Az iCloud-fotók megtekintése iPhone-on

A kamerás telefonok megjelenése azt jelenti, hogy valaha több fényképet készítünk. De annyi kép nem fér el egy eszközön, ezért tudnia kell, hogy miként tekintheti meg az iCloud-fotókat iPhone-on.

Az Apple iCloud szolgáltatása életváltoztató. Sok felhasználó küzd a felhőtárolás körül, de valószínűleg minden nap élvezik annak előnyeit. Az iCloud számos felbecsülhetetlen értékű szolgáltatást nyújt a színfalak mögött.

Fontos adatokat szinkronizál készülékeink között: névjegyeket, naptárakat, emlékeztetőket, jegyzeteket és egyebeket. Biztonsági másolatot készít fájlokról, alkalmazásokról, üzenetekről és egyéb adatokról - megkönnyítve ezzel eszközünk frissítését vagy cseréjét.

Az iCloud Photo Library szinkronizálja a fényképeket az összes eszközén

Az iCloud Photo Library segítségével pedig fényképeink teljes gyűjteményét tartja online, bárhonnan elérhető

  • Az iCloud Photo Library egyesíti az összes Apple-eszközről származó képeket egyetlen könyvtárba, feltöltve azokat az iCloud-ba távoli hozzáférés céljából
  • Ez azt jelenti, hogy az iPad készülékén készített fénykép elérhető az Apple TV-n. Vagy digitális fényképezőgépről a MacBookra importált képeket letölti az iPhone készülékére

Az iCloud-fotókkal kapcsolatos további információkért tekintse meg cikkünket: Az iCloud-fotók végleges útmutatója 2019-ben (kötelező erőforrás)

És ha még nem tette meg, nézze meg ezt a bejegyzést, amelyben többet megtudhat az iCloud Photo Library-ről, és arról, hogy miért ez felbecsülhetetlen értékű eszköz az emlékek védelmében. Azt is megmutatja, hogyan kell bekapcsolni az iCloud Photo Library-t, és azonnal elkezdhet hasznot húzni.

Miután az összes fotót a felhőben tárolta, tudnia kell, hogyan tekintheti meg az iCloud-fényképeket az iPhone készüléken? Erről szól ez a bejegyzés, és ne aggódjon: a válasz elég egyszerű.

Használja a Fotók alkalmazást

Az iPhone-on található Fotók alkalmazás mindig is az a hely volt, ahol újra meglátogathatja az emlékeket. Ez nem változik a bekapcsolt iCloud Photo Library használatával. Indítsa el a Fotók alkalmazást az iCloud-fényképek iPhone-on történő megtekintéséhez. A naprakész iCloud fotókönyvtár készen áll, és várja.

Az egyik eszközön a fotókönyvtárban végrehajtott bármilyen változás tükröződik az összes többi eszközön. Ez igaz akár egyedi képek szerkesztéséről, akár új albumok létrehozásáról.

Ez azt jelenti, hogy különösen óvatosnak kell lennie a képek törlésével - nem akarja végleg elveszíteni őket.

Mi a teendő, ha hiányoznak a fotók

Dicsekedtél már egy fantasztikus fotóval, amelyet csak azért készítettél, hogy kudarcot vallottál a könyvtáradból való hiányzás miatt? Az iCloud Photo Library segítségével ez különböző okokból történhet. Eleinte ijesztő lehet - a félelem, hogy elveszik az életben egyszeri fénykép. Szerencsére ez ritkán fordul elő. Íme néhány dolog, amit érdemes kipróbálni, ha hiányoznak a fotók az iCloud fotókönyvtárából.

1. Várja meg a feltöltés befejezését

A fotók hiányának leggyakoribb oka az, hogy nem fejezték be az iCloudba történő feltöltést. Látogassa meg újra az eredeti eszközt, azt, amelyen fényképet készített, hogy megnézze, még mindig ott van-e. Ha igen, megnyugodhat, hogy nem veszett el - egyszerűen fel kell töltenie az iCloudra.

Ez egy automatikus folyamat, amelyet a készülék akkor hajt végre, amikor elegendő akkumulátor-kapacitással és Wi-Fi-kapcsolattal rendelkezik. A Fotók alkalmazás alján találjon egy üzenetet, amely tájékoztat minden feltöltésre váró fényképről. Lehetséges, hogy itt cselekvésre ösztönözheti őket, az akkumulátor lemerülésének kockázatával. Vagy tartsa az iPhone-t egy éjszakán át áramforráshoz és Wi-Fi-hez csatlakoztatva. A fotókat reggelig kell feltölteni.

Ellenőrizze, hogy hány fotót kell feltölteni a Fotók alkalmazásból

Általában csak arra várunk, hogy a készülék megtegye a dolgát. Miután a képek az iCloud-on vannak, elérhetővé válnak az összes többi eszközén is.

2. Tesztelje iPhone internetkapcsolatát

Ha fotói határozottan az iCloudon vannak - ellenőrizheti a teljes iCloud Photo Library online megtekintésével -, de nem az iPhone készüléken vannak, akkor lehet, hogy tesztelnie kell internetkapcsolatát.

Az iCloud-fényképek iPhone-on történő megtekintéséhez internetkapcsolatra van szükség az iCloud Photo Library-hez hozzáadott új képek letöltéséhez. Kapcsolat nélkül a legújabb fotók nem jelennek meg a Fotók alkalmazásban. Próbálja meg betölteni egy weboldalt a Safari-ba az iPhone internetkapcsolatának ellenőrzéséhez. Ha a mobiladatokra támaszkodik, akkor azt is meg kell győződnie, hogy a mobiladat be van-e kapcsolva a fotókhoz.

Kapcsolja be a mobiladatokat a Fotókhoz:

  1. Válassza a Beállítások> Mobil adat elemet
  2. Görgessen le a Fotók elemig, és érintse meg a bekapcsoláshoz
  3. Megjegyzés: Az extra adatfelhasználás további díjakat vonhat maga után a hálózatától

3. Győződjön meg arról, hogy az iCloud Photo Library be van kapcsolva

Ellenőrizze, hogy az iCloud Photo Library be van-e kapcsolva az összes releváns eszközön. Győződjön meg arról is, hogy ugyanazt az Apple ID-fiókot használja-e. Véletlenül regisztrál a különböző Apple ID-kkel, több fotókönyvtárban.

Be kell kapcsolnia az iCloud Fotókönyvtárat minden olyan eszközön, amelyen fényképeket készít vagy megtekint. Ez azt jelenti, hogy ha meg szeretné tekinteni iPad fényképeit az Apple TV-n, akkor az iCloud Photo Library programot be kell kapcsolni mindkettőjük számára.

Mi a teendő, ha az iCloud-fotók homályosak

Az elmosódott iCloud-fotók az iPhone Storage Optimization eredményei. Ez a funkció csak alacsony felbontású képek letöltésével takarít meg iPhone-tárhelyet. Ez azt jelenti, hogy a képek elmosódottnak tűnnek, amikor megnézzük őket.

Ha iPhone készüléke csatlakozik az internethez, akkor a fénykép megnyitásakor teljes felbontású képet tölt le az iCloudról. Ezt mutatja a gyűrű kitöltése a jobb alsó sarokban. Miután elkészült, a kép a fókuszba kerül, és néhány napig teljes minőségben megmarad a készüléken.

Sok ember számára az iPhone Storage optimalizálása szükséges funkció, mivel az iCloud fotókönyvtár túl nagy ahhoz, hogy az eszközén tartsa. Azonban kikapcsolhatja a funkciót, ha van elegendő szabad hely, és eleged van az elmosódott fotókból. Ehhez keresse fel a Beállítások Fotók részét. Lehet, hogy időbe telik az összes kép letöltése, de ha elkészült, soha többé nem fog homályos emlékekkel szembesülni.

Ez az elmosódott fotó még mindig letöltésre vár

Most már tudja, hogyan tekintheti meg az iCloud-fotókat iPhone-on, érdemes megnéznie az Apple legújabb kampányát, amely jobb képek készítésében segít. Addig is nyugodtan tegyen fel minden kérdést, amelyet kapott az iCloudról, a fotókönyvtárakról vagy bármi másról!

Ha nehezen érti az iCloudot, akkor nem vagy egyedül.

Készítettünk egy videót, amely 15 alapvető tippet és trükköt mutat be az iCloud használatával kapcsolatban

Nézd meg és iratkozz fel!

Legutóbbi hozzászólások