Homályosak-e az iPhone fényképei az iMessage-en keresztül vagy szöveges úton? Hogyan lehet javítani

Az iPhone vitathatatlanul biztosítja a felhasználók számára a legjobb fotózási élményt bármilyen mobileszközön. A részvénykamera alkalmazásától kezdve egy harmadik féltől származó alkalmazásig, mint például a Halide, őrült dolog, amit DSLR nélkül tehet. De miután a képeket elkészítette, el akarja küldeni és megoszthatja őket.

Ez történhet például Instagram vagy Facebook, vagy talán az iMessage segítségével. Az iOS 13 megjelenése óta néhány ember azt állítja, hogy a képek homályosak. Ez nyilvánvaló, ami csalódást okoz, de jó oka van.

Miért homályosak az iMessage-en keresztül küldött iPhone-fotóim?

Évekig az Apple úgy döntött, hogy ragaszkodik a régi időkhöz, és alacsony tárolókapacitású eszközöket enged ki. Szerencsére eltelt a 16 GB-os vagy akár 8 GB-os készülékek napja, de továbbra sem lehet kibővíteni ezt a tárhelyet.

Ennek másik oka azonban annak tudható be, hogy a szolgáltató eltávolodott a korlátlan adatmennyiségtől. Az újonnan bevezetett adatkorlátok akadályozták a felhasználókat abban, hogy kényelmesen használhassák készülékeiket a rendeltetésüknek megfelelően.

Ezen okok miatt az Apple „alacsony képminőségű” módot vezetett be. Ezt úgy tervezték, hogy segítsen megtakarítani némi tárhelyet, miközben elküldi a képeket az adatok mentése érdekében.

Az elmosódott képek javítása

Még ha az iOS néhány frissített verziójára is szükség van, az Apple általában módot ad a felhasználóknak a bosszantó problémák megoldására. Ez igaz az új Alacsony minőségű kép üzemmódra, amelyet csekély, de semmilyen fanfár nélkül adtak ki. Valójában ez egyike lehetett azoknak a szoftver-kiegészítéseknek, amelyeket az Apple nem tett nyilvánosan nyilvánosságra.

Az alacsony minőségű kép mód letiltása

Az Apple ennek az alacsony minőségű képmódnak a felvétele rendkívül hasznos. Függetlenül attól, hogy elfogy a tárhelye, vagy megdönti az adatkorlátot. De ha egyikükkel sem aggódik, akkor a következőképpen kapcsolhatja ki.

  1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-on
  2. Görgessen lefelé, és érintse meg az Üzenetek elemet
  3. Görgessen egészen az aljáig
  4. ToggleAlacsony minőségű képmód hozKi pozíció

Jól láthatóan az Apple kijelenti:Ha ez be van kapcsolva, a küldött képek gyengébb minőségűek lesznek“. Jó lett volna, ha valamivel több információt nyújtunk a felhasználóknak, azon kívül, hogy aggódnánk, hogy valami nem stimmel az üzeneteikkel.

A kikapcsolás után a képeket ugyanolyan minőségben kell elküldeni és fogadni, mint amilyeneket készítettek. Ráadásul nem kell attól tartania, hogy a barátai (vagy önmagatok) bosszankodnak a rossz minőségű képek miatt.

Vágja le a képet vagy a képernyőképet

Amíg nem találták meg az alacsony minőségű kép mód opcióját, egyesek más módszereket találtak a jobb minőségű képek megosztására. Az elsődleges módszer az volt, hogy csak képernyőképet készített és levágta a képet, majd elküldte a rendeltetési helyre.

Így készíthet képernyőképeket és kivághat képeket iOS 13 és iPadOS rendszereken:

  1. A képernyőképen megjeleníteni kívánt tartalom megtekintésekor nyomja meg a Bekapcsológomb és a Hangerő növelése gombot.
  2. Koppintson a kép előnézetére a bal alsó sarokban.
  3. A széleken és a sarkokon néhány „horog” található, amelyek lehetővé teszik a vágást.
  4. Húzza ezeket a megjeleníteni kívánt képernyőrész megjelenítéséhez.
  5. A beállítás után a kép előnézete megváltozik, megmutatva az újonnan levágott képet.
    • Koppintson a Kész gombra a bal felső sarokban, ha azt a Fotókba szeretné menteni.
    • Ha meg szeretné osztani a képernyőképet, koppintson a megosztás ikonra a jobb felső sarokban.

Ha már készített egy képernyőképet, de vissza szeretne térni és később kivágná, a következőket kell tennie:

  1. Nyissa meg a Fotók alkalmazást iPhone-ján
  2. Keresse meg a kivágni kívánt fényképet, és nyissa meg.
  3. Koppintson aSzerkesztés a jobb felső sarokban
  4. Alul három különböző beállítási lehetőség van.
  5. Érintse meg a jobb szélső ikont a négyzettel és a nyilakkal.
  6. Fogja meg a fent említett „horgokat”, hogy kiválassza, mit szeretne megjeleníteni a képernyőképen.
  7. Koppintson aKész a jobb alsó sarokban.

Miután elkészült, visszakerül a Kép előnézete a Fotókba, ahol megérintheti a Megosztás ikont a küldéséhez. Ellenkező esetben a kivágott kép a Fotókban marad, hogy később elküldhesse.

Következtetés

Nagyon jó látni, hogy az Apple még jobban ellenőrzi a felhasználókat az eszközök és a beállítások felett. Jó lenne azonban értesítést kapni arról, hogy alapértelmezés szerint egy új funkció be van kapcsolva. Vagy akár egy extra magyarázat arról, hogy mi ez a szolgáltatás, és hogyan lehet engedélyezni / letiltani.

Ha továbbra is problémákat tapasztal az elmosódott képek és képernyőképek megjelenítésével, ossza meg velünk. Addig közölje velünk, mit gondol az új iPhone 11 kameraérzékelőkről, és ha már kicserélték a hagyományos DSLR fényképezőgépet.

Legutóbbi hozzászólások