Az Apple-előfizetések megosztása családtagokkal az iOS rendszeren

Mint valószínűleg tudja, az Apple számos szolgáltatást kínál, amelyekre előfizetéseket vásárolhat, és ezeket megoszthatja másokkal a Családi megosztás használatával. Ez jelenleg az Apple Music, az Apple News és az Apple Arcade szolgáltatásokat tartalmazza.

Bár könnyű feliratkozni egy vagy több ilyen szolgáltatásra, előfordulhat, hogy engedélyeznie kell az előfizetését a családjának, és módosítania kell néhány beállítást a Családmegosztás csoport fiataljai számára is.

Ez az oktatóanyag bemutatja az előfizetéseket és megoszthatja a gyermekek beállításait.

Összefüggő:

 • Az Apple News + előfizetésére és használatára
 • Az Apple Music újdonságai az iOS 13 rendszerben
 • Az Apple Music lemondása és az előfizetés automatikus megújítása
 • Kezelje gyermeke kapcsolattartóinak listáját az iPhone és iPad képernyőképernyőjével
 • Hogyan használhatjuk a képernyőidőt a családi megosztási fiókkal

Előfizetéseid megosztása

Amikor előfizet az Apple Music-ra, el kell döntenie, hogy egyéni, családi vagy diákcsomagot szeretne-e, mivel az árak eltérőek. De az Apple Arcade és az Apple News használatával, miután feliratkozott, az egész család élvezheti ezeket a szolgáltatásokat, mert az ár tartalmazza.

Attól függően, hogy melyik szolgáltatásra iratkozik fel, lehet, hogy engedélyeznie kell családtagjai számára, és ezt könnyedén megteheti iPhone-ján.

 1. Nyisd ki Beállítások és koppints a Apple azonosító a csúcson.
 2. Válassza a lehetőséget Családmegosztás.
 3. Alatt Megosztott funkciók, be- vagy kikapcsolhatja a megosztani kívánt előfizetési szolgáltatásokat. Ide tartozik az Apple Music, az Apple Arcade és az Apple News. Koppintson egy vagy több elemre hogy lehetővé tegye őket, és kövesse az utasításokat a Családmegosztás folyamatának befejezéséhez.
Válassza ki a megosztani kívánt szolgáltatásokat

A beállítások módosítása

Ha megosztja előfizetését gyermekekkel, akkor valószínűleg módosítania kell a beállításokat. Ez magában foglalhatja a kifejezett tartalom korlátozását vagy az alkalmazáskorlátok beállítását.

Az Apple gyors módot kínál az ilyen jellegű változtatások elvégzésére a Képernyőidő használatával, és közvetlenül a Családmegosztás képernyőn, amelyet már használ 2. lépés felett.

Alatt Megosztott funkciók, válassza ki Képernyő idő majd koppints a a gyerek neve.

Válassza a Képernyőidő és a gyermek nevét

Kifejezett tartalom korlátozása

Annak biztosításához, hogy gyermeke ne halljon csúnya szót egy dalban, vagy ne lásson egyet egy hírben, válassza ki a Tartalmi és adatvédelmi korlátozások opciót, majd Tartalmi korlátozások.

Tartalmi és adatvédelmi korlátozások

A következő képernyőn számos lehetőség áll rendelkezésre annak a tartalomnak a beállításához, amelyet gyermeke elérhet az előfizetéshez.

 • Zene, podcastok és hírek: Szed Tiszta ahelyett Kifejezett. Ez az Apple Music és az Apple News előfizetésére vonatkozik.
 • Alkalmazások: Válasszon egy életkorot, amely megfelel a gyermeke hozzáférésének Ez az Apple Arcade előfizetéssel rendelkező játékokra vonatkozik.
Tartalmi korlátozások

Amíg ezen a képernyőn van, gondoskodhat más beállításokról, amelyek nem tartalmazzák az előfizetéseket, ha kívánja. Például beállíthatja a filmek és tévéműsorok besorolását, ellenőrizheti, hogy a könyvek tiszták-e és nem egyértelműek-e, valamint korlátozhat bizonyos internetes tartalmakat.

Ha végzett a módosításokkal, koppintson a ikonra nyíl a bal felső sarokban, hogy visszatérjen a A képernyő időbeállításai gyermekének.

Alkalmazáskorlátok beállítása

A tartalom korlátozásával párhuzamosan érdemes korlátoznia, hogy mennyi időt tölthet el gyermeke olyan alkalmazások használatával, mint a Zene, vagy játékokat játszhat az Arcade-ból. Vissza a A képernyő időbeállításai gyermeke számára válassza ki App Limits ezúttal.

Kapcsolja be a felső kapcsolót a App Limits ha még nincs engedélyezve. Új korlát beállításához érintse meg a elemet Add Limit az alján.

Képernyőidő alkalmazás korlátai

Az alkalmazások kiválasztása

A Válassza az Alkalmazások lehetőséget képernyőn lehetősége van kategóriákat kiválasztani vagy kibővíteni, és kiválasztani a kategóriákba tartozó konkrét alkalmazásokat. Kiválaszthatja a fenti opciót is Minden alkalmazás és kategória.

Itt vannak a kategóriák, ahol megtalálhatja az előfizetéses alkalmazásokat:

 • Apple Music: Szórakozás
 • Apple Arcade: Játékok
 • Apple News: Olvasás és referencia

jegyzetaz Apple Arcade-on: Fontos megjegyezni, hogy az Apple Arcade nem önálló alkalmazás. Tehát, amikor az Alkalmazáskorlátokat állítja be a Játékok kategóriához, ez magában foglalja az összes játékot a gyermek eszközén, nemcsak az Apple Arcade játékát, hacsak nem kifejezetten ezeket a játékokat választja.

Válassza ki és érintse meg a elemet Következő.

Válasszon alkalmazásokat a korlátozásokhoz

Az időkorlátok meghatározása

Most órákban és percekben állítja be az időkorlátot a kiválasztott alkalmazások számára. Beállíthat egy időkorlátot, amely a hét minden napjára vonatkozik, vagy koppintson a gombra Napok testreszabása hogy több-kevesebb időt biztosítson bizonyos napokra. Amikor befejezte, érintse meg a elemet Hozzáadás a csúcson.

Válasszon időkorlátokat az alkalmazások számára

Visszatérünk a App Limits képernyő ahol megerősítheti választásait és időkorlátjait, szerkesztheti a beállítottakat, vagy további korlátozásokat adhat hozzá. Ha végzett, koppintson a ikonra nyíl a bal felső sarokban hátrafelé.

Vásárlások elrejtése

Egy másik beállítás, amelyet érdemes fontolóra venni a beállítással Vásárlás megosztása. Ha engedélyezte ezt a beállítást a Családi megosztáshoz, akkor a családi csoport minden tagja láthatja és letöltheti a megvásárolt alkalmazásokat és zenét.

Bár ez nem érinti az Apple News szolgáltatást, mert ez önmagában egy alkalmazás, a játékokra és a zenére vonatkozik. Tehát, ha játékot tölt le az Apple Arcade-ból vagy egy dalt az Apple Music-ból, gyermeke is letöltheti azokat.

Ahogy az Apple elmagyarázza:

A tartalom minden családtag esetében automatikusan megjelenik az iTunes, az Apple Books vagy az App Store Vásárolt lapján. Csak válassza ki azt a családtagot, akinek gyűjteményében böngészni szeretne, majd töltse le vagy játssza le a kiválasztott tartalmat. Más családtagok ugyanúgy hozzáférhetnek a gyűjteményedhez.

Ezt orvosolhatja a Purchase Sharing letiltásával vagy az egyes elemek elrejtésével.

A vásárlásmegosztás letiltása

Ha teljesen ki akarja kapcsolni a vásárlásmegosztást, kövesse ezeket a lépéseket.

 1. Nyisd ki Beállítások és koppints a Apple azonosító a csúcson.
 2. Válassza a lehetőséget Családmegosztás.
 3. Alatt Megosztott funkciók, Koppintson a Vásárlás megosztása.
 4. Kapcsolja ki a felső kapcsolót a Oszd meg a Vásárlásaimat.
Tiltsa le a Vásárlásaim megosztása lehetőséget

Alkalmazások elrejtése

Ha inkább továbbra is megosztja vásárlásait, de el akarja rejteni a konkrét alkalmazásokat, akkor ez egy másik jó lehetőség.

 1. Nyissa meg a Alkalmazásbolt az iPhone-on, és válassza a Ma fül alján.
 2. Koppintson a fénykép a jobb felső sarokban.
 3. Válassza a lehetőséget Megvásárolták és akkor Saját vásárlások.
 4. Amikor megjelenik egy elrejteni kívánt alkalmazás, csúsztassa jobbra-balra, és koppintson a ikonra Elrejt.
Vásárlások elrejtése iPhone-on

Rejtett alkalmazásainak megtekintéséhez vagy elrejtéséhez kövesse ezeket a lépéseket.

 1. Nyissa meg a Alkalmazásbolt az iPhone-on, és válassza a Ma fül alján.
 2. Koppintson a fénykép a jobb felső sarokban.
 3. Válassza a lehetőséget az Apple azonosítót tetején, és ha kéri, ellenőrizze a fiókját.
 4. Görgessen le a iTunes a felhőben és érintse meg a gombot Rejtett vásárlások.
 5. Megjelenik a rejtett alkalmazások listája, és egy vagy több elemet elrejthet.
Rejtett vásárlások iPhone-on

Zene elrejtése

A zene elrejtéséhez a Zene alkalmazást kell használnia Mac-en (vagy az iTunes PC-n).

 1. Nyissa meg a Zene alkalmazást a Mac-en, és kattintson a gombra Számla >Családi vásárlások vagy Vásárlások.
 2. Felül válassza a lehetőséget Zene. Észre fogja venni, hogy a filmeket, a tévéműsorokat és a hangoskönyveket is elrejtheti innen.
 3. Válasszon egyet Albumok vagy Dalok.
Album elrejtése a Zene alkalmazásban Mac-en
 1. Kattints a Elrejtés gomb (X) albumhoz vagy dalhoz. Album esetén látni fogja a x az album bal felső sarkában. Egy dalnál látni fogja a x egészen jobbra.
Dal elrejtése a Zene alkalmazásban Mac-en

Rejtett zene megtekintéséhez vagy egy elem elrejtéséhez kövesse ezeket a lépéseket.

 1. Nyissa meg a Zene alkalmazást és kattintson Számla >Saját fiók megtekintése.
 2. Alatt iTunes a felhőben látni fogod Rejtett vásárlások. Kattintson a mellette lévő linkre Kezelés.
 3. Ezután megtekintheti a rejtett zenék listáját, és rákattinthat a gombra Elrejtés gombra, ha el akarja jeleníteni az albumot vagy dalt. Kattintson is Összes elrejtése a jobb alsó sarokban.
Dátum elrejtése a Zene alkalmazásban Mac-en

Előfizetéseid okos megosztása

Csodálatos, hogy az Apple lehetővé teszi számunkra, hogy megosztjuk előfizetéses szolgáltatásainkat a Családmegosztás csoportunkkal. De ezzel jár a beállítások módosítása, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy gyermek a csoportjában nem botlik-e bele valamibe, amit nem kellene.

Feliratkozott az Apple Music, az Apple Arcade vagy az Apple News szolgáltatásra, és most végre kell hajtania néhány beállítást egy gyermek számára a Családmegosztó csoportban? Ha igen, remélhetőleg ez az információ segít! Ha pedig bajba kerül, vagy kérdése van, nyugodtan kommenteljen alább!

Legutóbbi hozzászólások