Mi az iOS? iOS - 101

Saját Apple-eszköz? Ezután meg kell ismernie az iOS-t. Mivel az összes Apple terméken futó operációs szoftver, ez az a platform, ahol az összes kedvenc alkalmazás él. Ismerje meg, mit csinál az iOS, és hogyan lehet naprakészen tartani.

Mi az iOS?

Az iOS az Apple eszközén futó operációs rendszer. Előre telepítve van az összes Apple-eszközre, például az iPhone-ra, az iPad-re vagy az iPod touch-ra, ami azt jelenti, hogy a tapasztalata ezeken az eszközökön nagyjából egységes lesz. Tudhatja, mire számíthat, ha egyik eszközről a másikra vált. Amikor interakcióba lép az Apple készülékével, akkor az Apple szoftvercsapata által tervezett élményt élvezheti, az interfész kinézetétől kezdve az alkalmazások közötti eligazodásig.

A szoftver verziójának ellenőrzése

Nem mindenkinek ugyanaz az iOS verziója fut az Apple eszközén, mivel az Apple rendszeresen frissíti az iOS rendszert. Könnyű módja annak ellenőrzésére, hogy melyik verzió fut az eszközén.

  • Először lépjen a Beállítások elemre a kezdőképernyőn
  • Ezután válassza az Általános lehetőséget, és érintse meg a Névjegy elemet.
  • Ezután megjelenik az eszközével kapcsolatos információk teljes listája, beleértve a rajta tárolt adathordozók számát, az alkalmazások számát stb.
  • Ezen a listán látni fogja a „Verzió” elemet is, amely megmutatja, hogy az eszköz mely iOS verzióján fut.
  • Megtudhatja azt is, hogy az eszköz milyen iOS-verziót futtat a számítógépén, ha megnyitja az iTunes alkalmazást, csatlakoztatja az eszközt USB-kábellel, majd kiválasztja az eszközt, amikor megjelenik az iTunes-ban.

Jelenleg az iOS 9 környezetben vagyunk, és arra várunk, hogy az iOS 9.3 hamarosan megjelenjen a nyilvánosság előtt.

Frissítsem az iOS verziót?

Attól függ. Az Apple azt javasolja, hogy frissítse eszközeit a legújabb iOS verziókra, amikor azok elérhetőek. véleményünk szerint van néhány követhető irányelv. Ha a legfrissebb iPhone vagy iPad modellekkel rendelkezik, és mindig a legfejlettebb helyen jár, akkor ésszerűbb frissíteni. Ez lehetővé teszi, hogy kipróbálja az új funkciókat, például az éjszakai módot, amikor megjelenik. Van egy időablak is, általában két-három hét, amely alatt választhatja az iOS-verzió visszaminősítését, ha a legújabb frissítéssel kapcsolatos problémák merülnek fel.

Ha iOS 9 rendszert használ - a javítás szintjére történő frissítés nem bontja meg a meglévő alkalmazásokat, és megoldja az ismert biztonsági, teljesítmény-, energiahatékonysági és hibajavítási problémákat, ezért a 9.0.x vagy 9.x frissítés elutasítását sokkal nehezebb igazolni, mint csak nem frissíteni 9,0-ig. Ez mindig is az Apple mantrája volt.

Ha azonban régebbi generációs eszközt használ, vagy ha a legújabb iOS új szolgáltatásai körüli felhajtás nem ingerli, akkor dönthet úgy, hogy vár egy ideig, és értékel. Amikor az iOS új darabja megjelenik, bizonyos funkciókkal hibás lehet, és az Apple ezt követően kiad egy bétát a problémák megoldására. A kiadástól számított három-négy héten belül, ha vannak nagyobb hibák, erről a főcímekben értesülhet. Erre példa volt, amikor az emberek az iOS 8-ról az iOS 9-re vándoroltak. Kezdetben sok kihívás volt, mivel a szoftver hibákat tartalmazott. Néhány ember hónapokig várt, mielőtt frissített volna az iOS 9-re.

Mit tegyek a bosszantó emlékeztetőkkel?

Amikor az Apple kiad egy új iOS-verziót, elkezd látni a frissíteni kívánt üzenetet a készüléken. Azoknak az embereknek, akik nem akarnak frissíteni, ez bosszantó lehet.

Először hadd magyarázzam el, miért kapja meg ezt az értesítést. Még akkor is, ha az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva, az új IOS-frissítés akkor is letölthető a telefonra és az iPad-re. Most már a telefonodban és az iPadedben várja, hogy teljesen telepítsd. Nincs telepítve, de ott ül a telefonban és az iPadben, és várja, hogy rákattintjon a telepítéshez. Folyamatosan emlékezteti Önt a frissítésre a következő lehetőségek segítségével: a) Telepítés most b) Telepítés később C) Telepítés ma este és d) Emlékeztetés később

Tehát a következőket kell tennie:

Kattintson a Beállítások ikonra. Ezután kattintson az Általános gombra. kattintson a Tárolás és iCloud használatra. Lehet, hogy csak azt írja, hogy Tárolás a készüléken. Amikor a következő oldal felbukkan, a tetején megjelenik a Tárolás szó. Alatta látni fogja a Tárolás kezelése lehetőséget. Kattintson rá, és várja meg, amíg a lista teljesen megtelik. Attól függően, hogy hány alkalmazással rendelkezik, ez néhány másodperctől körülbelül fél percig tarthat. Nézze át ezt a listát, amíg meg nem jelenik az új iOS-frissítés. Töröld. Akkor az előugró értesítésnek el kell tűnnie. Ne aggódjon a frissítés elvesztése miatt. A későbbiekben mindig megkaphatja. Ha a jövőben újra megjelenik az előugró ablak, akkor ez azt jelenti, hogy az Apple az Ön engedélye nélkül újra letöltötte telefonjára vagy iPadjére. Egyszerűen végezze el újra a fentieket, hogy törölje és megszabaduljon az új felugró ablaktól. Ez az egyetlen módja annak, hogy telepítés nélkül megszabaduljon az előugró ablakoktól.

Kérjük, ne feledje, hogy amikor a telefont wi-fi funkcióval tölti, akkor az újból letölti az iOS készülékét. Lehetséges, hogy töltés közben repülőgépes üzemmódban kell megoldania a készüléket.

Ez csak ideiglenes javítás. Készüléke mindig új frissítést tölt le, amikor csatlakozik és csatlakozik a wifi-hez, így ennek a bosszantó értesítésnek az elkerülése érdekében többször is törölnie kell a frissítést. Vagy töltés közben mindig állítsa repülőgépes üzemmódba a készülékét. Nem ideális, de ez a legjobb megoldás a blokkolva a frissítő kiszolgálót az útválasztótól. Blokk elhelyezése a vezeték nélküli útválasztón annak megakadályozása érdekében, hogy az Apple iOS-eszközök kapcsolatba lépjenek az Apple frissítési szervereivel. Hozzáadhatja a mesu.apple.com oldalt az útválasztóhoz.

A szoftver frissítése

Frissítheti készülékét vezeték nélkül vagy az iTunes segítségével. Amikor megjelenik egy felugró értesítés arról, hogy elérhető a frissítés, egyszerűen érintse meg az „Install Now” elemet. Ellenkező esetben csatlakoztathatja készülékét áramforráshoz, és csatlakoztathatja a Wi-Fi-hez. Lépjen a Beállítások, majd az Általános elemre, és érintse meg a Szoftverfrissítés elemet. Koppintson a Letöltés és telepítés elemre.

Előfordulhat, hogy megjelenik egy értesítés, amely arról tájékoztatja, hogy több helyre van szüksége a frissítéshez, ezért el kell távolítania néhány alkalmazását. Választhatja a Mégse vagy a Folytatás lehetőséget. Ne aggódjon, ha eltávolítja az alkalmazásokat, az iOS a frissítés után újratelepíti őket. Azonnali frissítéshez koppintson a Telepítés elemre. Választhatja az Install Tonight alkalmazást is, vagy más időpontban a Később megérintésével.

Újabb értesítési emlékeztető lesz a telepítésről. Ha megérinti az Install Tonight elemet, akkor egyszerűen csatlakoztassa iOS készülékét egy áramforráshoz, amikor lefekszik. Az egyik napról a másikra automatikusan települ a frissítés. Az iOS-t az iTunes segítségével is frissítheti, ha nincs elég hely a telefonon. Fontos megjegyezni, hogy a frissíteni kívánt iOS-eszközön lévő személyes hotspot mellett a számítógépet is hálózathoz kell csatlakoztatni. Szüksége lesz az iTunes legújabb verziójára is a számítógépén. Ezután csatlakoztassa eszközét a számítógépéhez, nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza ki az eszközt. Kattintson az Összegzés, majd a Frissítés keresése elemre. Kattintson a Letöltés és frissítés elemre.

Összességében az iOS frissítésével az eszköz jól védett lesz a lehetséges sérülékenységekkel szemben, és zavartalanul működik. Tartsa ezt kéznél, hogy ellenőrizze az iOS jelenlegi verzióját, vagy segítsen végigvezetni a folyamaton a következő frissítés megjelenésekor.

KAPCSOLÓDÓ: Mit várhatunk az iOS 10 rendszerben?

Legutóbbi hozzászólások