Gyenge jel az új iPhone 5-ön? Itt egy gyors megoldás

Az elmúlt hetekben számos jelentés jelent meg arról, hogy egyes ügyfelek problémát okoznak a wifi jelükkel az új iPhone 5-ös készülékükön. Az 5-ös fogyasztói piacra dobása után széles körű problémák merültek fel azzal, hogy a telefon túl sok adatot vitt le a szolgáltató hálózatából, még akkor is, ha wifi kapcsolaton keresztül. Egyes ügyfelek több mint egy gigadatot rögzítettek a telefonjaikkal egy nap alatt. Az Apple gyorsan kiadott egy javítást a probléma megoldására, de néhány probléma maradt, csak ezúttal a spektrum másik végén. A túlzott adatfelhasználás helyett egyes iPhone 5 készülékek csak gyenge jelet kapnak, míg mások szinte egyáltalán nem. Mindkét esetben a probléma egyértelműen észrevehető, ha összehasonlítjuk az iPhone 4S-t és az 5-öt egymás mellett, ahol az előbbinek több jelsávja van, az utóbbinak pedig csak egy vagy kettő.

Van azonban egy rendkívül egyszerű, mégis csak ideiglenes megoldás, amely visszaállítja a wifi jelerősségét (legalábbis addig, amíg az Apple nem ismeri el a problémát, és kiad egy hivatalosat). Azt mondom, hogy ez csak ideiglenes, mivel a megoldás magában foglalja az útválasztó biztonsági beállításainak megváltoztatását WPA / WPA2-ről a régebbi WEP titkosítási technológiára. A WEP sokkal kevésbé biztonságos, mint a WPA és a WPA2, ezért magának kell eldöntenie az erősebb wifi-kapcsolat előnyeit a csökkent biztonság mellett.

A probléma oka abban rejlik, hogy a WPA / WPA2-t használó régebbi útválasztók szinkronizálási problémákat tapasztalhatnak olyan újabb eszközökkel, mint az iPhone 5. Amikor ez megtörténik, az iPhone 5-nek állítólag vissza kell térnie a WEP használatára. Bármi okból kifolyólag, lehet, hogy nem megfelelően teszi ezt, ami a jel problémáját okozza.

Az útválasztó beállításainak módosítása egyszerű folyamat. Egyszerűen hozzáférnie kell az útválasztó beállításaihoz az átjáró IP-jén keresztül. Ez a böngészőn keresztül történik, az átjáró IP-je általában numerikus cím (198.162.1.1). A címet általában úgy találhatja meg, hogy beírja a google keresést az útválasztó márkájával (vagy ami még jobb, ha átnézi a kézikönyvét). Innen bejelentkezhet, navigálhat a vezeték nélküli biztonsági beállításokhoz, és átválthatja a beállítást WPA-ról WEP-re.

Remélhetőleg ez javítani fogja a wifi jelét. Mondja meg nekünk, hogy megy ez a megjegyzésekben, vagy ha van más megoldása, amelyet meg szeretne osztani.

Összefüggő:

  • Az iPhone hangerő-szabályozó gombjai nem működnek, javítás
  • iOS: A Wi-Fi nem kapcsol be, a beállítások szürkén jelennek meg, javításra kerülnek
  • iPhone nincs szolgáltatás vagy keresési probléma, javítsa ki

Legutóbbi hozzászólások