelyeket egy ideje nem használtak. Ez megőrzi az alkalmazás helyőrzőjét az eszközén, miközben magát az alkalmazást törli a tárhely megtakarítása érdekében.

Manuálisan letöltheti az alkalmazásokat a Beállítások alkalmazás tárolólapjáról, vagy választhatja, hogy engedélyezi-e eszközének a nem használt alkalmazások automatikus kitöltését. Ehhez lépjen a Beállítások> iTunes és App Store> A nem használt alkalmazások letöltése elemre.

Tárhely mentése érdekében válassza ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket egy ideje nem használt.

2. lépés. Kapcsolja ki az akkumulátor teljesítménykezelését

2017 végén az Apple elárulta, hogy lassította a régebbi iPhone-kat a váratlan leállások csökkentése érdekében. A nyilvános visszahatás miatt az Apple most felajánlja ennek a „teljesítménykezelési funkciónak” a kikapcsolását, ami az iPhone felgyorsítását eredményezheti.

Természetesen ez azt eredményezheti, hogy az iPhone váratlanul leáll, mivel az Apple szerint ezt remélte elkerülni. De ha mégis megtörténik, a funkció automatikusan újra bekapcsol.

Ez a funkció nincs jelen az iPad készülékeken.

Hogyan kapcsolhatom ki a teljesítménykezelést az iPhone készülékemen?

 1. Válassza a Beállítások> Akkumulátor> Akkumulátor állapota lehetőséget.
 2. Nézze meg a Csúcsteljesítmény-kapacitás részt.
 3. Ha az akkumulátor állapota romlik, akkor látnia kell egy bekezdést, amely elmagyarázza a teljesítmény kezelését, és koppintson a „Letiltás” elemre.
 4. Az előugró ablakban erősítse meg, hogy „letiltja” a funkciót.
Nem minden eszközön jelenik meg a teljesítménykezelés Letiltás gomb.

3. lépés: Törölje a Safari webhely adatait és lapjait

Néha, amikor iPhone vagy iPad készülékünk lassúnak érzi magát, valójában csak egy alkalmazás működik rosszul. Gyakran ez a helyzet a Safarival, amely valószínűleg az iPhone vagy iPad leggyakrabban használt alkalmazása, és amely szintén elakad a saját adatainál.

Az internet böngészése során a Safari adatokat gyűjt az élmény javítása érdekében. Ezt általában arra használják, hogy emlékezzen arra, mely webhelyeket látogatta meg, és hogy gyorsabban töltse be őket. De a túl sok vagy sérült adat valójában lassabbá teszi a Safarit.

Szerencsére könnyű törölni ezeket az adatokat az eszközről.

Zárja be a megnyitott Safari füleket

Zárja be az összes lapot a Safari felgyorsításához.

A Safari túl sok lapja megterheli az iPhone vagy iPad teljesítményét. Zárja be őket. Több lapot is bezárhat egyszerre, ha megérinti és lenyomva tartja a Tabs gombot a Safari jobb alsó sarkában. Ez két átfedő négyzetnek tűnik. Ezután koppintson az „Összes lap bezárása” elemre.

Törölje a Safari előzményeit és a webhely adatait

A Safari mentett adatainak többsége gyorsítótárak, cookie-k és a böngészési előzmények formájában jelenik meg. Ezeket az adatokat egyetlen érintéssel törölheti. Lépjen a Beállítások> Safari menübe, és válassza az „Előzmények és webhelyadatok törlése” lehetőséget.

A gyorsabb teljesítmény érdekében törölje a Safari előzményeit és webhelyadatait.

4. lépés: Ellenőrizze az iOS vagy iPadOS verziójának frissítéseit

Az Apple évente egyszer kiadja az iOS és az iPadOS új verzióját. Ekkor változik a szoftver neve. Például ebben az évben az iOS 12-ről az iOS 13-ra megyünk át. Nem feltétlenül szeretne frissíteni a legújabb szoftverre.

A legújabb szoftverfrissítés az iPadOS és az iOS 13.

Ha régebbi iPhone vagy iPad készüléke van, a benne lévő korlátozott feldolgozási teljesítmény az új szoftver hatékony futtatásáért küzd. Amikor az Apple kiad egy új frissítés iOS vagy iPadOS rendszerre, javasoljuk, hogy tartsa meg a telepítést.

Várjon, amíg a pontos készülékével rendelkező többi felhasználó teszteli a szoftvert, hogy megtudja, mennyire működik jól.

Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a legújabbat kell telepítenie frissítés a szoftver verziójához. Az Apple folyamatosan kiadja a kis szoftverfrissítéseket (például iOS 12.1.3 - iOS 12.1.4). Ezek általában javítják az eszközök teljesítményét a hibák kiküszöbölésével vagy a sebesség növelésével.

Ellenőrizze az eszközön éppen használt szoftvert. Ezután nézze meg, vannak-e újabb frissítések hozzá.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy milyen szoftver van az iPhone-on vagy iPad-en?

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Névjegy menüpontot.
 2. Keresse meg a szoftver verzióját az oldal teteje közelében.

  Ez az iPhone iOS 13.1-et futtat.

Hogyan tudom frissíteni a szoftvert az iPhone-on vagy iPad-en?

 1. Csatlakoztassa készülékét működő internetkapcsolathoz.
 2. Válassza a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontot.
 3. Várja meg, amíg iPhone vagy iPad új frissítéseket keres.
 4. Töltse le és telepítse az összes frissítéseket amelyek rendelkezésre állnak.

  Várja meg, amíg iPhone vagy iPad készüléke megtalálja a legújabb frissítéseket.

Ha már frissítette eszközét egy újabb szoftverre, néha lehetséges az előző verzióra való visszalépés. Tekintse meg ezt a cikket, amelyet megírtunk, és további információt talál arról, hogyan kell csinálni.

5. lépés. Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra az eszközt

Előfordulhat, hogy iPhone vagy iPad készüléke lassan működik, mert túl sok mindent próbál egyszerre végrehajtani. Ez akkor történik, ha sok alkalmazás van nyitva a háttérben. Ez akkor is megtörténhet, ha egy ideje nem indította újra iPhone vagy iPad készülékét.

Az eszköz újraindításakor bezárja az összes háttérfolyamatot és törli az ideiglenes adatgyorsítótárakat. Ez sokat tesz a teljesítmény javítása és a szoftverhibák minimalizálása érdekében. Arra kell törekednie, hogy pár hetente egyszer megtegye.

Hogyan lehet kilépni az iPhone vagy iPad készülék minden alkalmazásából?

 1. Nyissa meg eszközén az Alkalmazásváltó nézetet:
  1. Kattintson duplán a Kezdőlap gombra.
  2. Vagy csúsztassa ujját a képernyő aljától a közepéig.
 2. Zárjon be minden alkalmazást úgy, hogy lenyomja őket a képernyő tetejéről.
A bezáráshoz nyomja le az egyes alkalmazásokat a képernyő tetejéről.

Hogyan indíthatom újra iPhone vagy iPad készülékemet?

 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztő gombot és bármelyik Hangerő gombot.
 2. Amikor a rendszer kéri, csúsztassa a készülék kikapcsolásához.
 3. Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt megnyomná az Alvó / Ébresztő gombot az iPhone vagy iPad újraindításához.
Amikor a rendszer kéri, csúsztassa a készülék kikapcsolásához.

6. lépés: Állítsa vissza az összes beállítást iPhone vagy iPad készülékén

Ha az iPhone vagy az iPad továbbra is lassan fut a további tárhely törlése és a fenti lépések végrehajtása után, akkor lehet, hogy vissza kell állítania vagy módosítania kell néhány beállítást. Javasoljuk, hogy mielőtt ezt megtenné, készítsen új biztonsági másolatot eszközéről, így bármikor visszakeresheti régi beállításait.

A Beállítások módosításával iPhone vagy iPad készüléke gyorsabb lehet.

Először azt javasoljuk, hogy állítsa vissza az összes beállítást iPhone vagy iPad készülékén. Ez a Beállítások alkalmazásban mindent visszaáll az alapértelmezett állapotra. Ez megváltoztatja az eszköz viselkedését, de nem töröl fotókat, videókat, alkalmazásokat vagy egyéb tartalmakat.

Hogyan állíthatom vissza az összes beállítást iPhone vagy iPad készülékemen?

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget.
 2. Koppintson az „Összes beállítás visszaállítása” elemre.
 3. Erősítse meg, hogy „vissza szeretné állítani” a beállításait.
Válassza az Összes beállítás visszaállítása iPhone vagy iPad eszközön.

Hogyan szerkeszthetem a Beállításokat az iPhone vagy iPad felgyorsítása érdekében?

A régebbi iPhone-ok vagy iPadek lassan futnak az összes beállítás visszaállítása után is. Ha ez a készülék esetében így van, a kevesebb feldolgozási energia felhasználása érdekében módosíthatja a Beállításokat. Ezt úgy teheti meg, hogy letiltja a különféle kis vagy háttér funkciókat.

Nem kell módosítania az alább felsorolt ​​összes beállítást. De mindegyiknek elő kell segítenie az iPhone vagy iPad kis összegének felgyorsítását.

Ha nem találja az alább felsorolt ​​elemek egyikét, húzza le a fő Beállítások oldalról a keresősáv megjelenítéséhez. Lehet, hogy más helyre költözött az iOS vagy iPadOS verziójában.

Kapcsolja be ezeket a funkciókat a Beállítások alkalmazásban:

 1. Kisegítő lehetőségek> Kijelző és szövegméret> Átlátszóság csökkentése.
 2. Kisegítő lehetőségek> Mozgás> Csökkentse a mozgást.
 3. Mail> Új adatok beolvasása> Kézi beolvasás.
A csökkentett átlátszóság nem tűnik olyan jónak, de kevesebb feldolgozási energiát használ.

Kapcsolja ki ezeket a funkciókat a nem alapvető alkalmazásoknál:

 1. [Az Ön neve]> iCloud.
 2. Beállítások> Értesítések.
 3. Általános> Háttéralkalmazás-frissítés.
Választhatja a Háttéralkalmazás-frissítés teljes kikapcsolását is.

Kapcsolja ki teljesen ezeket a funkciókat:

 1. Siri és keresés> Hallgassa meg a „Hey Siri” szót.
 2. Siri és keresés> Nyomja meg a [Kezdőlap / Oldalsó gomb] gombot a Siri használatához.
 3. iTunes és App Store> Automatikus letöltések.
Kapcsolja ki az automatikus letöltést a Zene, az Alkalmazások, a Könyvek és a Hangoskönyvek és az Alkalmazásfrissítések számára, hogy készüléke gyorsabb legyen.

7. lépés. A készülék visszaállításához használja a DFU módot

A fenti lépéseknek nagy különbségeket kell hozniuk az iPhone vagy iPad gyorsabb működéséhez. De ha még mindig lassú, akkor a DFU mód használatával még javíthatja a készüléket a gyári beállítások visszaállításához.

Ha iPhone vagy iPad készülékét DFU módba állítja visszaállításához, akkor a szoftver és a firmware minden sorát újra telepíti. Ez egy hihetetlenül hatékony eszköz olyan szoftverproblémák kijavítására, amelyek miatt az iPhone vagy iPad lassan futhatott.

A DFU mód használatához törölni kell az összes tartalmat iPhone vagy iPad készülékéről. Először készítsen biztonsági másolatot. Így helyreállíthatja fényképeit, videóit, alkalmazásait és egyéb tartalmait az eszköz visszaállítása után.

Az iCloud, a Finder vagy az iTunes segítségével készítsen új biztonsági másolatot eszközéről, mielőtt helyreállítaná.

Ha iPhone vagy iPad tárhelye majdnem megtelt, akkor ez jó lehetőség a tiszta pala készítésére.

Kövesse ezt a linket az iPhone vagy iPad helyreállításához a DFU mód használatával kapcsolatos utasításokért. Ha ez nem oldja meg az eszközét, akkor talán mégiscsak ideje frissíteni.

Legutóbbi hozzászólások