A Mac előkészítése a MacOS Mojave frissítésére

Itt vagyunk az északi féltekén a nyár második feléhez közeledve, ami azt jelenti, hogy az Apple szoftverfrissítésének sora a sarkon van.

Bár nem vagyunk biztosak abban, hogy a macOS Mojave és a többi frissítés mikor fog hivatalosan elindulni, valószínűleg csak néhány hónap múlva. De felkészítheti Mac számítógépét a nagy frissítésre, hogy a következő lépésekkel minden simán menjen.

A MacOS Mojave-ra történő frissítés alapjai

A szoftverfrissítés letöltése és telepítése előtt mindig meg kell tennie néhány dolgot, legyen az nyilvános vagy béta verzió. Elkerülheti az igazán csúnya eredményeket, ha csak időt szán a következő lépések követésére.

macOS Mojave kompatibilis Mac-ek

Mielőtt megpróbálna frissíteni a macOS Mojave programra, érdemes megnézni, hogy Mac-je eleve képes-e támogatni.

Szerencsére ezt elég könnyű megtenni. Az Apple a következő Mac-listát nyújtotta be, amelyek képesek lesznek letölteni és futtatni a frissítést.

 • MacBook Pro: 2012 közepe és újabb
 • MacBook Air: 2012 közepe és újabb
 • MacBook: 2015 eleje és újabb.
 • iMac: 2012 vége és újabb.
 • iMac Pro: 2017 és újabb
 • Mac mini: 2012 vége és újabb
 • Mac Pro: 2013 vége vagy újabb.

Különösen a frissíthető Mac Pro esetében érdemes megjegyezni, hogy a 2010 közepétől 2012 közepéig gyártott gépek, amelyekkel a Metal-kompatibilis GPU-k képesek letölteni a Mojave-t.

ÖSSZEFÜGGŐ:

 • Sötét mód és dinamikus kijelző használata a macOS Mojave alkalmazással
 • Az új macOS Mojave App Store használata
 • Az új Képernyőkép funkciók használata a macOS Mojave alkalmazásban

Tisztítsa meg Mac-jét

A folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében mindig jó ötlet a Mac frissítése a frissítés előtt.

Ez különösen igaz, ha meglehetősen kevés a tárhely az elsődleges HDD-n vagy az SDD-n. Ha nincs elegendő hely a számítógépen, ez kulcsot dobhat a macOS frissítési folyamatában.

Még akkor is, ha jól áll a tárhely, még mindig jó lehetőség némi "háztartás" elvégzésére, valamint a felesleges adatok és alkalmazások kitisztítására a számítógépén.

Csak keresse fel és törölje a fel nem használt alkalmazásokat, másoljon fotókat, fájlokat vagy bármi mást, ami éppen helyet foglal.

 • Mac OS X: Mi az „egyéb” tárhely és hogyan lehet eltávolítani

Ellenőrizze az alkalmazásokat

Hasonló megjegyzésként megadhatja, hogy a Mac-en mely alkalmazások még mindig 32 bitesek. Az Apple megerősítette, hogy a macOS Mojave lesz az operációs rendszer utolsó verziója, amely 32 bites alkalmazásokat futtat.

Tehát bár a régebbi alkalmazásokat továbbra is futtathatja a Mojave-on, valószínűleg okos frissíteni azokat, amelyeket csak tud.

Így kevesebb a tennivaló, amikor a Mojave után frissít a macOS verziójára. Ezenkívül enyhíti az öregedő szoftverek futtatásával kapcsolatos problémákat a macOS új verzióján.

 • Mac OS X: Az alkalmazások telepítése, frissítése és eltávolítása

Hozzon létre teljes biztonsági mentéseket

Bár a macOS frissítési folyamata általában elég stabil, még mindig számos dolog tévedhet el.

Emiatt hihetetlenül fontos, hogy készítsen egy teljes biztonsági másolatot a Mac rendszeréről, mielőtt még megpróbálna frissíteni a macOS új verziójára.

Ennek számos módja van, de általában ajánlott több biztonsági másolatot készíteni a fontos adatokról a számítógépén.

Például a Time Machine segítségével elkészítheti a Mac teljes biztonsági másolatát.

Ezután használjon USB flash meghajtót, külső merevlemezt vagy felhőalapú szolgáltatást, például az iCloud Drive vagy a Dropbox, hogy elmentse a legfontosabb fájlok alternatív másolatát.

Kitalálja, hogyan töltse le a macOS Mojave programot

Ez felesleges lépésnek tűnhet, de az Ön által alkalmazott pontos módszer a körülményeitől függ.

Például, ha közvetlenül a macOS High Sierra egyik verziójáról frissít, akkor ez nagyon egyszerű. Csak megnyitja a Mac App Store-ot, megtalálja a macOS Mojave kiemelkedő szalaghirdetését, és kattintson a Letöltés gombra.

Ha bétatesztelte a macOS Mojave programot (legyen az nyilvános vagy privát béta), akkor a lépések kissé eltérnek. De képesnek kell lennie a MacOS Mojave telepítő futtatására. A macOS végleges verziója általában megegyezik a Gold Master (GM) béta verziójával.

Mielőtt azonban valamelyiket megtenné, feltétlenül olvassa el a következő részt.

Néhány választható lépés

Miután készített biztonsági másolatot a kompatibilis Mac-ről, általában be kell állítania egy új macOS szoftverfrissítés letöltését és telepítését. De természetesen mindig van néhány további lépés, amellyel biztosíthatja a folyamat zökkenőmentes lefolyását.

Ezek nem feltétlenül szükségesek, a saját Mac-jétől függően, de mégis jó ötletek és általában ajánlottak.

Készítsen indítható telepítő meghajtót (minden esetre)

Bár nem feltétlenül szükséges minden esetben, jó gyakorlat lehet indító telepítő létrehozása a macOS előző verziójával.

Ilyen módon, ha valami elromlik a macOS Mojave alatt vagy után, akkor egy utolsó megoldásként biztonsági másolatot kell készítenie ahhoz, hogy a macOS stabil verzióját a gépére szerezze.

Ez azonban hosszadalmas folyamat. De ha meg akarja hárítani a macOS Mojave frissítési folyamatát, érdemes lehet megtenni.

Az Apple nagyszerű támogatási dokumentummal rendelkezik, amely bemutatja a bootolható USB-telepítő létrehozásának pontos lépéseit.

Erősen javasoljuk a használatát, ha úgy dönt.

Döntse el, hogy tiszta lapot szeretne-e

Végül, mielőtt frissítené a macOS Mojave programot, még egy utolsó választást kell tennie.

Vagy átviheti a jelenlegi beállításokat, ha egyszerűen telepíti a macOS Mojave frissítést közvetlenül a Mac számítógépére.

Ez kényelmes, mert nem kell feltétlenül változtatnia semmin. Amint a frissítés befejeződik, a számítógépen a megszokott módon működik.

Másrészt egyesek szeretnek „friss palával” nyilatkozni. Ha pedig törli a merevlemezen vagy az SSD-n lévő összes adatot, frissítéskor észlelhet néhány teljesítményütemet.

Egyszerűen előhúzhatja azokat a fontos adatokat, amelyeket a Time Machine vagy más adathordozók segítségével készített. Bármely beállítást vissza kell állítania.

Ezenkívül létre kell hoznia egy indítható telepítőt a macOS Mojave programmal a friss operációs rendszer használatához.

Legutóbbi hozzászólások