Nem lehet megnyitni a Vezérlőközpontot az iPhone XS / XR / X készüléken? Vagy Siri?

Ha iPhone XS-re vagy XR-re frissített egy korábbi iPhone-ról, akkor készen áll néhány alapvető gesztus-újratanulásra. Az elmúlt 10 évben használt gesztusok közül jó néhány már történelem, beleértve azokat az alapvető dolgokat is, mint például az egérmutató felcsúsztatása a Vezérlőközpont eléréséhez.

Itt az ideje, hogy tudatosan gyakoroljuk ezeket az izomemlékeket, és megtanuljunk néhány új trükköt, kezdve a kezdőképernyőn. Igen, némi megszokás szükséges, de néhány nap múlva ez ismét automatikus lesz, nincs szükség gondolkodásra!

Tehát, ha kíváncsi olyan dolgokra, mint például a vezérlőközpont megnyitása iPhone XS / XR / X készüléken, vagy az Értesítések, Siri és más otthoni funkciók elérése, ez a cikk az Ön számára!

Térjünk rá!

Menjünk át a Házi gesztus bárba és a Notchbe!

Oké, valószínűleg már tudja, hogy egyetlen iPhone X sorozatú telefonon sem található Kezdőlap gomb - nem az elején, nem a hátoldalán.

Tehát hogyan juthat el a kezdőképernyőhöz? Meglátogatja iPhone XS / XR / X Gesture Bar készülékét! Az emberek új otthoni mutatónak is nevezik.

IPhone X sorozatú telefonján úgy érheti el a Kezdőképernyőt, hogy megérinti és lenyomva tartja a képernyő alján található mozdulatsávot, és csúsztassa felfelé a a képernyő tetején

Várjon egy percet, nem így hívja meg a Vezérlőközpontot az iPhone XS / XR / X készülékre?

Dehogy! Az iPhone X sorozatú telefonokkal az Apple megváltoztatja a telefon Vezérlőközpontjának meghívását.

Ahelyett, hogy felfelé csúsztatnánk az aljától, a jobb felső saroktól felfelé csúsztatunk. Igen, jól hallottad - a Vezérlőközpont most már elérhető, ha lefelé csúsztatod a képernyő bevágásának jobb oldalát (ahol a helyszolgáltatásokat, a Bluetooth-ot és az akkumulátor állapotát jelző ikonokat látod).

Tarts ki, nem így hívod meg az Értesítéseket?

Igen és nem.

Az iPhone XS / XR / X készülékkel továbbra is lefelé csúsztatja az értesítéseket. De ahelyett, hogy lefelé csúsztatna bárhová a képernyő tetején, most már csak arra szorítkozik, hogy lefelé csúsztassa a képernyő hornyának bal oldalát, hogy hozzáférjen az értesítésekhez az iPhone X sorozatú telefonokon.

Igen, zavaró a Home gomb nélkül!

Kezdőlap gomb nélkül az Apple úgy döntött, hogy felveszi az új Gesztus sávot. A mozdulatsor mindig az iPhone X képernyőjének alján helyezkedik el, akár álló, akár fekvő módban. Ezen a sávon keresztül hozzáférhet a kezdőképernyőhöz, az alkalmazásváltóhoz és az alkalmazás csúszkájához, hogy megtekinthesse és mozoghasson az összes megnyitott alkalmazás között.

Nagyon sok dolog változik a Kezdőlap gomb nélkül, beleértve a képernyőképek készítését, a Sirihez való hozzáférést, a kényszerű újraindítást, a dolgok fizetését az Apple Pay használatával és a Touch ID-t használó egyéb funkciókat.

Mindannyian kötelesek vagyunk hibákat követni, amikor újra megtanuljuk ezeket a változásokat, amíg ismét minden be nem megy az izom memóriánk autopilotjába. De addig itt van, hogyan végezheti el ezeket a gyakori dolgokat az iPhone készülékén.

Kényszerített újraindítás végrehajtása iPhone XS / XR / X készüléken

Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Hozzáférés a Sirihez

Felhívja Siri figyelmét az oldalsó gomb (bekapcsológomb) lenyomásával és nyomva tartásával.

Fizessen az Apple Pay szolgáltatással

Az Apple Pay használatához koppintson duplán az oldalsó gombra. Az iPhone XS / XR / X készüléknek hitelesítenie kell személyazonosságát a Face ID használatával, vagy meg kell használnia a jelszavát, ha nem akarja használni a Face ID azonosítót.

Készítsen képernyőképet

Mindannyian annyira megszoktuk a Home és a Power megnyomását, hogy képernyőképet kapjunk. Most már nincs Home gomb, nyomja meg az oldalsó és a hangerő fel gombokat, hogy képernyőképet készítsen.

Sürgősségi SOS

Elmúlt a bekapcsológomb 5 érintése! Ehelyett az iPhone XS / XR / X készüléken egyszerre kell nyomnia és tartania az oldalsó gombot ÉS a két hangerő-gomb egyikét az SOS eléréséhez. Ez a trükk működik az iPhone 8 modelleken is.

A Kisegítő lehetőségek parancsikonja

Sokak számára ez egy szükséges tulajdonság. A kezdetektől fogva a Home gomb háromszoros kattintása mindig előhívta a parancsikont.

De most nincs Home gomb, mit tegyünk? Az iPhone X sorozatban háromszor megnyomjuk az oldalsó gombot VAGY háromszor koppintunk három ujjal a képernyőn, hogy megjelenítsük a kisegítő lehetőségeket.

Az iPhone X sorozatú telefon kikapcsolása is kicsit más!

Az Apple kétféleképpen kínálja az iPhone XS / XR / X kikapcsolását

  • Néhány másodpercig tartsa lenyomva az oldalsó és a hangerő-növelő vagy -leállító gombokat
  • Vagy használja a leállítási opciót aBeállítások> Általános(görgessen egészen lefelé az opció megtalálásához)

Összefoglalva!

Igen, időbe telik, és gyakorolni szokás, hogy nincs Kezdőlap gomb, és újból megtanulja azokat az alapvető dolgokat, mint például a vezérlőközpont megnyitása az iPhone X sorozatú telefonon. De elég hamar könnyű szellő lesz, és el fogja felejteni, miért is volt valaha szüksége erre a Kezdőlap gombra.

Legutóbbi hozzászólások