Gyors tippek az iPhone vagy iOS eszköz még privátabbá tételéhez

Az iPhone eredendően biztonságos és privát, talán jobban, mint bármely más okostelefon. Ez annak köszönhető, hogy az Apple elkötelezetten törekszik a felhasználói adatvédelemre, valamint a sziklaszilárd titkosításra és biztonságra, amelyet minden eszközbe beépít.

De mindig lesznek olyan fogyasztók, akik bármilyen okból egy kicsit több magánéletre vágynak. Ha azok között a magánéleti szempontok között különösen figyelemre méltó személyek közé tartozik, akkor az Apple által előkészített vagy alapértelmezett biztonsági funkciók nem lehetnek elegendőek az Ön számára.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan törölhető a keresési előzmények az iPhone-on, és hogyan védhető a magánélet

Szerencsére van néhány egyszerű és egyszerű tipp, amelyet alkalmazhat saját iOS-eszközére (és Apple-fiókjára), hogy még biztonságosabbá és privátabbá tegye, mint amilyen már.

Jelszó titoktartás

Az iPhone nyilvánvalóan a legbiztonságosabb és a legbiztonságosabb, ha le van zárva. Emiatt nagyon szeretné meggyőződni arról, hogy ez így marad, ha nincs a kezedben.

Szerencsére van néhány dolog, amit megtehet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a leendő betolakodókat elrontották a zár képernyőn.

 • Használjon erős, alfanumerikus jelszót. Lehet, hogy a négyjegyű jelszava rendben van, de egy hosszabb, betűk és számok kombinációjával ellátott jelszó a legelszántabb snoopok kivételével az összeset kizárja.
 • Fontolja meg a Touch ID és az Arc ID azonosítását. Ha paranoiás vagy a kormány túllépése miatt, akkor ezt figyelembe kell venni. A bűnüldözés arra kényszerítheti, hogy oldja fel a telefont az arcával vagy az ujjlenyomatával, de nem kényszerítheti a jelszó felfedésére.

Zárolja a képernyő adatait

Ha az iPhone zárolva van, úgy tűnhet, hogy ez a legbizalmasabb. De valójában vannak bizonyos módok a biztonság megkerülésére és a privát információk megtekintésére.

Ne aggódjon: az emberek továbbra sem tudják elolvasni az e-maileket vagy megtekinteni a fotókat. De van néhány módja annak, hogy az iPhone Lock képernyőjét még biztonságosabbá tegye, mint általában.

Lépések a képernyőzár biztonságosabbá tételéhez

 • Ellenőrizze még egyszer a használt widgeteket. Néhány widget kényelmes, de a készülék feloldása nélkül felfedheti a járókelők számára a személyes adatokat vagy részleteket.
 • Kapcsolja ki az értesítések előnézeteit. Jelszókód nélkül is láthatják az üzenetek részletét a zár képernyőn. Lépjen a Beállítások> Értesítések menüpontba, és kapcsolja ki az Üzenetkezelő alkalmazások (Üzenetek, Facebook Messenger, Mail stb.) Előnézetek megjelenítése elemét.
 • Tiltsa le a Sirit a lezárási képernyőn. Ne hagyja, hogy bárki más könnyen hozzáférhessen digitális asszisztenséhez. Lépjen a Beállítások> Általános> Jelkózár lehetőségre. Az Engedélyezés alatt kapcsolja ki a Sirit.
 • Kapcsolja ki a képernyőzár egyéb funkcióit, ahogy jónak látja. A Beállítások> Általános> Jelszó zárolása alatt megtilthatja más személyes adatokhoz való hozzáférést - beleértve a Mai nézetet és a Pénztárcát is. Technikailag az emberek válaszolhatnak az Ön szövegére az eszköz feloldása nélkül is, ha a Válasz üzenettel engedélyezve van. Kapcsolja ki, ha úgy tetszik.

Miért vannak mindig bekapcsolva az iPhone Location Services szolgáltatásom?

A hely adatvédelme

Ez lehet a nagy. Néhány ember számára zavaró lehet, ha tudja, hogy az alkalmazások - első féltől származó vagy más módon - hozzáférnek az Ön pontos tartózkodási helyéhez.

Szerencsére az Apple nagyon jó abban, hogy lehetővé teszi, hogy felülvizsgálja és visszavonja tartózkodási helyéhez való hozzáférést.

Ellenőrizze az iPhone Location Service beállításait

 • Értékelje újra a helymeghatározó szolgáltatásokat. Ha őszinték vagyunk, az iPhone készülékén nem minden alkalmazásnak kell folyamatosan ismernie az Ön tartózkodási helyét. Fontolja meg a Beállítások> Adatvédelem> Rendszerszolgáltatások> Helyszolgáltatások menüpontot. Tekintse át azokat az alkalmazásokat, amelyek hozzáférnek a tartózkodási helyéhez; korlátozza azokat, amelyeknek nincs szüksége rá.
 • Legyen figyelmes a jelentős helyekre. Ez zár alatt van a Beállításokban, de ez egy kicsit aggályos is. Alapvetően az iPhone nyomon követi az összes olyan helyet, ahová megy. Ezenkívül bizonyos, gyakran előforduló helyeket „jelentősnek” jelöl. Nézze át és törölje ezeket az adatokat a Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások> Jelentős helyek menüpontban. (IOS 10-es és régebbi verziókban ez a Gyakori helyek néven ismert.)

Kamera és fotók adatvédelem

Az iPhone készülékének Kamera és Fotók alkalmazásai többnyire nem tűnnek adatvédelmi lyuknak. De lehetnek.

Attól függően, hogy mennyire elkötelezett a biztonságos életmód iránt, számos jelentős módon megnövelheti az adatvédelmet bizonyos Kamerák és Fotók beállításainak módosításával.

Tippek az iPhone kamera adatvédelmének javításához

 • Legyen szelektív abban, hogy mely alkalmazásokat engedi hozzáférni a kamerához. Elméletileg a szélhámos alkalmazások titokban lefényképezhetik vagy rögzíthetik iPhone készülékének kamerájával - anélkül, hogy tudnád. Az egyértelműség kedvéért az alkalmazások többsége nem, de jó megszüntetni azt a szokást, hogy automatikusan elüt az „igen”, amikor a kamera hozzáférését előugró ablak jelenik meg.
 • A már jóváhagyott vázlatos alkalmazások kameraengedélyének visszavonása. Ha túl késő alkalmazni a fenti tippet, a Beállítások> Adatvédelem> Kamera menüpontban kapcsolhatja ki a Kamera hozzáférését az alkalmazásokhoz.
 • Figyelje a fényképe földrajzi címkéit. Míg a legtöbb közösségi média webhely törli a fénykép helyadatait, egyes platformok nem. Például akaratlanul is elárulhatja otthoni címét, ha képet osztana meg magáról a kanapén.
 • Ügyeljen a zöld jelzőfényre. Az iOS 14 és újabb rendszereken a fényképezőgép bekapcsolásakor zöld fény jelenik meg az állapotsorban. Borostyánsárga fény jelenik meg, amikor a mikrofont használják. Ezek a lámpák jelzik, ha egy alkalmazás az Ön tudta nélkül kezdi el használni a fényképezőgépet vagy a mikrofont.

Safari Adatvédelem

Az Apple jól teljesített abban, hogy a Safarit privát és biztonságos böngészővé tette. Ez csak egyre igazabbá válik az évek múlásával.

De azok számára, akik különösen figyelnek a magánéletükre, vannak módok arra, hogy a Safari még kevésbé legyen biztonsági rés.

 • Kapcsolja ki a Safari automatikus kitöltését. Bár ez időt takarít meg, valaki, aki hozzáfér a zárolatlan eszközéhez, könnyen betörhet az Ön webfiókjába, ha az automatikus kitöltés be van kapcsolva. Legalább vegye fontolóra a Név és jelszó kikapcsolását. Ezeket a beállításokat a Beállítások> Safari> Automatikus kitöltés részben tekintheti meg.
 • Ne engedje, hogy minden webhely hozzáférjen az Ön tartózkodási helyéhez. Csakúgy, mint a szélhámos alkalmazásoknál, egyes webhelyek rosszindulatúan használhatják az iPhone helyét. Harmadik fél webhelyeinél pedig nincsenek App Store-védelmek. Gondolja át alaposan, hogy engedélyezzen-e egy webhelyet a tartózkodási helyének használatához. Ezt csak jó hírű webhelyekkel és szolgáltatásokkal próbálja megtenni.
 • Kapcsolja be a „Ne kövesse és blokkolja a sütiket” funkciót. Ez megakadályozza, hogy a webhelyek és az online szolgáltatások nyomon kövessék a böngészési szokásokat, és megakadályozzák, hogy célzott hirdetésekkel bombázzák Önt. Kapcsolja be a Beállítások> Safari menüpontban. Amíg ott van, a sütiket is kikapcsolhatja.
 • Ellenőrizze az adatvédelmi jelentést. Az iOS 14 kiadásával az Apple egy Adatvédelmi jelentés funkciót adott hozzá a Safarihoz, amely az elmúlt 30 napban felkeresett webhelyek összes nyomkövetőjének listáját tartalmazza. Ezzel a jelentéssel eldöntheti, hogy továbbra is szeretne-e olyan webhelyeket használni, amelyek sokat próbálnak nyomon követni.

Apple ID adatvédelem

Az Apple azonosítója a Cupertino ökoszisztémájának középpontjában áll. Ez mindent meghonosít, amit az Apple termékeivel tesz. Mint ilyen, súlyos következményekkel járhat, ha megbízólevele rossz kezekbe kerül.

Az Apple ID azonosítását gyakorlatilag hackbiztosabbá teheti.

 • Kapcsolja be a kétfaktoros hitelesítést. Ez egyfajta nem gondolkodó. Ha ezt a funkciót engedélyezte, senki sem férhet hozzá az Apple ID-hez a nyitott elsődleges kijelölt eszköz nélkül. Ez egy extra biztonsági réteg a nyugalom növelése érdekében.
 • Használjon erős, egyedi jelszót Apple ID-jéhez. Ne használjon gyenge jelszót, és ne használja fel újra egy másik szolgáltatás vagy platform jelszavát. Tartsa be a legújabb jelszóval kapcsolatos bevált gyakorlatokat: fontolja meg egy hosszabb jelszó használatát, amelyet könnyen megjegyezhet. Ezek sokkal erősebbek, mint a legtöbb rövidebb jelszó, váltakozó karakterekkel. Gondolj inkább egy versszakra a kedvenc verssorod helyett, mint egy véletlenszerű kóddal.

Legutóbbi hozzászólások